Allt om cancertecknet

Douglas Harris 18-10-2023
Douglas Harris

Innebörden av tecken på Cancer är nära kopplad till de tre tecken som föregår det: i Väduren planteras idéerna, i Oxen stabiliseras idéerna så att de kan gro, i Tvillingarna förvandlas fröet till en växt och i Kräftan kommer frukten.

I zodiakens fjärde tecken finns därför känslor, moderskap och kvinnlig energi. Även hem, barndomsminnen och det förflutna är teman som rör Kräftan. "Vi kan säga att det är i Kräftans tecken som världens känslor blottas", förklarar astrologen Alexey Dodsworth.

En av de stora myterna kring tecknet, enligt astrolog Marcia Fervienza, är att Kräftan är en gnällspik. "Vi måste komma ihåg att Kräftan har ambitioner som kanske inte syns direkt, men som är mycket närvarande i deras personlighet", förklarar hon.

Den här artikeln är som en introduktion till Kräftans tecken så att du främst kan lära dig om innebörden, tecknets början och slutdatum, om Kräftans stenar, symbolen, personligheten och kärleken.

Vilket är datumet för Kräftans tecken?

 • År 2023 börjar kräftan den 21 juni kl. 11.57.
 • Varje år förändras dagen då cancern börjar - och dagen då den slutar också - så det är viktigt att kontrollera här i den kostnadsfria astrologiska kartan över Personare .

Vad betyder symbolen för cancer?

Det finns två symboler för Kräftans tecken: en krabba och bröst.

Kräftan har också en tendens att gömma sin känsligaste del i ett ganska hårt skal: "Precis som djuret är det mycket svårt att släppa taget om något när det här tecknet tar tag i det", enligt astrologin Márcia Fervienza.

Den starka kopplingen till näring och skydd symboliseras dock av brösten. Kräftans tecken handlar med andra ord om moderskap och omhändertagande.

Cancer tecken sten

Fasthållning och samtidigt känslighet och melankoli är utmaningar för Kräftans tecken som analyseras av terapeuten Simone Kobayashhi. När hon analyserar dessa frågor anger hon följande stenar för Kräftan:

 • A vattenmelon turmalin Det hjälper också när du behöver lösa problematiska familjefrågor och relationer med hjälp av empati och villkorslös kärlek.
 • Den har en Hematit hjälper till att skydda, som en energimantel som omger och skyddar, ökar din energi och ökar din trygghet.

Cancer tecken kännetecken

Följande egenskaper ingår i cancerprofilen:

 • Kräftans styrande planet är månen.
 • Vatten är elementet i Kräftans tecken.
 • Cancer har kardinalrytm och negativ polaritet.
 • I kroppen styr cancern över magregionen, närmare bestämt magsäcken, men även matstrupen, brösten och bröstkörtlarna styrs av cancern.

Kräftans personlighet har mycket slående dygder, som förmågan till djup kärlek och empati, men en av dess utmaningar är känslomässig instabilitet.

Precis som månen är Cancerns känslor uppdelade i faser. Dessutom kan tecknet ha svårt att hantera konflikter och konfrontera problem.

Se även: 5:e huset i astrologi: ditt förhållande till nöje, barn och sport

Bland kännetecknen för Kräftans tecken är svårigheten att uppfatta händelser objektivt. Allt är "filtrerat" av känslor och tecknet är därför en subjektiv tolkning som inte alltid kan förstås av andra människor.

Cancer personlighet

Kräftans personlighet är mycket kopplad till ett viktigt ord: förening. Kräftans personer eller personer med en stark närvaro av tecknet i horoskopet är vanligtvis aggregatorer och älskar att vårda dem de älskar:

 • Kräftan känner sig stark och kapabel när den vet att den har en plats som den hör hemma på och dit den alltid kan återvända för att ladda upp sin energi.
 • Hon kan ha svårt att hitta sitt syfte i livet när hon saknar familj. I avsaknad av denna kan hon bli avskärmad från sin känslomässiga värld och bli blyg, rädd, behövande och barnslig.
 • För att rädda sig själv och återgå till att leva inom den högsta manifestationen av den canceriska arketypen måste personen gå igenom en inre rekonstruktion som gör det möjligt för dem att återknyta kontakten med det som rör dem: deras känslor. För detta behöver de modet att se på den stora smärta de känner för frånvaron av familjebasen.

