Välj rätt sten för dig

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Det sägs ofta att det är stenen som väljer personen och inte tvärtom, men för att detta ska kunna ske måste vi först ha våra mål klara för oss när vi skaffar en sten.

Om förslaget är att ha en sten som hjälper dig i din utveckling och ditt lärande i livet är målet att hitta vad vi kallar en "personlig kristall". Om en eller flera stenar fångade din uppmärksamhet och "rörde" dig internt är tanken att söka betydelsen av varje sten och använda dem terapeutiskt, för att behandla vissa problem. (du kan läsa allt om kristallterapi i denna specialartikel).

När målet väl är definierat är det alltså möjligt att hitta en viss sten "av en slump", vinna den eller till och med gå till en affär och inse vilken sten som frivilligt har erbjudit sig att följa med dig:

  • Placera stenen i din hand och koncentrera dig på att upptäcka vilken känsla den ger dig.
  • Låt din hand röra sig lätt över stenarna, mycket långsamt, och känn efter vilken sten som "drar", pirrar eller värmer din hand.
  • Titta och se vilken sten som har en speciell glans, enligt din uppfattning. Det är värt att komma ihåg att alla stenar har något speciellt. Välj bara den mest betydelsefulla för dig.
  • Räkna med synkronicitet, dvs. lägg märke till om något fångar din uppmärksamhet eller händer runt omkring dig i samma ögonblick som du rör vid stenen.

Utnyttja din personliga kristall

Den personliga kristallen är en följeslagare och en mästare. Det är inte nödvändigtvis en kvartskristall, det kan vara vilken sten som helst, eftersom de flesta har kristaller inuti och alla är lika viktiga. Kom ihåg att den personliga kristallens funktion är att hjälpa dig på din väg och att hjälpa dig att fatta de bästa besluten i livet.

När du väl har valt din personliga kristall, rengör den fysiskt och energimässigt och anslut dig till den. Håll dig lugn och öppen för känslorna på en tyst plats.

Börja med att titta på alla detaljer i din personliga kristall, såsom form, färg, struktur och fördjupningar. Känn stenen i din hand. När du har en perfekt mental bild, blunda och "se" kristallen med ditt sinne. Prata med den, tacka den för dess närvaro och berätta vad du förväntar dig av denna förening.

Hur du rengör och ger energi till din sten

Gör en fysisk rengöring med rikligt med vatten (helst från en källa, gruva, brunn, sjö, flod, regn eller hav), en borste med mjuka borstar (helst naturborst) för att avlägsna fastnat material och en bomullsduk.

A energirengöring Det kan göras på olika sätt: placera stenarna på en druid, lämna dem i regnet, tvätta dem i rinnande vatten eller till och med i vatten med grovt salt. Den rengöring som väljs bör vara den som stämmer bäst överens med din sten och dig.

A energigivande stenar och kristaller kan skapas av solljus eller månljus, av eld, av jord, av regn eller storm, av vattenfall eller av hav. Välj den form som har mest att göra med din sten och dig.

När du har pratat mycket, märk under några ögonblick några "insikter" eller känslor som ögonblicket kan erbjuda. Efter denna övning brukar man känna en känsla av frid och välbefinnande. Så gör detta när du behöver det.

Bär alltid din personliga kristall med dig. Använd den i meditation eller när du är osäker och behöver en "beröring". Glöm inte att ta hand om den, rengör den fysiskt och energimässigt då och då. Här lär du dig hur du kan använda stenar i vardagen på många olika sätt.

Om du väljer att bära din kristall i din handväska eller ficka, svep in den i ett naturligt tyg, t.ex. bomull, och lämna den inte blandad med mynt eller nycklar, eftersom stenen fungerar som behandling.

Du får inte låna ut, ge bort, sälja eller byta ut din personliga kristall, den är personlig. Men om det händer att stenen försvinner eller förloras kan du skaffa en ny, inte för att ersätta den första, utan för att hitta en ny följeslagare och mästare på vägen.

Det är värt att komma ihåg att det är möjligt att hitta stenar och kristaller i butiker för naturprodukter eller i stenbutiker.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.