Vilken måne är bäst för en klippning?

Douglas Harris 18-09-2023
Douglas Harris

Sedan barnsben har vi lärt oss att vi ska klippa håret för att det ska växa snabbt vid halvmåne och bli tjockare vid fullmåne. Är det sant? Kan månen hjälpa ditt hår? Vilken måne är bäst för hårklippning? Astrologin förklarar det!

Har du någonsin stannat upp och observerat hur många av de omvandlingar och förändringsrörelser som sker i våra liv återspeglas i vårt hår?

När en kvinna dyker upp med en radikal frisyr eller en helt ovanlig färg kan man se att något har förändrats inom henne. Det kan vara så att hon bara är trött eller att hon går igenom en orolig stund. Det beror på att håret säger mycket mer om oss än vad vi kan föreställa oss.

Vilken måne är bäst för en klippning

Du kan dra nytta av månens mest idealiska rörelser och ögonblick för att klippa, återfukta eller helt förändra din look.

Men om du vill ha en personlig analys av de bästa datumen för att röra till ditt hår, se här klippkalendern som gör en personlig analys utifrån ditt astrologiska horoskop och dina mål.

Nymåne

  • Om du vill riskera nya nya skärningar och färger speciellt om du vill prova en ny stil, är detta den perfekta Moon!
  • Det är också utmärkt för hårbehandlingar, såsom återfuktning, återställande och till och med ge en läcker hårbottenmassage.

Halvmånefasen

  • Om du vill stärka ditt hår för att det är svagt och sprött är detta ett utmärkt tillfälle för stärkande behandlingar.
  • Det är också bra för att klippa håret så att det växer starkare och längre. Det är särskilt värt det för dem som vill ha längre hår eller till och med för dem som ångrar eller inte tycker om en klippning.

Fullmåne

  • Om du vill ha en långsammare och mer voluminös hårväxt Den är också utmärkt för att ge håret mer glans!
  • Slutligen är fullmånen perfekt för att göra det rätta och för att göra det du har påbörjat på ditt hår ännu bättre. Gå till frisören utan rädsla!

Avtagande måne

  • Om du vill klippa sitt hår, men vill att förändringen ska ske långsammare och långsammare, satsa på den avtagande fasen.
  • Det är särskilt bra för rotbehandling. Investera i mer kraftfulla hårmasker eller ett längre besök på salongen.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.