Venus i Tvilling tyder på lätthet i kärleken

Douglas Harris 26-05-2023
Douglas Harris

Har du någonsin tänkt på hur bra det skulle vara om du i varje ögonblick kunde lyssna på de bästa attityderna för kärlek? Det är faktiskt möjligt. Du behöver bara veta i vilket tecken Venus, kärlekens planet, befinner sig. När den befinner sig i Tvilling är det lätthet som kärleken kräver mest. Den här artikeln syftar till att ge dig alla de tips du behöver för att få ut det mesta av den här perioden.

Kärleken kommer att vara som en liten fågel

Om du vill förstå den här perioden kan du tänka dig en fågel som inte gillar att sitta i bur och som lätt flyger iväg om den är rädd, men som kan landa på din hand om den tycker om dig.

Med Venus i Tvilling kommer kärleken att rimma med humor, skratt och skämt. Det är det enda sättet som det kommer att fungera på.

Förhindra bedrägeri

Du behöver vara subtil för att närma dig en person som intresserar dig och den bästa inställningen är att prata som om du inte vill ha något - trots att du vill ha allt! Om du inte vill göra felbedömningar, vilket är mycket vanligt när Venus passerar genom det här tecknet, behöver du mer färdighet i att läsa tecknen.

Vill den här personen verkligen ha dig eller är det bara småprat och snällt? Om du visar att du vill ha mer, även om det är en aning, drar de sig tillbaka eller är de fortfarande mottagliga? Ser de dig i ögonen eller tittar de bara runt?

Om hon inte kan se dig i ögonen är det troligt att hon inte är så intresserad av dig. Och om du säger att du verkligen är intresserad av henne och hon håller tyst, är det kanske inte för att hon är blyg, utan för att hon inte vill vara oförskämd och säga att hon inte såg dig som en kandidat, av någon anledning. Kanske är hon inte känslomässigt involverad med någon annan just nu?

Om du har upptäckt bristande intresse, men ändå vill ha det, är det bästa rådet att föreslå att du bara träffas för att prata eller göra någon hobby tillsammans (t.ex. bio, dans). Venus i Tvillingarna älskar att prata, och ord har en obestridlig förförelsepotential och kan väcka känslor.

Bra samtal och mycket harmoni kan bidra till att föra personen närmare, och kanske blir hon intresserad av dig. Men försök inte allt. Minns du fågeln som vill flyga? Ja, mottot är frihet. Den här taktiken är dock fortfarande riskabel, eftersom personen kanske bara vill ha ditt sällskap. Men om samtalet är bra, mycket bra, och harmonin ökar, och du inte försöker bura in honom eller henne, kan du göra honom eller henne lycklig.Den lilla fågeln kanske ger dig tecken på att den vill landa i närheten av dig.

Att veta hur man lyssnar

En av de bästa flirtstrategierna under den här perioden är att försöka få den andra personen att känna sig bekväm. Lyssna på honom, avbryt honom inte och lägg inte ord i hans mun. Låt honom vara sig själv (finns det någon större skatt än detta?), låt honom berätta sanningen eller sin synvinkel.

Försök att lära känna honom. Samtal som blandar lätthet och något uppfordrande är bäst. Avslöja utan att visa allt. Provocera och dra dig tillbaka. Tvillingen är mästare på dessa gränser.

Kärlek och socialt liv

Om du är singel är Venus i Tvillingarna en av de bästa perioderna för att flirta. Men du måste gå ut och röra på dig, acceptera och skapa inbjudningar (se här en annan artikel om hur Venus i Tvillingarna kan hjälpa ditt sociala liv). Och när något börjar, kom ihåg att det är lättsamt, så ingen brådska och inga komplicerade frågor.

Att pressa den andra personen kommer bara att driva bort honom. På ett ögonblick kommer han att vara borta, inte minst för att han förmodligen har ett andra alternativ (detta är trots allt ett tecken som föredrar alternativ).

