Hälsa i födelsehoroskopet: Ascendants avslöjar hur man lever ett hälsosamt liv

Douglas Harris 25-05-2023
Douglas Harris

Under ett år som präglas av en pandemi är hälsa en av de faktorer som intresserar oss mest. Visste du att astrologi kan hjälpa dig att förstå dina goda sidor och vad du bör ta hand om för att få ett hälsosamt liv? Här kommer du att förstå mer om hälsa i det astrologiska horoskopet .

För detta, se Astrologiskt horoskop som är din Ascendant, eftersom vår personlighet och vitalitet beskrivs i hus 1 (som är Ascendenten).

HUR DU IDENTIFIERAR HÄLSA I DITT FÖDELSEHOROSKOP

Har du redan din astrologiska karta? Om du inte har gjort det ännu, göra det här gratis. Med den i handen kan du se vilken som är din ascendent och vilket tecken som styr det astrologiska huset 6.

Enligt astrolog Vanessa Tuleski är detta huset för hälsa i astrologiska horoskopet, för arbete, rutiner och personliga vanor.

Det sjätte huset har en naturlig kontrast till Ascendenten, eftersom det bildar en vinkel på 150 grader. Därför är det grundläggande för att hantera din hälsa väl att ha en egenskap i det sjätte huset som skiljer sig från din Ascendant. Om du till exempel är en sprudlande person med en Ascendant som har eld i hälsans hus, måste du vara återhållsam, för att ha jord.

Du bör också observera de transiter och planeter som interagerar med det sjätte huset. På ett sätt kommer egenskaperna hos ditt sjätte hus att ge dig något som du behöver lära dig eller ta till dig för din dagliga livsföring.

Här är några tips om hälsa i det astrologiska horoskopet för alla 12 Ascendants.

HÄLSA HOS ASCENDENTEN I VÄDUREN

Även om Väduren är ett sprudlande och energiskt tecken har du förmodligen Jungfrun i det sjätte huset, som är ett tecken som är mycket fäst vid mat, organisation och detaljer.

Så på ett visst sätt måste personen med Ascendenten i Väduren förmodligen lära sig dessa jungfruliga egenskaper, att ha lite mer regler för sina vanor, som att sova och äta - något som inte är särskilt lätt för eldtecken som Väduren - eller att lära sig att inte överdriva, vilket också är en Vädurens egenskap.

Men eftersom det är en krävande Ascendant är ett av tipsen: försök att skapa en balanserad rutin, försök att göra saker och ting på bästa möjliga sätt, men om du inte kan göra det, slappna av. Hälsovård bör vara naturlig, annars kan perfektionism skapa känslomässiga sjukdomar.

Det är bra att ta hand om tarmarna, särskilt den övre tarmen, levern, bukspottkörteln, gallblåsan och den nedre plexus, och undvika att bli för nervös och akut stress (för att minska stress kan du räkna med eterisk olja av bergamott).

HÄLSA AV TAURUS ASCENDANT

Om du har Taurus som din Ascendant har du förmodligen Libra i det sjätte huset. Båda tecknen styrs av Venus. När det gäller hälsa har Taurus problem med nöjen och Libra problem med socker och kaloririka livsmedel, så du måste vara försiktig så att du inte faller för frestelsen av sötsaker.

Taureaner är vanligtvis inte idrottsliga, de föredrar komfort och är mer tillmötesgående, och när de har relationsproblem, antingen med sin partner eller om de är ensamma, kan de ta ut det på maten - vilket kan vara mycket skadligt för deras hälsa.

Dessutom är Vågen ett tecken som är kopplat till estetik och tenderar att oroa sig för skönhet. Med Vågen i det sjätte huset kan det uppstå extremism, både överdriven vård och försummelse av kroppen. Tipset är att söka efter mer behagliga fysiska övningar, mindre repetitiva än tyngdlyftning, som dans, som har inbyggd glädje, eller yoga, som har partnerskap.

Librianer kan få njursten när relationerna inte är i balans.

HÄLSA AV ASCENDANT I GEMINI

Tvillingarnas tecken har lätthet som en central egenskap, men eftersom personen med tvillingarnas ascendent har ett intensivt tecken i det sjätte huset, nämligen Skorpionen, finns det en motsägelse som måste observeras.

Personen kan till exempel ha problem med att skapa en rutin eller falla offer för Skorpionens destruktiva frestelser, till exempel att lägga sig på natten eller röka, vilket skapar hälsoproblem.

Å andra sidan finns det en stor benägenhet för stora förändringar på hälsoområdet. Dramatiska händelser som rör kroppen kan inträffa och på framsidan vara positiva och leda till förbättringar av vanor.

Skorpionen styr det reproduktiva systemet, så det är lämpligt att ta hand om de sexuella organen som äggstockar, livmoder och prostata. Terapier hjälper till att ha kontroll över känslor och minska problem på detta område.

CANCER ASCENDANT HÄLSA

De som har Ascendenten i Kräftan har troligen Skytten i det sjätte huset. Denna konjunktion leder till en person som inte har någon återhållsamhet i arbetet, är livlig och samlar på sig många projekt eller klienter.

