Douglas Harris

Du kanske aldrig har hört talas om Emotional Liberation Technique (EFT), men EFT, även känd som tappning och nålfri akupunktur, har fått fler och fler anhängare genom att behandla känslomässiga och psykologiska problem på ett enkelt och effektivt sätt. Vad är EFT? Tekniken korrigerar obalanser i kroppens energisystem genom att stimulera meridianerna med ljus - kanalerna.som vår energi passerar genom.

Vad är EFT? Varifrån kommer tekniken?

Emotional Liberation Technique utvecklades av den amerikanske ingenjören Gary Craig efter att ha anpassat TFT-tekniken (Thought Field Therapy), som skapades av dr Roger Callahan 1979. Han förstod att orsaken till alla negativa känslor, trauman, är ett avbrott i kroppens energiflöde. Genom att korrigera dessa obalanser sker läkningen ofta snabbt.skapade sedan en unik sekvens som gör det möjligt att behandla alla sjukdomar.

Hur fungerar EFT?

EFT-sessionen arbetar med kopplingen mellan kropp och själ, med en sekvens av lätta knackningar med fingertopparna på vissa punkter, och använder även fraser för att släppa känslor. Det finns punkter på sidan, till exempel under ögonen, under näsan, under munnen, bland andra platser.

Emotional Liberation Technique kan behandla olika blockeringar som: allergier, migrän, ilska, stress, ångest, tvångstankar, trauman, sorg, depression, ätande tvångstankar, fobier, missbruk, sömnlöshet och tvångstankar, vilket ger släppa dessa negativa känslor Ofta är de omedvetna hinder som hindrar oss från att leva på ett välmående och harmoniskt sätt.

Dessa negativa känslor uppstår när vi stämmer in på vissa tankar eller omständigheter, vilket i slutändan orsakar en blockering i vårt energisystem. Faktum är att vi kan stämma in på ett problem bara genom att tänka på det och avblockera det.

Brittisk psykoterapeut, författare till Transcendent Mind , Sunita Pattani såg sin förmåga att arbeta med sina djupt traumatiserade patienter förbättras efter att ha specialiserat sig på EFT energipsykologi.

"Klienterna läkte snabbare, resultaten var mycket bättre. Jag insåg mycket snabbt att EFT kunde åstadkomma saker som samtalsterapi inte kunde göra. Så för mig har EFT varit helt revolutionerande när det gäller vad det har gjort för min praktik", förklarar Sunita.

EFT:s tillämpningar

Enkelhet och tydlighet kan väl sammanfatta tillämpningen av Emotional Liberation Technique. Efter att ha identifierat problemet görs en sekvens (runda) av stimuleringar på meridianerna tills problemet försvinner. Sessionen kan pågå i 45 till 60 minuter. N Det finns inga fysiska eller känslomässiga begränsningar för EFT-behandling, som också kan appliceras själv.

"Det bästa du inte behöver lära dig för att bli terapeut är att öppna upp dig själv, lära dig att inse vilka dina trossystem är och vilka trauman du sitter fast i och bär med dig. I mina utbildningar tar jag också med mig kvantpsykologins principer, som till exempel distansläkningsproblem - målet för min forskning just nu. Det verkliga arbetet är konsten.tillämpningen av EFT", säger psykoterapeuten.

Se även: Allt om solförmörkelsen den 30 april 2022

Finns det några kontraindikationer?

Emotional Liberation Technique är ett smärtfritt förfarande, det finns inga nålar, piller, mediciner eller våld mot kroppen.

Kuriosa om EFT

När vi tillämpar Emotional Liberation Technique på känslomässiga problem märker vi ofta att även fysiska problem försvinner. Till och med idrottare har fångats på bild när de klappat sig själva på nyckelbenet under ett OS. Intressant, eller hur?

Bibliografi: Bok - "Emotional Liberation Techniques - The Manual", länk för nedladdning: //eft.mizuji.com/eft-manual-portugues.pdf

Sunita Pattani är en brittisk psykoterapeut, författare till Transcendent Mind ger också kurser i Emotional Liberation Technique (EFT), som förespråkas av Quantum Academy Hon skriver för närvarande på sin tredje bok, Kvantpsykologi i samarbete med Dr Amit Goswami.

Se även: Astrologi anger rätt tidpunkt för att bli gravid

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.