Du får också stora poäng om du fortfarande är kreativ och vet hur man överraskar. Minns du den där gamla scenen i filmerna där en av huvudpersonerna tar med den andra till toppen av en byggnad eller till en okänd plats som är bäst?

Att veta hur man ger en upplevelse är en av de bästa tillgångarna hos Venus i Tvillingarna. Du behöver inte vara rik, bara veta var den bästa kokosmjölkshaken i stan finns, eller någon annan nyhet. Tilltala personen med vad de gillar. Och om de gillar att gå en promenad, gör det tillsammans med dem.

Venus retrograd: turbulens i sikte i ett förhållande

Kanske flörtar du inte utan är redan tillsammans med någon, och i så fall kan du vara beredd på att du eller den andra personen kan ställa frågor, särskilt när Venus är retrograd. Regeln om att inte försöka fånga den andra personen gäller fortfarande.

Om det är han som ifrågasätter förhållandet måste du hitta en balans mellan att vara tillgänglig, prata, lyssna på vad han har att säga, men behålla din självkänsla. Du måste utvärdera om du kan ge den andra det han ber om. Säg bara inte "ja" och fortsätt som vanligt, för det blir svårt att vara otrogen i den här fasen.

Det är inte heller bra att ge dig kärlek på ett fat och låtsas att du gillar den mindre än vad du faktiskt gör, men det är ingen idé att pressa den heller. Venus retrograd kommer mer än någonsin att kräva att du är vuxen.

Du bör också veta att om ett förhållande verkligen når en gräns under den här perioden kan det vara mycket svårt att bryta upp ett eventuellt uppbrott, om det har uppstått på grund av ett moget beslut.

Venus retrograd period är vanligtvis inte lätt för kärleken eller för någon viktig relation i vårt liv. Tvivel, frågor och inte särskilt trevliga sanningar dyker upp.

Men ofta, efter många frågor, återvänder människor till sina kärlekar. Åh, och kärlekar från det förflutna dyker upp igen, inte alltid för att slå sig till ro. Men var beredd på att människor från det förflutna återvänder, vare sig det handlar om känslomässiga relationer eller vänskap.

Och hur fungerar Venus retrograd med mycket nya relationer? Ibland faller de sönder under den här fasen, de blir mer komplicerade. Det händer också att relationer som inleds under retrogradation, särskilt om de inte är djupa, inte upprätthålls när Venus återgår till direkt, även om detta inte är en regel.

För att förstå hur en planets retrogradation fungerar kan man använda följande metafor: tänk på en stöt. När en planet går retrograd verkar stötningen vara mjuk, men den inträffar, och inom några veckor inser man att något har förändrats.

Som vi redan har sagt gör Venus retrograd relationer mer känsliga. Människor blir mer känsliga och vill veta om de verkligen respekteras och beaktas. När planeten blir direkt är omvälvningen synlig och vissa saker kan förändras omedelbart.

Killen som sades vara galet kär börjar plötsligt ha åtaganden, resor. Eller så blir du som var superförälskad i någon ofta trött på det och undrar: vad tänkte jag på?

Så tipset är: om ett förhållande inleds i närheten av Venus retrograd eller under retrograden, se upp, eftersom förhållandet kanske senare behöver justeras eller den inledande fasen kan vara mer låst eller spänd än vad den normalt skulle vara.

En annan vanlig sak som händer när Venus är retrograd, särskilt i Tvillingarna, är att vi blir mer förvirrade eftersom vi befinner oss i en tid av utvärdering och reflektion.

Om saker och ting är oklara är det kanske inte intressant att fatta beslut, som att avsluta ett förhållande eller göra en förlovning officiell. Å andra sidan kan det vara så att du känner ett behov av att avsluta ett förhållande just för att klargöra, eftersom du inte längre vet om du gillar personen eller inte.

Det är svårt att ge råd eftersom det här är interna frågor, men om ett tips är användbart, försök att undvika att såra den andra personen och försök att förklara att du måste tänka på saken. Var också medveten om att även om dialog är en tvillingens starka sida, kommer för mycket eller för lite av den också att behöva övervakas under retrograderingen.

