Ännu en jul.

                                          

På denna blogg är inga nyheter goda nyheter. Det betyder att dagarna bara får gå, utan att att varje dag eller stund eller ibland ögonblick måste vara gigantiska och till synes oöverstigliga mastdontutmaningar. Att det inte finns så mycket att rapportera. Sista tiden i Los Angeles kändes mest bara som semester. Vi åkte på små utflykter och hängde på Ronald (som Luca tyckte mest om, näst efter stranden) och åt en massa sushi (vilket var det första han berättade om när vi kom hem - "Vet ni, i Amerika har de fantastisk sushi!") Bara några dagar efter att vi kom hem så gick han på förskolan igen och kunde vara med på både Lucia och julfest och annat kul. Jag fick jobba och det kändes som en sån där helt vanlig vardag igen. Som kändes som ljusår bort för bara några veckor sedan. På ingen tid alls så hittar Luca tillbaka till sina vänner och gamla rutiner. I nästan fyra år har jag skrivit om vilken magisk superkämpeninja han är. Jag tror inte jag behöver påpeka det längre.  

Min känsla har gått fram och tillbaka från eufori till förvirring och nu på sistone en del sorg. När vi var i Los Angeles mest förvirring och eufori. Så många gånger innan så har jag inte kunnat ta in att det allra värsta händer, om och om igen. Nu kunde jag inte ta in att det allra allra mest fantastiska händer, det omöjliga som ingen ens på riktigt vågade tro på. Jag kunde inte förstå, kan inte förstå, har aldrig förstått och landar ännu en gång i att jag aldrig kommer att förstå någonting om något som egentligen betyder något. Jag försöker acceptera det allra värsta och är obeskrivligt tacksam när vi också får vara med om att det allra mest osannolika bästa också kan hända. Sen vi kom hem har känslorna också blandats med en dos sorg. Sorg ännu en gång över all galenskap, all smärta som varit, all förtvivlan och all denna gång även all uppgivenhet. Men det är som det är. Det är som det ska vara. Det kunde inte vara annorlunda.  

I mellandagarna gör vi CT-röntgen och benmärgsprov. Den 3:e åker bombom, jag och Luca tillbaka till Los Angeles för att göra MIBG prov där (eftersom läkaren där inte var nöjd med bilderna som togs i Lund sist). Sen får vi nästa omgång med mediciner för att ta med oss hem. Denna gång är vi bara kvar i en vecka, innan vi förhoppningsvis åker tillbaka igen till vår alldeles egen vardag. 

Men nu firar vi jul. Ännu en jul. Utan smärta, utan biverkningar och med massor av hopp, ännu ännu ännu ännu ännu ännu en gång.

                                         

 
1 Anonym:

skriven

Fantastiskt.. vad glad jag blir. God Jul. Kram Lykkes mamma

2 Lina:

skriven

Fina ni, så glad att Luca mår så bra❤️, önskar er en underbar jul🤗🌟🎄🎅🏻💛, massa mys, bus & skratt🤗. Så många känslor för dig, en berg och dalbana som ej går att förstå hur jobbig, hoppas du får bra stöd i allt❤️🤗.
Varma julekramar från oss 🎄🤗🤗💕

3 Anonym:

skriven

God fortsättning❤️
Tänker ofta på er
Härligt att se när han och du mår bra.Massor av kramar från hela familjen
/Shqipe

Kommentera här: