Tillbaka i Barcelona

 

Det blev en jäktad resa till Barcelona även denna gång. Vi tänkte att vi skulle kunna vänta till nästa vecka, eller i alla fall till helgen med att åka, men i tisdags så fick Luca feber och ont i käken. Febern steg aldrig till en nivå så vi behövde bli inlagda men han fick mycket ont i käken som också såg mer svullen ut. Vi avvaktade en dag för att vara säkra på att han skulle må tillräckligt bra för att kunna resa. På onsdagen hade han fortfarande ont men febern var nere så vi bokade för att åka på torsdagen och träffa dr. M på fredagen.

När vi gick in till läkaren så inledde Luca besöket med att glatt visa att han kunde hoppa på ett ben och andra "tricks" som han var stolt över. Han hade ingen feber och smärtan hade helt gått över. Käken ser inte helt bra ut, men inte värre än den gjort sen efter den första behandlingen i Barcelona. Det har hänt förut att han har fått ont i tumörområdena i samband med feber (vid två tillfällen under Lorlatinib perioden, båda gångerna då jag var övertygad om att medicinen helt slutat verka), men även då försvann smärtan när febern gick över. 

Dr. M hade varit beredd för någon slags "rescue" mot smärtan ännu en gång, men då det inte behövdes så blev planen att göra alla tester här nästa vecka och sedan starta kombinationsbehandlingen med cellgifter och immunterapi måndagen efter. Denna gång hade vi ordnat lägenhet innan vi åkte och Luca mår i stort sett helt bra, så nu fick vi en ledig helg i Barcelona-våren innan nästa veckas sövningar och provtagningar.

 

1 Anonym:

skriven

Skönt att ni är på plats och hoppas ni kan njuta av Barcelona lite nu också. Så roligt att höra att Luca mår så bra. Och kan stå på ett ben! Håller tummarna för bra prover och behandling under kommande veckor.❤❤❤ Katarina

2 Anonym:

skriven

Luca är verkligen en riktig ninja, så fin han är❤️ Stor kram på er

3 Anonym:

skriven

🙏Hoppas veckan går väl!

4 Lina:

skriven

💚🙏💚 Kramar

Kommentera här: