Plutos passage i Vattumannen ger djupgående förändringar mellan 2023 och 2043.

Douglas Harris 31-10-2023
Douglas Harris

Astrologins mest djupgående och transformativa planet kommer att byta tecken. Övergången till Plutos övergång i Vattumannen börjar den 23 mars 2023 kl. 9.23 (EST).

Plutos teckenbyte sker i tre steg:

 1. År 2023 börjar övergången, dvs. Plutos transit i Vattumannen pågår från den 23 mars till den 11 juni. Därefter återvänder Pluto till Stenbocken där han stannar till december.
 2. I januari 2024: nio månader till av Plutos transit i Vattumannen.
 3. 19 november 2024: dagen för den stora förändringen. Pluto stannar slutligen definitivt i Vattumannen i 20 år.

Pluto för astrologi

Pluto representerar både din personliga kraft och skuggan av din personlighet. I ditt horoskop står Pluto i ett tecken och i ett hus. Det betyder att alla Pluto-teman får egenskaperna hos tecknet och involverar huset som planeten befinner sig i. Lär känna Pluto i ditt födelsehoroskop här.

Och nu förstår du några av Plutos betydelser:

 • Pluto är förknippad med din förmåga till omvandling, särskilt radikala omvandlingar.
 • Pluto är också sadomasochismens kung.
 • Plutos energi i födelsehoroskopet är vanligtvis en av de svåraste att hantera.
 • Allting förstärks av Pluto.
 • Pluto representerar makt och samtidigt rädslan för makt.
 • Detta är den planet som styr underjorden.

Innebörden av Plutos passage

Pluto är planeten för omvandling och massutrotning. Precis som en atombomb, som med ett enkelt knapptryck kan utgöra skillnaden mellan liv och död, är en Plutoövergång ett ögonblick som kräver det nya genom en radikal brytning med det förflutna.

Om du upplever en Plutoövergång, gör dig redo för en period av djupgående förändringar. För att ta reda på om du upplever en Plutoövergång, följ steg för steg i slutet av den här artikeln.

Innebörden av Plutos övergång i Vattumannen

När Pluto går in i Vattumannen är det möjligt att en helt oväntad ny möjlighet kommer att uppstå i det livsområde där vi har 0 (noll) grad av Vattumannen - för att ta reda på detta i ditt liv, se steg för steg i slutet av den här artikeln.

Problemet är att Pluto kommer att stanna nästan tre månader i grad 0 i Vattumannen, vilket innebär en hel del betoning och intensitet i en ny början! För dem som gillar att börja kan det vara underbart, ännu mer eftersom Jupiter fram till maj befinner sig i Väduren (se här i den astrologiska kalendern) och säger "amen" till denna vibration.

I processen att öppna ett nytt kapitel i ditt liv kan Pluto dock med atomkraft ta bort allt som hindrar dig från att "byta ämne" eller som fängslar dig på något sätt (två teman som är mycket vattenlevande).

Pluto representerar slutet och det ödesdigra.

Pluto är den sista planeten i vårt solsystem och representerar slutgiltighet och öde. Eftersom den här planeten är härskare över Skorpionens tecken handlar den om karmiska mekanismer som död och återfödelse.

Därför kan Plutos transiteringar ge förlust, men också återfödelse. Liksom ett uppvaknande till en annan nivå av medvetande om frågorna i det område av ditt liv som planeten kommer att passera (se slutet av artikeln!).

Allt kaos och all förödelse som Pluto medför är nödvändigt för dess metamorfos.

Vattumannen betyder förändring

Vattumannen handlar om förändring. Om Pluto i Stenbocken (2008-2023) rev ner strukturer, lagar och regler som redan var föråldrade, kan planeten i Vattumannen bryta regler för att balansera skillnader och skapa rättvisa och frihet.

Å andra sidan måste du fundera på hur långt du kan gå i din besatthet för att få din frihet, dina regler och dina rättigheter respekterade.

För att du ska förstå: Stenbocken styr strukturer, lagar och regler; Vattumannen styr frihet, rättigheter och tvister; det näst sista tecknet i zodiaken styr också uppror, teknik och modernitet.

Ändras allt från och med den 23 mars 2023?

Från och med den 23 mars 2023, när Plutos övergång i Vattumannen börjar, kan du börja få en uppfattning om vad Pluto i Vattumannen innebär. Men det kommer bara att vara en repetition.

Varför? Därför att alla djupa och varaktiga förändringar tar tid. Ingenting som bibehåller samma position, samma status eller samma makt i flera år bryts över en natt.

Det mönster som du har byggt upp under en livstid kan behöva några årtionden för att brytas ner.

Vi har några möjligheter med så många in- och utgångar för Pluto i Vattumannens tecken - det finns tre som du såg i början av den här artikeln. Den mest värdefulla av dem, enligt min åsikt, är att förstå. som ber oss om att Plutos energi ska anpassa sig till denna möjlighet.

Vad är det som ber dig att genomföra förändringar så att du måste avstå från allt som bara tjänar till att ge näring åt ditt ego och som ger dig en känsla av makt genom beroenden?

Till exempel: "den personen kan inte leva utan mig" eller "jag kan inte leva utan den personen". Pluto kommer att slita sönder alla sådana känslor i våra liv. Och tro mig, det är för vårt eget bästa!

Se även: Öppet förhållande eller exklusivitet?

När Pluto tar något från dig är det för att "tvinga" dig att vara oberoende. Sedan ger Pluto allt tillbaka efter att ha lärt sig en läxa.

Pluto vill inte att du ska förlora, planeten vill bara att du ska växa genom att omforma uppfattningar och förståelser. Detta är därför för dig att verkligen stå framför ditt eget liv från en plats med inre kraft!

Vad kan man förvänta sig?

Först och främst ett tips: du kan alltid tjäna pengar på det område i ditt liv där Pluto kommer att passera (se hur i slutet av den här artikeln). Detta beror på att Pluto är kungen av djupen och underjorden. Och vad finns där under jorden? Malm, guld, silver! Så låt oss börja med att säga att du kan tjäna pengar där!

När Pluto passerar ditt horoskop måste du ta itu med dissocierade delar av din personlighet. Eftersom Vattumannen är ett ideologiskt tecken kan du behöva omvärdera på vilket sätt dina absoluta säkerheter är giltiga. Vilka av dem befriar dig? Håller några av dina säkerheter dig kvar i ett fängelse av ett giftigt beteendemönster?

Det är i detta mönster av giftigt beteende som extremism, polariteter, konspirationsteorier och misstro mot det nya och annorlunda uppstår.

Varför finns dessa beteenden? Det är viktigt att besvara denna fråga eftersom dessa känslor ofta har mer att göra med din rädsla, förödmjukelser och kränkningar än med dina verkliga yttre fiender.

Makt och impotens styrs också av Pluto

Eftersom makt och maktlöshet också är i Plutos domän, måste man tänka sig att där du känner dig maktlös är samma plats där du tenderar att skapa konspirationer. Med andra ord är det inget annat än berättelser som konstruerats för att förklara en verklighet som hotar din förmåga att kontrollera din omgivning.

Eftersom Pluto/Hades är underjordens gud handlar planeten om att väcka upp eller återskapa det som har varit begravt: hemligheter, arv, guld eller till och med atomarsenaler.

I det område som representeras av det hus där Pluto kommer att passera i ditt horoskop (se steg för steg i slutet av texten) kommer det också att dyka upp hemligheter, både sådana som du skäms över och talanger och potentialer som du aldrig har utforskat.

Plutos övergång i Vattumannen i kollektivet

På en kollektiv nivå, det vill säga när man tänker på samhället som helhet, är det möjligt att vi med Plutos transitering i Vattumannen kommer att ifrågasätta gamla värderingar. Med andra ord kan det handla om regeringsformer, hierarkier i företag, byråkratiska processer, internationella fördrag och själva strukturen i världen.

Till och med vår fysikaliska syn på sakernas natur kan ifrågasättas. Och om obalansen på vissa områden blir alltför påtaglig kan vi få se vissa revolutioner.

Om vi tänker oss att internet och teknik också är vattuman, kan bland annat ansträngningarna att centralisera data, fördelarna (och riskerna) med artificiell intelligens och fördelarna (och riskerna) med informationskontroll komma att granskas.

På så sätt kan Pluto under de kommande 20 åren också revolutionera Internet och visa på de särskilt obehagliga sidorna av ny teknik, och i bästa fall hjälpa oss att lösa de problem som tas upp.

Kanske kommer vi äntligen att förstå att krig inte fungerar, att utbyte, kommunikation och solidaritet är de bästa lösningarna.

Kanske är de nuvarande kriserna (t.ex. Covid, energikrisen, inflationen, bristen på arbetskraft och klimatkrisen) skäl nog att inse att vi kan åstadkomma mer tillsammans.

Men vi vet att omvandling och utveckling bara kan ske om vi ser ärligt på vad som händer. Varje problem som ignoreras under Pluto ökar och intensifieras till oacceptabla nivåer och kräver omvandling.

Spoiler för de kommande 20 åren börjar år 2023.

Observera att under de närmaste månaderna, mellan den 23 mars och den 11 juni 2023, medan Pluto för första gången går in i Vattumannen, har vi ett antal planeter i Väduren.

Väduren hyllar den individuella friheten, medan Vattumannen dominerar det teoretiska och är skoningslös i sina ideal, som tecknet anser vara tillämpliga på alla.

Det är inte möjligt att existera i samhället utan att inkludera skillnader, men det är inte heller möjligt att existera i samhället genom att prioritera alla skillnader. Var hittar vi en balans?