Det största problemet är att detta är ett vanligt symptom på cancer, till exempel hudcancer, som orsakas av för mycket sol. Dessutom kan Ascendenten i Kräftan orsaka ätstörningar - eftersom Skytten har en tendens till överskott.

Kräftan är ett mycket känslomässigt tecken och kan ha känslomässiga problem som återspeglas i deras hälsa, så de måste lära sig och rädda Sagittarian entusiasm för goda vanor.

Tipset är att vara försiktig så att man inte överbelastar sig själv dagligen, eftersom det kan uppstå problem med lever och gallblåsa om man studerar eller arbetar för mycket.

Skytten styr låren, lårbenet, så omge dig med människor med gott humör, försök att anta en stimulerande rutin och åka iväg till naturen eller resa för att ladda av (om du behöver en extra knuff när du börjar med den nya rutinen kan du använda citrinstenen).

HÄLSA AV ASCENDANT LEJON

Ascendenten i Lejonet, som är ett eldtecken, står i motsats till Stenbocken, som är ett jordtecken, i det sjätte huset. Alla Ascendenter i eld behöver passa in i något. När det gäller Lejonet, som är mycket festligt och livligt, behöver det skapa en rutin för att äta och motionera. Med Stenbocken i det sjätte huset visas resultatet mycket snabbt.

Lejonet är dessutom ett arbetets tecken i arbetets hus. Du är extremt ansvarsfull och krävande mot dig själv och måste vara försiktig så att du förstår dina gränser och kan hantera din vardag bättre. Undvik till exempel alltför rigida arbetsplatser, eftersom du redan kräver för mycket av dig själv.

Tipset är att ta Capricornians egenskaper, lära sig att tajma saker och ting och att göra en bra planering, och tillämpa dem på Lejonfrågor, till exempel arbete. Se upp för en tendens till stress och ångest, och lär dig att utnyttja fritiden.

Lejonet styr hjärtat, så de är spända och håller tankar och känslor inom sig. De måste lära sig att säga vad de känner och tänker, utan rädsla, men på ett ansvarsfullt sätt. Kroppsvård bör särskilt gälla hud, ben, knän och tänder.

HÄLSA AV ASCENDENTEN I JUNGFRU

De som har Ascendenten i Jungfrun, känd som hälsans tecken, har ett "galnare" tecken i det sjätte huset, nämligen Vattumannen. Om man kombinerar Jungfruns arbetsbenägenhet med Vattumannens stimulans finns det en tendens att fokusera på den mentala delen och glömma kroppen.

Personen kan t.ex. låta sig ryckas med av ett nytt projekt och byta dag mot natt, eller dricka för mycket kaffe och få problem som ett magsår, eftersom varje överskott får konsekvenser. Om personen arbetar med något mycket repetitivt och utan frihet kan han eller hon bli sjuk, särskilt med plötsliga hälsoproblem.

Jungfrun som ascendent ger dock en benägenhet att ändra vanor - så länge du känner för det eller är motiverad av något. Tipset är: låt det inte gå till överdrift. Måtta dina handlingar, ditt arbete, din rutin.

Vattumannen styr anklarna och kan leda till cirkulationsproblem. Du behöver investera i utrymme, friluftsliv och sport som hjälper dig att komma i kontakt med din kropp och ta bort överskottsenergin från det mentala planet.

HÄLSA AV LIBRA ASCENDANT

Personen med Ascendenten i Vågen måste ha ett mycket känsligt tecken i det sjätte huset, vilket är Fiskarna, så i det dagliga livet tenderar han eller hon att vara mycket känslig och har en tendens att bli besviken. Besvikelser kan leda till hälsoproblem.

Du måste vara försiktig, även eftersom Fiskarna är mycket distraherade, så de kan ta saker och ting på allvar utan att ta hand om sin hälsa. Den positiva sidan är deras stora intuition, som kan användas i det dagliga livet, inom hälsan och på jobbet.

Se upp för känslighet för ämnen som alkohol, läkemedel och bedövningsmedel. Det finns en tendens till beroende och även till allergier. Det är nödvändigt att ta hand om den känslomässiga delen, helst med terapier som gör att du kan släppa taget, för att hålla dig frisk. Ett annat tips är att sova gott, eftersom Fiskarna rycks med av sömn.

Fiskarna styr fötterna. Yoga är en bra övning för din hälsa och det rekommenderas att du förebygger symptomfria sjukdomar genom regelbundna kontroller. Försök också att arbeta i kreativa miljöer, eftersom Vågen ber om det.

HÄLSA AV ASCENDANT I SKORPIONEN

Om du har Ascendenten i Skorpionen har du troligen Väduren i det sjätte huset och är en person med mycket kraft och energi. I arbetslivet är detta bra eftersom du kan klara av intensiva och krävande rutiner, men å andra sidan kan du överbelasta dig själv.

