Den feminina energin i det astrologiska horoskopet

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Vill du veta mer om kvinnlig energi i det astrologiska horoskopet Kvinnornas sociala roll har förändrats, men inte deras astrologiska representation. Vi läses och representeras fortfarande huvudsakligen av arketyper som förknippas med manliga gudar. Asteroiderna har kommit för att ändra på detta.

I den här artikeln kommer vi att tala om upptäckten och den historiska representationen av planeter och asteroider, och vikten av att förstå mer av mytologin för att förstå den feminina energin i det astrologiska horoskopet.

Ta tillfället i akt att gör din gratis astrologiska karta här och att ta steget till självkännedom.

Planeter och asteroider har en historisk betydelse.

Historiskt sett har upptäckten och erkännandet av planetkroppar i rymden sammanfallit med betydande kulturella förändringar som lett till evolutionära språng i vårt medvetande. Planeterna Uranus, Neptunus och Pluto är utmärkta exempel på detta.

Strax efter upptäckten av Uranus (När Neptunus, mystikens och illusionens planet, upptäcktes 1846, uppstod rörelser som transcendentalism och spiritualism i olika delar av världen.

När planeten för massomvandling - och utrotning - upptäcktes, Pluto 1930 fick atombomberna samhället att inse att ett enkelt knapptryck kunde innebära skillnaden mellan liv och död. Samma sak händer med asteroider.

Asteroider utgör ett bälte av himlakroppar som kretsar huvudsakligen mellan Mars e Jupiter De upptäcktes i början av 1800-talet.

De representerar ett språng i medvetandet, inte bara genom att införliva nya arketyper i vårt medvetande, utan också genom att överbrygga himlen mellan personliga planeter ( Solen, månen, Merkurius, Venus och Mars ) och de transpersonella planeterna ( Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto ).

De fyra första asteroiderna som upptäcktes var Vesta, Palas, Ceres och Juno Mytologiskt sett är dessa gudinnor lika värdefulla som gudarna Jupiter, Neptunus och Pluto.

Vesta, Ceres och Juno var de tre systrarna till Jupiter, Neptunus och Pluto, alla födda ur föreningen mellan guden Saturnus och Rhea. Pallas Athena, Jupiters favoritdotter, var avlad av honom själv och föddes av honom från hans huvud.

Läs den här artikeln för att få veta mer om vad Astros är och vad de betyder i det astrologiska horoskopet.

Den feminina energin i det astrologiska horoskopet

Samhället förändras, kvinnans roll och kvinnans styrka ifrågasätts, revolutioneras och förändras socialt.

Vi är på väg till Vattumannens tidsålder (läs mer om den här) Men att bara förlita sig på månens och Venus arketyper för att förstå den feminina principens styrka och roll i ett födelsehoroskop räcker inte längre!

Dessa planeter representerar traditionellt sett arketyper som är allmänt accepterade i samhället - moderen och den förföriska kvinnan.

Men i dag är kvinnan mycket mer än så. Vi är mor (månen) , kvinna (Venus) yrkesman och strateg (Palas), hustru (Juno), försörjare (Ceres), bland annat.

Därför har astrologer och astrologer tagit med asteroider i astrologin: för att ta hänsyn till dessa nya aspekter av det feminina, som i allt högre grad är en del av kvinnors liv och erfarenheter i dag.

Kvinnornas roll i dag är full av möjligheter: vi är med inom konst, politik, idrott, vetenskap och många andra områden som tidigare var förbjudna för oss.

Men astrologiskt sett läses och representeras vi fortfarande främst av arketyper som förknippas med manliga gudar, och detta är inte längre nödvändigt.

Vi kan utforska och på djupet känna till de astrologiska symboler som ger oss asteroiderna som representerar vår styrka i det kollektiva medvetandet. För att kunna utforska vår fulla potential i vårt födelsehoroskop måste vi känna till dem!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.