Det faktum att Väduren och Vattumannen är sextiotals tecken betyder inte att denna accentuering av temat nödvändigtvis kommer att ge positiva resultat. Det visar bara att, oavsett om det är för den mer positiva eller mer negativa sidan, så flyter frågan på ett otrasslat sätt.

Naturligtvis kan vi få en mycket produktiv sammandrabbning. Väduren värdesätter unika åsikter och Vattumannen förenar samhällen. Vi kan få en återuppståndelse av verklig kreativitet och innovation här. Jupiter i Väduren startade hjälternas tidsålder. Med Pluto i Vattumannen kan dessa hjältar komma in i en ny optimistisk värld.

Vad kan vi lära oss av denna astrologiska övergång?

Jag tror att en bra regel för Pluto är: om den inte rör sig är det för att den inte behöver göra det ännu. Pressa den inte. Det är inte du som har korten i din hand (om inte passagen går genom första huset - då har du delvis kontroll över båten).

Det är inte du som har kontroll över händelserna, utan din utmaning handlar om att börja en ny fas och prova något helt nytt jämfört med det etablerade.

Det enda du kan göra är att studera Plutos innebörd på djupet, så att du kan anpassa dig till planetens energi och börja göra de nödvändiga rörelserna redan nu och ändra inte bara ditt beteende utan också din mentalitet. Detta är faktiskt grundläggande. Halvhjärtade" ändringar fungerar inte med Pluto .

Ta en ärlig titt på dig själv och ditt liv och utvärdera alla dina beroenden. Eliminera allt som ger dig en falsk känsla av makt.

Se även: Våren symboliserar en välståndscykel
 • Behöver du ett stort hus?
 • Behöver du ett jobb?
 • Behöver du status?
 • Varför behöver du känna dig oumbärlig?
 • Hur mycket hindrar de beroenden som du skapar runt omkring dig andra människor från att växa?

Du behöver mycket mindre än du tror att du behöver, och Pluto kommer att bevisa det för dig till varje pris.

Tänker du att någon inte kan leva utan dig? Fråga dig själv vad denna tro säger om ditt behov av att vara viktig eller grundläggande för någon.

Gör dig själv förbrukningsbar

Välj att vara val, inte nödvändighet . ingen bör behöver Du behöver ingen annan för att överleva, och du behöver inte heller någon annan för att göra det.

Lär dig själv och andra människor att ni kan leva utan varandra, ja! Pluto är en transpersonell planet och dess teman är inte av egots slag: avstå därför från allt som främjar ett större och viktigare ego.

Och vet hur du identifierar var din kraft verkligen ligger. Om det finns ett ego inblandat kan du vara säker på att Pluto kommer att eliminera det, och om det finns ett avståndstagande är det ditt.

När du har lärt dig att inget som är av egots slag har en effektiv långsiktig hållbarhet, då, ja, ger Pluto dig tillbaka (dubbelt, tredubbelt) allt det som den tog från dig till en början.

Pluto i ditt liv: gå steg för steg

Du har två sätt att se hur Plutos övergång i Vattumannen kommer att fungera för dig. Det första är det mest värdefulla!

1) Pluto i ditt Personare Horoskop

 • Få tillgång till Horoskop Personare här. Det är gratis! Denna analys skiljer sig mycket från alla andra horoskop som finns där ute. Detta beror på att dagens himmel analyseras utifrån ditt astrologiska horoskop, det vill säga prognoserna för Horoskop Personare är unika och personliga för dig!
 • När du har angett Horoskop tittar du på menyn till höger som visar alla transiter som du har aktiva.
 • Håll utkik efter Plutos passage.
 • I bilden nedan upplever personen till exempel en övergång av Pluto i 5:e huset. Med andra ord kommer personen under den angivna perioden att uppleva djupgående förändringar i de frågor som detta område av livet handlar om.
 • Men om du inte hittar trafiken, oroa dig inte, det beror på att den inte har börjat än, så du kan gå direkt till det andra sättet.

2) Vet var Vattumannen befinner sig i ditt horoskop

Det andra sättet att veta hur Pluto transiterar Vattumannen är att förstå vilket astrologiskt hus som är associerat med Vattumannen i ditt horoskop. Alla har alla tecken i sitt horoskop, så det är lätt att hitta Vattumannen i ditt. Se steg för steg:

 1. Få gratisversionen av din stjärnkarta här.
 2. När kartan har skapats tittar du på menyn till vänster.
 3. Välj alternativet Skyltar i husen.
 4. Se att alla tecken finns med på listan och att varje tecken är förknippat med ett astrologiskt hus. Varje hus är ett område i ditt liv, med andra ord täcker det viktiga frågor i ditt liv. Du kan se här vad de astrologiska husen är och vad varje hus representerar.
 5. Gå till Vattumannens tecken, det är näst sist på listan.
 6. Se nu vilket hus som är förknippat med Vattumannen.
 7. I bilden nedan kan du se ett exempel: Personen som har detta horoskop har Vattumannen i 3:e huset:

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.