Att drömma om en kamp: vad betyder det?

Douglas Harris 17-08-2023
Douglas Harris

Att drömma om ett slagsmål kan indikera samma symbolik som handlingen: det kan leda till förstörelse och upplösning, men också vara utgångspunkten för att upprätta nya överenskommelser.

Se även: Verkar dina drömmar vara osammanhängande?

Slagsmål är små krig som vi utkämpar med oss själva och andra när våra behov och önskemål står i konflikt med varandra. De innebär ofta känslor av ilska, oförståelse, indignation och konkurrens. I drömmar är symbolen inte annorlunda.

Läs mer information nedan för att bättre förstå vad det innebär att drömma om att slåss.

Är det dåligt att drömma om ett slagsmål?

Inte nödvändigtvis, slagsmål är uttryck för konflikter som kan ha olika ursprung. Livet i sig är en ständig "kamp" mot döden, dess motsats.

Även om motsatser inte alltid står i konflikt med varandra, eftersom de kan komplettera varandra, skapar motsatser i allmänhet konflikter.

Det finns de som bråkar om vad som helst hela tiden, som om de alltid måste vara beväpnade för livet, men det finns nödvändiga bråk som ändrar kursen och utvecklingen av vår bana och som kan ge oss mognad och stärka vårt ego.

En kamp kan vara malplacerad, helt enkelt ett resultat av omognad och intolerans, eller så kan den vara en kamp för rättigheter, för förändring.

För att förstå innebörden av att slåss i en dröm måste du därför bedöma drömmen och vad som händer i ditt verkliga liv.

HUR MAN FÖRSTÅR INNEBÖRDEN AV ATT DRÖMMA OM EN KAMP

Om du drömmer om att slåss, men drömmen inte omedelbart hänvisar till en verklig situation, kan en förstärkning av drömmen leda till viktiga avslöjanden.

Därför kan vissa frågor hjälpa till i denna process att förstå drömmarnas symbolik, underlätta självreflektion och stimulera personen att göra associationer till det han eller hon lever i vardagen eller till situationer som han eller hon redan har upplevt.

Se även: Taurus i stjärndiagrammet: Var vill du bygga säkerhet?

Och framför allt: ta tolkningen till verkligheten och vidta åtgärder.

STEG ETT: FRÅGOR ATT STÄLLA TILL DIG SJÄLV OM DRÖMMEN

  • Vilka är motståndarna i denna konflikt?
  • Vilket förhållande finns det mellan drömmaren och hans motståndare?
  • Vad utlöser kampen i drömmen?
  • Hur slutar den här kampen?
  • Hur känner drömmaren sig i drömmen före, under och efter konflikten?

STEG TVÅ: VAD SOM HÄNDER I DITT VERKLIGA LIV

  • Accepterar jag de konflikter som dyker upp på min väg eller flyr jag från dem?
  • Skapar jag produktiva konflikter som leder till ny förståelse eller slåss jag av vilken anledning som helst?
  • Kan jag diskutera idéer och förslag utan att bråka eller blir jag alltid aggressiv när jag möter motstånd?
  • Vet jag hur jag ska kämpa för det som är viktigt för mig, eller är jag tyst inför orättvisor?

Vad betyder det att drömma om en strid?

Kampen i drömmar hänvisar till drömmarens egna inre konflikter som drömmaren upplever, vilka kan orsakas av en motsättning mellan drömmaren och sig själv eller en konflikt som orsakas av yttre situationer och upplevelser.

Se sedan vad innebörden av att drömma om att slåss är.

Att drömma att du slåss med en viss person

Den eller de personer vi slåss med berättar om de aspekter i oss som står i konflikt med vårt ego, det vill säga de delar i oss som inte överensstämmer med vår medvetna önskan.

Håll utkik efter personlighetsdragen hos den person du slåss med i din dröm, de kan vara i färd med att manifestera sig i dig.

Att drömma att du kämpar aggressivt

En aggressiv och okontrollerad kamp i en dröm kan avslöja en omedveten kompensation för bristande positionering i livet.

Att drömma om att kampen slutar väl

Ett slagsmål som slutar med en samförståndslösning mellan parterna kan visa att drömmarens psyke integrerar aspekter som tidigare motsatte sig egot.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.