Jupiter i Väduren: allt om den djärva transiten

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Jupiter är den planet som för astrologin talar om överflöd, expansion, visdom, ideologier, andlighet och religiositet. Jupiters transit i Väduren börjar den 20 december 2022 och slutar den 16 maj 2023.

Mellan maj och oktober 2022 har du redan fått en förhandsvisning av Jupiters transitering i Väduren, något av en "spoiler" för vad som nu väntar.

"Om du vill växa under den här perioden är det viktigt att inte ge upp utmaningar. Under den här perioden kan människor vara mer envisa, djärva, oberoende och till och med dominerande", enligt astrolog Naiara Tomayno.

Men, förklarar Naiara, faran med Jupiter i Väduren är impulsivitet som blir slösaktig och fasthet som blir aggressivitet. Med andra ord, "det som är ditt kommer att komma till dig genom kamp, inte genom strid", förklarar astrologen.

Jupiters övergång i Väduren gör att du vet vad du vill ha.

Astrolog Vanessa Tuleski berättar att Jupiters övergång i Väduren passar dig:

  • följa dina önskemål
  • vara mer modig och djärv
  • pröva nya saker
  • bryta trögheten
  • göra olika saker
  • komma ut mer
  • ta reda på ditt utrymme och vem du är

"Jupiters transitering i Väduren är en position som kommer att belöna kreativitet, djärvhet, spontanitet och äkthet. Inbjudan är: börja låta dessa egenskaper växa inom dig. Tro det, för de finns där", förklarar Vanessa.

Jupiters transitering i Väduren gynnar dessutom företagsamma människor, ledare, idrottare, pionjärer, kreativa människor, de som ligger före, människor med initiativ, som "inte väntar på att det ska hända" utan agerar.

Med andra ord, dra nytta av Jupiters transitering i Väduren för att göra, åstadkomma och springa efter.

När Jupiter transiterar, expanderar den allt.

Det tecken som Jupiter passerar genom har sina egenskaper, attribut, erfarenheter, ljus och skuggor som expanderas. Det är så astrolog Yub Miranda definierar jätteplanetens transiter.

Jupiter i Väduren kan innebära ökat mod att fatta beslut, engagera sig i projekt, våga, söka mer oberoende och självständighet, öka assertiv styrka och dynamik, acceptera utmaningar och söka något nytt.

"Det beror på varje person hur han eller hon ska styra den här potentialen i Jupiters transitering i Väduren", säger Yub.

Jupiter i Väduren och dess Ascendant

Enligt astrologerna Yub Miranda, Naiara Tomayno och Marcia Fervienza har man i prognoserna för tecknen år 2023 analyserat möjligheterna för varje tecken under transitperioden i Väduren.

Se även: Förhållanden och ögonblickets himmel

Se här i ditt födelsehoroskop vilket är ditt uppstigande tecken och läs prognoserna nedan:

Ascendenten i Väduren

Detta kan vara en av de bästa tiderna för Väduren och en bra tid att ge en impuls till vilande eller nya projekt, så plantera frön som du kan skörda under de kommande 12 åren.

Men det kan också vara en fas där du känner ett behov av att göra överdrifter, t.ex. att spendera för mycket pengar, studera för mycket, utöva för mycket fysisk aktivitet, äta för mycket och känna dig för lat.

Att äta för mycket kan vara farligt. De som äter för mycket kan få hälsoproblem som har att göra med dålig kost. De som tränar för mycket kan skada sig. Så var försiktig!

Taurus Ascendant

De med Taurus Ascendant kan under Jupiters övergång i Väduren ta tillfället i akt att lösa problem och stänga cykler, så det är dags att lära sig att släppa taget. Öppna dig för flexibilitet med mindre envishet och fasthållning, och balansera med din äkthet.

Du måste avsluta det som behöver avslutas, för när Jupiter går in i Taurus i maj 2023 börjar du en ny 12-årig Jupitercykel.

Ascendenten i Gemini

När Jupiter befinner sig i Väduren kan du använda perioden till att starta projekt och prata med vänner och kollegor för att planera något tillsammans.

Dra nytta av detta för att skapa många kontakter, även i sociala nätverk, och öppna dörrar till stora jobb, till exempel i multinationella företag. För dem som har sin Ascendant i Tvillingarna talar Jupiters transit genom Väduren om stora företag. Investera i detta, om du kan!

Ascendenten i Kräftan

De som har skjutit upp beslutet att bli självständiga kan känna att det behövs beslutsamhet i och med Jupiters passage genom Väduren, så använd Jupiters visdom för att lära dig att delegera och utnyttja din tid på jobbet bättre.

Med andra ord kan de som har Ascendenten i Kräftan leva en period som är mycket professionellt orienterad. Ta tillfället i akt att investera i din karriär och ditt yrke, eftersom möjligheterna tenderar att mångdubblas.

Ascendenten i Lejonet

Det fokus som Jupiter i Väduren lägger på dem som har Ascendenten i Lejonet är inom området kunskap, högre utbildning och stora resor.

Utnyttja den här perioden för att studera, specialisera dig och gå kurser. Förbered dig på de omvandlingar som kan uppstå när Jupiter kommer in i Väduren.

Ascendenten i Jungfrun

Under Jupiters period i Väduren är det möjligt att de med Ascendenten i Jungfrun kommer att hitta många möjligheter att öka sina inkomster - särskilt rörliga inkomster, som provisioner, bonusar, vinstdelning, nya kunder...

Se även: Vad betyder det att drömma om kirurgi?

På så sätt kan det hända att de som bor tillsammans med dig påverkas av löneökningen, vilket också påverkar ditt liv.

Var dock försiktig så att du inte är för öppen och litar på människor som just har kommit in i ditt liv, även om detta inte är ett förväntat beteende för Jungfrun, ger Jupiters expansion denna tendens.

Ascendenten i Libra

Vädurens energi kan göra personen med Ascendenten i Vågen mer krävande när det gäller människors attityder.

Jupiter ger dig alternativ: valet mellan att sparka iväg eller att stärka ditt engagemang. Med andra ord, du väljer!

I den här fasen är det viktigt att tänka på ömsesidighet. Vänta inte bara på att andra människor ska närma sig dig. Idealet är att erbjuda värde, eftersom det naturligt kommer att stimulera dem att återge värde till dig.

Ascendenten i Skorpionen

För dem som har Ascendenten i Skorpionen är Jupiter i Väduren synonymt med expansion för dem som är entreprenörer och mer självständighet för dem som har ett fast jobb.

Och om inte allt i ditt liv är så stabilt är Jupiter också den hand som ger dig hjälp i form av ekonomiskt stöd, partnerskap på jobbet eller till och med råd.

Dessutom kan den första terminen visa på förändringar: av hus, stat, land, civilstånd och familjeförhållanden.

Ascendenten i Skytten

Om du funderar på att utöka din familj är detta en extremt fruktbar period, som förstärks av förmörkelserna den 20 april och den 5 maj.

Å andra sidan, om det inte är vad du vill, akta dig för oönskad graviditet.

Dessutom kan fertilitet också vara kreativ, och det här är en bra tid för att starta ett innovativt eller konstnärligt projekt. Försök att välja dina möjligheter med omsorg, och se till att inte ta fler steg än du kan ta.

Ascendenten i Stenbocken

En tid av längtan efter nya upplevelser och nöjen. Den kan påverka vardagliga val, till exempel valet av preventivmetod.

Jupiter i Väduren, som pågår fram till den 16/05, kan dock ge upphov till maktstrider eller auktoritetskonflikter, så återigen blir utmaningen att utöva diplomati och god vilja.

Väduren är ett tecken som inte är så vänligt inställt till Stenbocken. De som har sin Ascendant i Stenbocken kan därför känna transiten som en period av överbelastning och trötthet, så dämpa dina ansträngningar och försök att inte ta på dig för många projekt eller för mycket arbete.

Ascendenten i Vattumannen

Var uppmärksam på vad som kommer att hända i ditt liv under den här perioden, för det kan vara din inkomstkälla, din expansionsplats och din tillväxt under 2023.

Dina kontakter kommer förmodligen att vara mycket viktiga, det kommer att finnas möjligheter att hålla föredrag och de personer du känner bör vara viktiga broar som öppnar dörrar.

Ascendenten i Fiskarna

Jupiter i Väduren ger dem som har sin Ascendant i Fiskarna chansen att tjäna pengar! Den här transiteringen kan öka ditt mod och din konkurrenskraft för att till exempel genomföra och starta projekt.

Om du vet hur du ska använda den här transiten till din fördel kan du bli en marknadsförare för dig själv och ditt arbete när Jupiter kommer till Taurus från och med andra halvan av maj.

Det är nästan en belöning för de två år som du har arbetat hårt, ansträngt dig och jobbat. Nu har du möjlighet att göra det.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.