Kräftan förhåller sig till allt i sitt liv ur ett känslomässigt perspektiv. I allmänhet ser Kräftan pengar som ett vårdande och skyddande verktyg i förhållande till de människor de älskar.

Kräftan kan ha svårt att vara produktiv om han eller hon har familje- eller relationsproblem eller om han eller hon står inför en stor känslomässig förlust.

Vilket tecken passar ihop med cancer?

Kräftan är det första romantiska tecknet i zodiakalandan, så det är först och främst ett känslomässigt tecken, samtidigt som Kräftan också är mycket känslig och har en mycket skarp uppfattning. Slutligen är det ett tecken som känner ett stort behov av skydd.

För att göra det omger han sig med sina nära och kära i hopp om och önskan om att familjen ska kunna skydda honom från omvärlden, eftersom det som finns utanför hans hårda skal enligt Kräftans vision tenderar att vara kallt och grymt.

Å andra sidan uppfinner Kräftan sätt att ta hand om människor och på så sätt är det få människor som står emot dess erövringsritualer. Tecknet skämmer bort med så många finesser att personen plötsligt finner sig själv i "Kräftans knä".

Men man måste vara försiktig med att använda solen i Kräftan för att definiera personen helt och hållet. När allt kommer omkring måste man förstå hur de andra planeterna och aspekterna i horoskopet påverkar Kräftans personlighet.

Du kan till och med se om Kräftan passar ihop med ett visst tecken, men det verkar ganska ytligt. Inom astrologin finns det en Sinastria Amorosa (du kan se den här ), en analys av två kartor för att se hur väl de passar ihop, vilka utmaningar och möjligheter de har och hur de uttrycker sina känslor.

Det finns alltså inget sätt att säga vilket tecken som passar ihop med Kräftan eftersom varje person har ett helt och komplext horoskop för sig. Det här horoskopet skiljer sig alltså från alla andra personer som har solen i samma tecken.

Ascendenten i Kräftan

En person med Ascendenten i Kräftan ger vanligtvis det första intrycket att det är mycket bekvämt och säkert att vara nära honom eller henne. Att ha detta tecken i början av horoskopet innebär att man hittar någon som är mycket moderlig.

Dessutom brukar personer med Ascendenten i Cancer också ha det:

 • har en nästan automatisk förmåga att identifiera sig med andra människor.
 • hålla sig undan och undvika situationen när de blir attackerade eller inblandade i ett gräl.
 • De hatar diskussioner och är alltid försiktiga med vad de säger för att inte såra andra.
 • vara blyg.
 • kunna känna känslor på ett mycket intensivt sätt.

De egenskaper som du har i ditt Ascendenttecken är i allmänhet det första intrycket du ger andra människor, det är med andra ord din sociala mask.

Om du är cancer och har Ascendant i ett annat tecken, vet du vad det betyder:

 • Kräftan med Ascendenten i Väduren: Du verkar ha styrkan att kämpa för det du vill ha.
 • Kräftan med Taurus Ascendant: Du har lätt för att uppskatta de goda sakerna i livet, oavsett om det är mat, kläder eller platser.
 • Kräftor med tvillingascendenten: Du verkar kunna prata om nästan vad som helst.
 • Kräftor med cancerascendent: kan ha en nästan automatisk förmåga att identifiera sig med andra människor.
 • Kräftan med Lejonet i Ascendenten: Din generositet gör dig till centrum för uppmärksamheten.
 • Kräftan med Ascendenten i Jungfrun: tenderar att vara mycket detaljorienterad.
 • Kräftan med Vågen i Ascendenten: Du har lätt att få vänner och föra människor samman.
 • Kräftan med Skorpion-ascendenten: introversion är en utmärkande egenskap.
 • Kräftor med Ascendenten i Skytten: Du är vanligtvis mycket intelligent och berättar bra historier.
 • Kräftan med Ascendenten i Stenbocken: i princip har han vanligtvis inte bråttom.
 • Kräftan med Ascendenten i Vattumannen: Du är selektiv med vem du låter närma dig.
 • Kräftan med Fiskarnas Ascendant: Din idealism kan äventyra ditt praktiska förnuft.

