Betydelsen av planeterna på den astrologiska kartan

Douglas Harris 25-10-2023
Douglas Harris

I astrologi är det planeterna i den Astrologiskt horoskop Var och en av dem representerar potentialer och egenskaper hos vår personlighet.

Se även: Månens faser har ett samband med menstruationscykeln.

O Soltecken Saturnus däremot avslöjar våra utmaningar och visar på egenskaper som väcker vår strävan efter excellens.

Vet du vilket tecken du har i varje planet i det astrologiska horoskopet I den här guiden kan du förstå betydelsen av var och en av de tio planeterna i ditt födelsehoroskop och under varje planet kan du få tillgång till tolkningarna för varje tecken.

Se ditt födelsehoroskop här, Skriv ner tecknen och planeterna och förstå vad var och en av dem representerar i ditt liv nedan:

Solen i det astrologiska diagrammet

O Solen i det astrologiska diagrammet indikerar det livsområde genom vilket du vaknar mer medvetenhet om vem du är och din roll i världen. Det är också möjligt att bättre förstå dina känslor och önskningar. Solens position i stjärndiagrammet per astrologiskt hus avslöjar inom vilket livsområde du har mer medvetenhet.

Se även: Test: Vilken övning är bäst för dina vaginala muskler?

Månen i det astrologiska horoskopet

A Månen i det astrologiska horoskopet Månen förknippas med det feminina, hemmet, familjen, rötterna, hemlandet och minnet. I kroppen styr månen magen, bröstet, livmodern och känslorna. Månens position i ditt födelsehoroskop avslöjar hur du hanterar din känslighet och dina känslomässiga reaktioner.

Merkurius i födelsehoroskopet

Merkurius i födelsehoroskopet är relaterad till allt som rör resonemang och mänsklig intelligens. Den visar hur du uttrycker dig, kommunicerar och lär dig. Beroende på i vilka hus den är placerad är det möjligt att upptäcka varje persons mentala förmågor.

Venus i födelsehoroskopet

Det är skönhetens och kärlekens planet. Venus i födelsehoroskopet visar hur varje person förför, hur han eller hon hanterar kärlek, hur han eller hon smakar och njuter, var man hittar de värden man ger saker och människor och hur man ser på skönhet.

Mars i födelsehoroskopet

Mars på kartan Astral representerar vårt sätt att agera, vår styrka, var vi visar initiativ och även vår sexualitet och lust. I grund och botten visar den vår kampvilja. Dess position avslöjar hur vi agerar vid erövringstillfället.

Jupiter i födelsehoroskopet

Den här planeten avslöjar vägar. Jupiter i födelsehoroskopet representerar ditt sökande efter känslomässig och andlig lycka och har ett direkt samband med möjligheter, personlig utveckling och syfte i livet.

Saturnus i födelsehoroskopet

Saturnus representerar din osäkerhet, dina svårigheter och din rädsla. Men samtidigt föreslår planeten lektioner och lärande. Saturnus i födelsehoroskopet avslöjar var du kommer att sträva efter excellens och visar dessutom din beslutsamhet.

Uranus i födelsehoroskopet

Uranus i födelsehoroskopet Det oberoende som planeten representerar står i relation till vad som är etablerat som social norm, vilket dikteras externt av andra värderingar än dina egna.

Ditt engagemang för frihet, å andra sidan, innebär inte nödvändigtvis att du är ensam, utan friheten att vara eller inte vara (gift, separerad, singel, "stayer", homo, hetero, religiös, ateist, etc.) Problemet med Uranus i horoskopet är överdriven individualitet, som kan bli självisk.

Neptunus i födelsehoroskopet

Denna planet representerar relationer med andlighet och självbedrägeri. Neptunus i födelsehoroskopet signalerar under vilka omständigheter du tenderar att vara mer sårbar för att bli lurad.

Pluto i födelsehoroskopet

Pluto i födelsehoroskopet Det är en planet som visar oss våra svagheter och var vi är mest rädda för att förändra oss för att göra oss starkare för det. Den kommer att visa dig att det finns en större makt.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.