Vad varje tecken bör göra nu när Merkurius retrograd är över

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Den första kvicksilverretrograden för 2023 avslutas nu på onsdag, den 18 januari, så vi kan alla återgå till att prata lite friare, göra de inköp och försäljningar vi vill och lida mindre av systemfel. Men vad ska varje stjärntecken göra nu när kvicksilverretrograden är över?

Ja, vi har alla upplevt ytterligare tre hektiska veckor, inklusive nyårsperioden, under retrogradationen av den mentala planeten som påverkar teman i Stenbockens tecken, såsom arbete och ansvar.

"Med Merkurius i direkt position har vi möjlighet att lämna våra reflektioner bakom oss och agera, och med större mognad, eftersom planeten befinner sig i Stenbocken, så vi kan tänka lugnare, utan att behöva skynda på saker och ting", förklarar astrologen Vanessa Tuleski.

Kom ihåg att Merkurius retrograd officiellt slutar den 16 januari, men att den förblir stillastående fram till den 20 januari, dvs. fortsätter sin normala rörelse.

Vilket område i ditt liv förbättras när Merkurius är direkt?

Merkurius befinner sig någonstans i det astrologiska horoskopet, med andra ord på ett annat område i livet - det är just detta område som bör ta fart från och med nu. Därför bör varje tecken prioritera sina beslut och åtgärder med olika fokus.

Det enklaste (och kostnadsfria!) sättet att ta reda på det är genom att läsa ditt personliga horoskop.Astrologi är trots allt mycket bredare än bara soltecknet - som är det som du känner till endast genom din födelsedag och -månad.

Två tvillingmänniskor upplever Merkurius' övergång på olika sätt, eftersom de har mycket olika konfigurationer i resten av horoskopet. Följ därför steg för steg:

 1. Besök här i ditt personliga horoskop.
 2. Om du inte är registrerad på webbplatsen behöver du bara ange vissa uppgifter, t.ex. födelsedatum, tid och plats.
 3. Nu ser du att du har flera transiter av olika planeter på gång. I menyn till höger ser du dina aktiva personliga transiter.
 4. Klicka på " Merkurius i huset... " och till vänster ser du analysen och prognosen för ditt liv enligt det område som planeten aktiverar.
 5. Under retrograden får du en video som förklarar vad som förändras, men när den är över kan du fortsätta läsa och förstå vad som förbättrar ditt liv med Mercury direct.

Håll ett öga på den astrologiska kalendern 2023 här. Vi har ytterligare tre retrograderingar av Merkurius i år.

Vad ska varje tecken göra nu?

 1. Merkurius i första huset: Det är dags att starta projekt, göra inköp och investera i förändringar i utseende och garderob.
 2. Andra huset med Merkurius: Nu kan du investera och köpa det du har velat ha, eftersom inflödet av pengar inte längre är så låst.
 3. Merkurius i det tredje huset : Återgå till att prata med människor, även med den gamla goda DR som plötsligt inte fanns, eftersom samtalen tenderar att flyta bättre.
 4. Merkurius genom det fjärde huset: Kommunikationen med dina familjemedlemmar bör förbättras, så ta tillfället i akt att få ordning på saker och ting i ditt hem.
 5. Merkurius i det femte huset: Boka möten och datum med dina närmaste, för missförstånd och missanpassningar av schemat måste upphöra.
 6. Merkurius genom det sjätte huset Lös arbetsrutiner eller uppgifter som var komplicerade eller fastnade, för nu ska de komma igång.
 7. Merkurius i det 7:e huset : Lös utestående frågor och kasta dig in i kärleksrelationer och affärssamarbeten, det är ju trots allt detta område som bör förbättras nu.
 8. Merkurius genomgång i det 8:e huset: Bestäm dig för och agera när du avbryter ett förhållande eller när du överväger att försöka igen, eftersom du nu kanske känner att du är redo för det.
 9. Merkurius i transit genom det 9:e huset : Kontrollera alla frågor som rör högre utbildning eller dokument som rör utlandet (visum, konsulära godkännanden osv.).
 10. Hus 10 med Kvicksilver: Du kan också få befordringar, om inget annat i ditt horoskop talar emot det.
 11. 11:e huset med Merkurius : Gör viktiga möten och samtal med dina vänner eller grupper, för allt skvaller och alla missförstånd måste upphöra.
 12. Kvicksilver i Hus 12 : Återuppta din terapi eller dina kurser i självkännedom för gott, eftersom din mentala hälsa och intuition borde vara mindre förvirrad nu.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.