Vad "Good Girl" lär oss om relationer

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

En spelfilm som förtjänar att ses är Gone Girl/2014, baserad på boken med samma namn av den amerikanska journalisten Gillian Flynn. Kanske kommer stora fans av spänning att tycka att saker och ting tar för lång tid att hända, men för dem som vill förstå hur vissa pardynamiker kan vara ohälsosamma är det en fullmatad film. Berättelsen handlar om paret Amy Dunne (Rosamund Pike), som tävlade förHon försvinner på deras bröllopsdag och hennes man blir huvudmisstänkt. Filmen utspelar sig i en spänd atmosfär och avslöjandena om paret kommer undan för undan.

Rosamund Pikes karaktär är fascinerande. Hennes föräldrar har skrivit en bok om någon som ska vara en förbättrad version av sig själv, en modellflicka. Och det är denna bild som hon bär upp för sig själv och för sin relation. Men det som verkar vara en saga håller på att avslöjas gradvis i takt med att fakta och beteenden avslöjas. Det är först efter att de har upplevt en kris som Nick börjar förstå.träffa Amy.

Utan dialog finns det inga sunda relationer.

Det komplicerade förhållandet mellan det här paret får oss att reflektera över så många par som låtsas ha ett (riktigt) förhållande. Vissa tror till och med att det finns, men det är en illusion som inte håller i längden och som slutar med konflikter och lidande. När det inte finns någon dialog är det inte möjligt att ha ett hälsosamt förhållande. Det är viktigt att prata om svårigheter, rädslor och svagheter. Annars,Vi frestas att tro att den andra är perfekt, att det inte finns några problem och att vi kan få ett idealiskt förhållande! Söt illusion. Det finns inga perfekta förhållanden - de byggs upp av erfarenheter som två personer lever, utarbetar och delar.

Det finns inga perfekta relationer - de bygger på erfarenheter som två personer lever, utarbetar och delar med varandra.

Något viktigt, som verkar ha förbisetts i berättelsen om karaktärerna, är att det inte finns några relationer utan konflikter. En relation mellan ett par kommer alltid att genomsyras av kriser. Det händer att de inte behöver förstöra relationen, tvärtom: de stärker den och gör den mer mogen när de inblandade vänder sig till dem. Å andra sidan, om sådana kriser ignoreras, kan de bliblir så stora att de blir allt svårare att lösa eller åtminstone att möta.

Upprepning av välkänt beteende

Poängen är att föreningen mellan två människor omfattar mycket mer än bara paret. Hela familjen är inblandad. Vår inlärning av hur vi ska förhålla oss till varandra börjar i vår ursprungsfamilj och omformuleras under hela vårt liv. Det går inte att förneka detta inflytande som vi alla har med oss, så vi måste vara medvetna om att det existerar och att vi kanalltid göra det på ett nytt sätt.

Ett nytt förhållande är alltid fullt av idealiseringar. Det är vanligt och helt naturligt. Problemet är när vi inte tittar på vad som är verkligt, både hos den andra och hos oss själva. Om vi inte kan se vem vi verkligen är, hur ska vi då veta vem den andra verkligen är?

Självkännedomsprocessen börjar inom oss. Vi måste förstå vilka mönster som formar oss och genomsyrar våra affektiva relationer, annars kommer vi att upprepa beteenden och alltid dra till oss liknande människor. Ett sunt förhållande förutsätter inte att det inte finns några konflikter, utan att var och en av dem har förmåga och mognad att hantera dem.

Fortsätta att reflektera över temat

"Birdman": Spelfilm diskuterar framgång till vilket pris som helst

Filmen "Whiplash" får oss att reflektera över vilka gränser som finns för att nå ett mål.

Filmen "Free" beskriver författaren Cheryl Strayeds resa för att finna fred med sin egen historia

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.