Alltför mycket gräl sliter ibland på ett förhållande, särskilt om två personer för tillfället inte kan förstå varandra och verkar tala olika språk.

Venus i Gemini för dem som redan har ett engagemang

Under Venus retrograd fas måste du vara mycket försiktigare med ditt förhållande, särskilt om din partner redan klagar på något (t.ex. att du bara arbetar och inte har tid för honom eller henne). Som sagt är detta en period av potentiell kris.

Hemligheten är att komma ut ur automatiken och lägga mer kvalitet och uppmärksamhet på relationen. Och eftersom Venus kommer att gå tillbaka till tvillingarnas område kan två saker hjälpa mycket: att ha mer tid för dialog med personen, att verkligen lyssna och uttrycka mer av dina egna känslor, och att ha mer tid att vara tillsammans med personen och göra något intressant.

Om du å andra sidan åker till bergen med problemen gömda under mattan är det i bergen som bristen på harmoni blir tydlig och kräver uppmärksamhet.

Utanför Venus retrograd period, då det kan finnas något att reda ut, är tanken att introducera något nytt: gå ut med andra par, resa, gå på bio, se teater. Kort sagt, krydda rutinerna. Och om ni också kan öka kommunikationen (skicka SMS, lämna lappar) får ni extra poäng. Och ännu bättre om ni hittar på överraskningar! Det är som om den mer ungdomliga kärleken måstekomma fram nu, med all sin styrka och, varför inte säga, nåd.

Flexibilitet och öppenhet för nyheter

Under Venus passage genom Tvillingarna kan det uppstå relationer, vänskap och kontakter som utmanar våra koncept och idéer.

Detta beror på att tvillingarna gillar att få dig att tänka och inte att njuta av något kristalliserat. Detta tecken uppskattar trots allt förändringar och utan dem skulle livet vara väldigt tråkigt. Så kanske behöver vi vara mer flexibla i kärleken och även i vår smak.

Tycker du verkligen inte om sushi eller skulle du inte dejta någon med en viss egenskap? Med Venus i tvilling skulle det vara bra att lämna dessa förutbestämda idéer åt sidan och experimentera lite. Detta beror på att den här positionen är väldigt flirtig och att de som väljer för mycket tillbringar mer tid ensamma.

Venus i Tvillingarna påminner oss om att det finns tillfällen då det är bra att ha en partner, även om vi inte är säkra på att det är vårt livs kärlek. Det är Tvillingarna som säger i poeten Vinicius de Moraes: "må kärleken vara evig så länge den varar". Det är stämningen för stunden, och vem vet, den kan bära frukt även efter det.

Konsten att föra ett gott samtal

Ett annat värdefullt tips för att få ut det mesta av detta tecken är konversation, eftersom detta är ett intelligent tecken. Hur är din konversation? Är du uppdaterad, har du intressanta saker att säga, är det trevligt att lyssna på dig? Å andra sidan, vet du också hur du ska lyssna på andra?

Den största hemligheten med Venus i tvillingarnas förförelse, och det är ingen liten sak, är att få den andra personen att känna sig intressant och lyssnad på. Det finns inget tråkigare än någon som bara pratar och inte ger den andra personen utrymme, som tar upp hela samtalet eller delar upp det i sin egen takt. Var och en av oss är ett universum, med mycket att säga.

Det är mycket möjligt att den person som kommer att vinna ditt hjärta mest är den som du har den bästa dialogen med, eller som åtminstone är ett bra sällskap och har många saker gemensamt med dig. Och om du redan är i ett förhållande kommer dialogen att fortsätta att vara en termometer, men den här gången för djupare saker.

Har ni verkligen kunnat vara tillsammans, bara ni två, om ni har barn? Tänk efter. Det är dags att ge en chans - och utrymme - åt kärleken, som trots allt är pricken över i:et i våra liv.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.