Vad gör du när förhållandet svalnar?

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

När vi blir förälskade känner vi oss som om vi går in i en ny värld, full av nyheter. Vi vill uppleva allt, njuta av varje nyhet, varje ögonblick vid sidan av den andra människan.

Eftersom dessa nya partners, som är mystiska och oförutsägbara, upptäcks, analyseras och katalogiseras i våra sinnen och våra liv börjar anpassas på ett sådant sätt att våra individualiteter lever tillsammans på ett harmoniskt sätt.

På detta sätt görs eftergifter, avtal, diskussioner och planering. Det är på detta sätt som känslornas och passionens strömmar passerar för att lämna kärlekens, förtroendets och den ömsesidiga respektens mjukhet kvar.

Det är mycket bra på en viss punkt, för intressant nog händer det en märklig sak med de flesta par: de börjar tappa energi, blir monotona, förutsägbara och tråkiga Det verkar som om det kommer en tid då det inte finns något mer att prata om.

Det verkar komma en tid när det inte finns något mer att tala om.

Denna situation uppstår när vi börjar bli så vana vid den andra personen att vi gör det vanliga misstaget att tro att vi förstår honom helt och hållet, att vi vet exakt hur han är, vad han tänker och känner.

Med denna känsla i ryggen observerar vi den inte längre noggrant, vi uppfattar inte längre dess nyanser, dess förändringar och vad den egentligen säger oss. Vi slutar helt enkelt att kommunicera med den.

Detta beror på att vi genom samvaron och som en följd av vår ursprungliga kapitulation förlorar mycket av vår individualitet för att anpassa oss till förhållandet.

Vi slutade göra vissa saker som vi brukade göra när vi var ensamma, vi slutade träffa vissa nära och kära.

Vår lediga tid går åt till parets aktiviteter, som för tillfället är vår prioritet. Kort sagt, vi slutar att tänka på "mig" för att istället tänka på "oss".

Och detta "vi" kan bli mycket skadligt, eftersom vi förlorar känslan för hur bra det är att vara ensam, att vi växer som människor i vår tystnad och i våra individuella aktiviteter.

Utan detta dör vi inom oss tills vi når det ögonblick då vi inte har något mer att tillföra den andra. Han ser ju allt, han vet allt. Mysteriet är borta. Även om du förändras är tendensen att din partner projicerar omdömen på dig som kanske var sanna tidigare men som inte längre är rimliga i dag.

Känslor av smärta och missförstånd börjar underminera det tidigare lyckliga förhållandet och leder ofta till separation.

Det finns ingen kärlek utan att dela med sig

Den indiske tänkaren Osho säger att "kärleksglädje är bara möjlig om man har känt glädjen av att vara ensam, för först då har man något att dela med sig av."

Detta är sant, för om du i ett förhållande förväntar dig att den andra ska ge dig lycka, att den andra ska få dig att känna dig speciell, kort sagt, att den andra ska fullända dig, är det mycket troligt att du aldrig kommer att bli lycklig och att du aldrig kommer att göra din partner lycklig. För om du förväntar dig detta från honom är det naturligtvis för att han inte har något att erbjuda.

Tyvärr väntar han också på något från dig som aldrig kommer. Så ni är två sorgliga människor, utan någonting, vilsna, som väntar på att bli räddade. Men hur kan två tomma människor komplettera varandra?

Kärlekens glädje är endast möjlig om du har känt glädjen av att vara ensam, för först då har du något att dela med dig av.

Räddningsbåt: Vad du kan göra för att undvika detta resultat

  • Låt din partner ha individuella aktiviteter som hobbyer, utflykter, resor och utflykter med vänner utan dig;
  • Övervaka inte den andra som om du vore en desperat mamma eller pappa som jagar ditt barn. Kom ihåg att din partner är vuxen och att han eller hon, tills motsatsen bevisas, är trogen och älskar dig;
  • Ha även aktiviteter utanför förhållandet, så att du inte är så fokuserad på den andra;
  • Ta mer hand om dig själv för att stärka din självkänsla och ditt självförtroende, dessutom blir en stilig följeslagare svår att släppa taget om;
  • Berätta inte allt om dig själv, utan vänta tills den andra personen frågar;
  • Försök att förnya er vardag genom att bära andra kläder, göra ovanliga program tillsammans, prova alternativa platser och mat;
  • Gå tillbaka till skolan, börja med eller skapa en hobby för dig själv.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.