Planeter i Kräftan

Planeter i Kräftan ger personligheten psykologiska betydelser kopplade till tecknet. Förstå lite mer om hur det är att ha planeter i Kräftan i horoskopet och vad det kan indikera:

 • Solen i Kräftan : indikerar en stark instinkt för handling som styrs av känslor, en mycket ambitiös och ibland manipulativ personlighet. Mer om solen i stjärndiagrammet här.
 • Månen i Cancer Läs mer om månen i ditt födelsehoroskop här.
 • Kvicksilver i Cancer Merkurius i det astrologiska horoskopet: Han har i allmänhet ett bra minne. I vissa fall har han mycket misstro och noggrann intuition med sig. Han tenderar att kommunicera på ett subjektivt sätt. Mer om Merkurius i det astrologiska horoskopet kan du lära dig här.
 • Venus i Cancer : Känslomässiga band kan vara mycket viktiga - och i vissa fall besittningsfulla. Förbindelsen med vänskapsrelationer kan vara superintensiv. Förstå Venus i födelsehoroskopet på djupet här.
 • Mars i Cancer : I vissa fall kan du manipulera andra människor för att få det du vill ha.
 • Jupiter i Cancer : ser vanligtvis familjen som en källa till glädje och välstånd. Läs mer om Jupiter i ditt stjärndiagram här.
 • Saturnus i Cancer : Känslomässig osäkerhet och en stark ansvarskänsla hos dem som de bygger upp känslomässiga band med är vanliga i personligheten hos personer med denna position i horoskopet. Mycket mer om Saturnus i stjärnhoroskopet här.
 • Uranus i Cancer : De som har den här positioneringen kan önska sig ett familjeliv som skiljer sig från det konventionella.
 • Neptunus i Cancer : personen kan ha en personlighet som är mycket påverkad av familjen. Läs mer här om Neptunus i födelsehoroskopet.
 • Pluto i Cancer : kan personen ha en stor önskan att förändra sina rötter. Läs mer här om Pluto i födelsehoroskopet.

Alla har Kräftan i sitt stjärndiagram

Kräftan finns i allas liv. Allt du behöver göra är att titta på mandalan i ditt födelsehoroskop (som i bilden bredvid) och leta efter symbolen för Kräftans tecken.

Även om det verkar som om tecknet ligger mellan hus 9 och 10, är det egentligen viktigt vilket hus som börjar från Kräftan . Observera att det är det tionde huset som i det här exemplet börjar från Kräftan .

I det här fallet säger man att Kräftan står på toppen av det tionde huset. Med den här informationen kan du förstå djupare ditt förhållande till personligheten och närvaron av Kräftans tecken i ditt liv. Detta beror på att de astrologiska husens betydelser representerar olika delar av varje människas liv.

För att ta reda på var du har varje stjärntecken i ditt stjärndiagram kan du ta del av dessa guider:

 • Väduren i födelsehoroskopet
 • Taurus i födelsehoroskopet
 • Gemini i stjärndiagrammet
 • Kräftan i födelsehoroskopet
 • Lejonet i ditt horoskop
 • Jungfrun i födelsehoroskopet
 • Libra i födelsehoroskopet
 • Skorpionen i födelsehoroskopet
 • Skytten i stjärndiagrammet
 • Stenbocken i stjärntecknen
 • Vattumannen i stjärndiagrammet
 • Fiskarna i födelsehoroskopet

Mycket mer om cancer

Nu när du har gjort denna inledande fördjupning om Kräftan kan du titta på tips för att få ut det bästa av detta tecken i ditt liv.

Se även: Vad betyder det att drömma om en bil?
 • Blomessenser för varje tecken: Centaury kan stödja dig genom att ge dig inre styrka att bestämma vad som är bäst för att förverkliga din livsuppgift.
 • Eteriska oljor för varje tecken: en av de oljor som terapeuten Solange Lima rekommenderar för cancer är Patchouly, som hjälper till att bryta beteendemönster, även sådana som har sitt ursprung i barndomen.
 • Kräftans mörka sida är kyla och känslomässig distans när den känner agg och behöver självskydd, enligt astrolog Ana Andreiolo.
 • Meditation för cancer: Terapeuten Raquel Ribeiro spelade in en speciell meditation för cancerpatienter, som kan göras i 21 dagar så att du kan aktivera din personliga kraft.

Lär dig mer om cancer genom att förstå:

 • Vad cancer gillar i sex
 • Hur han är en cancerfar
 • Cancermamman
 • Barn till varje tecken
 • Kuss av varje skylt
 • Lögnerna om Kräftan och andra tecken
 • Hur du vinner över varje tecken

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.