Om du blir sjuk bör du i allmänhet inte ligga i sängen för länge, eftersom du återhämtar dig snabbt och tröttnar på att vara stilla. Med Vädurens läggning och Skorpionens strävan efter självständighet tenderar du att ha ett intensivt arbete, och helst med en viss självständighet.

Väduren styr huvudet och många vädurar, liksom personer med Ascendenten i Skorpionen, råkar ofta ut för olyckor, just på grund av överskottsenergi. Migrän, nervositet och sömnlöshet är vanligt förekommande, främst på grund av stress (prova att använda eterisk olja av lavendel för att lugna sinnet).

En annan vanlig sjukdom är herpes, som "spricker" i munnen, eller dermatit, på huden, på grund av överskott. Eftersom aryanerna i allmänhet inte tröttnar så lätt och har mycket disposition och fysisk motståndskraft kan sport, förutom att vara något de är bra på, vara ett bra sätt att frigöra överskottsenergi och förbättra hälsan.

HÄLSA AV ASCENDANT I SKYTTEN

Med din ascendent i Skytten är det troligt att du har en Taurus i ditt sjätte hus. Det är en kontrast mellan Skyttens rörelse och livlighet och Taurins självbelåtenhet. Risken är att man kombinerar båda och överdriver i sökandet efter njutning - och till slut blir man till exempel fet.

Skytten behöver lära sig att mäta njutning, inte att avstå från den, utan att kontrollera maten, till exempel, och att finna njutning i andra saker som inte är lika skadliga för hälsan.

Taurus styr halsen, sköldkörteln och halsen. Det är nödvändigt att vara försiktig, särskilt på vintern vid förkylningar och att skydda rösten, samt att hålla ett öga på hypotyreos, som också kan leda till viktökning.

Dessutom ber Taurus dig att låta din röst komma fram, att uttrycka dig. Eftersom Skytten är mycket optimistisk och glad, får du inte dölja det på dåliga dagar. Använd Taurus disciplin för att skapa nya vanor och för att manifestera din röst, så att du inte förtrycker känslor och undviker sjukdomar.

HÄLSA AV ASCENDENTEN I STENBOCKEN

De som har Stenbocken som Ascendant har Tvillingarna i det sjätte huset, som är ett mycket kreativt tecken för arbete och vardagsliv, rastlös och observant. De är vanligtvis mycket rastlösa och tänker alltid på något nytt, något projekt, nya idéer.

Frågan är hur man får igång allt.Tvillingarnas spänning fyller vardagen för den som står i Stenbocken.Detta kan leda till att sinnet blir för snabbt och att sömnen blir lätt.Det kan leda till sömnlöshet och ångest.

Du måste också se till att dessa överflödiga tankar inte är pessimistiska - något som Stenbocken är benägen att vara alltför realistisk. Använd tvillingens läggning för att skapa nya vanor, både när det gäller kost och fysisk aktivitet.

Ett tips är att hålla sig borta från cigaretter, eftersom tvillingarna ger sårbarhet för lungorna och andningsorganen. Problem som rinit, allergier, förkylningar och lunginflammation är vanliga. Försök att gå ut, ventilera och lugna ditt sinne.

Tvillingarna styr händerna och armarna, med överdriven aktivitet kan du få seninflammation eller bursit. Stretching, pilates och andningsövningar är bra tips.

HÄLSA AV ASCENDANT I VATTENMANNEN

Det är en annan oväntad kombination: en supermental Ascendant, Aquarius, med ett tecken i det sjätte huset som är superemotionellt, Cancer. Denna Aquarian är inte förväntad, men han är till slut väldigt känslig på daglig basis.

Kräftan i soltecknet, liksom personen med denna ascendent, har en tendens till magproblem på grund av känslor, så de måste se upp med vad de äter. Dessutom bör de hålla sig borta från droger, på grund av reboundeffekten.

Känslomässiga problem tenderar att gå i arv i familjen. Vissa problem med fadern eller modern kan överföras till hälsa eller mat, vilket till exempel kan ge upphov till bulimi och anorexi. Cancer kan också ge upphov till ärftliga sjukdomar.

Även om Vattumannen visar sig vara välbesluten kan han dölja känsliga cancerfrågor. Det rekommenderas starkt att gå i terapi, för att titta på känslomässiga frågor och ge utlopp för känslor. Ett annat tips är att dricka mycket vatten, för att undvika svullnad och vätskeansamling.

HÄLSA AV ASCENDANT I FISKARNA

De som har Ascendenten i Fiskarna kan ha Lejonet i 6:e huset. Du behöver förmodligen uttrycka dig (dans kan vara en mycket häftig aktivitet). Du kan ha ett stort behov av erkännande och kreativitet och kan bli sjuk när detta inte sker. Denna sjukdom kan vara ett sätt att försöka lösa detta "hål".

Ett liv i överflöd kan också vara skadligt. Eftersom Lejonet styr hjärtat måste du vara försiktig med mat som skadar detta organ, men också med drycker. I vardagen behöver du sol och glädje, men med måtta.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.