Vad chakrorengöring och avblockering är till för

Douglas Harris 31-05-2023
Douglas Harris

För att förstå vad rensningen och frigörandet av chakrana är till för måste vi veta grunderna: vad är ett chakra och vilken betydelse har det. Så i den här artikeln hoppas jag kunna hjälpa dig att förstå lite om behovet av att hålla dessa energivirvlar i rätt rörelse för våra allmänna behov.

Om vi ser till att våra chakran fungerar som de ska, får vi mer insikt och energi för att gå mot det vi vill ha och behöver. Detta är ett faktum som bekräftats genom år av observation av mina klienters krisprocesser.

Många vet att människokroppen har sju chakran och att varje chakra har en färgfrekvens, men vad är det egentligen vi talar om?

Vad är ett chakra?

Ett chakra är i grunden ett energihjul, som en motor som låter energin snurra hjulet och manifestera verkligheter. Dess struktur består av tomhetens resonans. Hjulets rörelse börjar snurra i takt med att beteende- och tankemönstren agerar. Detta innebär att absolut allt vi lever, tänker och känner registreras i chakrana, vilket ger oss endem riktningen för rörelsen.

De pulserar också personens flöde av vitalitet och delar information mellan varandra och mellan alla dimensioner. Det är därför vi har chakran överallt, i atomer, celler och organ, och de fyller varandra med nytt bränsle och är kopplade till varandra.

Denna livsenergi kan alltså ge oss en tendens till välbefinnande eller obehag. På så sätt vill jag föreställa mig att de är vårt batteri, och om det läcker eller sitter dåligt kommer vi inte att kunna få ett bra helhetsresultat.

I vår kropp finns de viktigaste vitala energicentren 7:

  1. Kronan, på toppen av huvudet;
  2. Tredje ögat, mellan ögonbrynen;
  3. Laryngeal, i halsen;
  4. Cardiac, i hjärtat;
  5. Plexus, i övre diafragma;
  6. I korsbenet, i det nedre diafragma;
  7. Rot, på könsorganen.

Viktigare chakran

Det finns fortfarande två viktiga områden som det inte talas så mycket om och som jag vill nämna här. För att uppnå harmoni mellan alla de ursprungliga chakrana måste vi inkludera följande knäna e anklaringar .

Dessa är förlängningen av rotchakrat som är uppdelat i två: knächakrat har färgen bordeaux och är relaterat till uppdraget, mönstren och riktningen vi tar i livet. Med andra ord, alla vägar i det nätverk av minnen, personliga och kollektiva, som skapats i historien.

Ankelchakrat är magentafärgat och har att göra med syfte, öde och frihet. Det är också matrisen för alla de relationer vi skapar i vår tillvaro och på vår resa genom livet.

Att betrakta kroppen ur detta perspektiv hjälper oss att förstå att vi är ett energinätverk som ständigt utbyter information. Om vi tar hänsyn till de två nedre chakrana ser vi att vi inte bara arbetar med oss själva, utan att vi också alltid upprättar förbindelser med andra.

Detta sätt att se på saker och ting öppnar gradvis vårt medvetna sinne för ett större ansvar i förhållande till livssituationer.

Vikten av att rensa och frigöra chakrana

Så vad innebär det att anpassa chakrana? När vi rörs av minnen av smärta eller trosuppfattningar är det oftast så att vissa specifika chakran, beroende på hur våra tankar och handlingar är utformade, inte fungerar.

Om de hela tiden kommunicerar med varandra blir vi alla så småningom sjuka och ibland försvagas till och med våra fysiska, mentala och emotionella kroppar. Därför omorganiserar man hela systemet till det bättre genom att anpassa eller harmonisera dem.

Med denna förståelse kan jag bättre svara på frågan: "Vad är syftet med att rensa och frigöra chakrana?" Med tanke på att det är vår livsenergi som rör sig under inflytande av våra tankar och känslor, och att den yttre energin också påverkar dem, kan du föreställa dig hur våra chakran kan vara eller bli.

Jag hjälper många människor som vill förändra beteenden och situationer i sina liv, men som har ett deaktiverat chakra och inte har energin att gå vidare och inte ens vet varför. Oftast känner sig personen lättare och starkare för att ta steget, bara genom att rensa och potentiera dem.

I mina konsultationer brukar jag säga att potentiella och anpassade chakran ger oss den energi som behövs för att vi lätt ska kunna nå vårt mål.

Vet vad du ska göra

Hur kan vi anpassa och harmonisera chakrana? För de flesta människor behövs det en professionell person som hjälper till att ge den första impulsen. Fältet är vanligtvis väl förorenat med begränsande störningar och dessa kan elimineras med vissa specifika tekniker.

Efter att ha rensat och omorganiserat systemet blir det mycket enklare att hålla det aktiverat och potentialiserat dagligen. Vissa aktiviteter som guidad meditation, yoga, surfing, medvetna promenader och mycket annat kan hålla allting i harmoni.

Upplev att chakrorna renas och frigörs och få ett mer harmoniskt liv. Tänk, känn och agera positivt i denna riktning.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.