Vad är astronomi?

Douglas Harris 31-10-2023
Douglas Harris

Innehållsförteckning

Astronomi är en studie som fokuserar på den fysiska aspekten av universum, observationen av himlakroppar och de fysiska och kemiska fenomen som är relaterade till dem. Det är en av mänsklighetens äldsta metoder; för att ge dig en uppfattning finns det astronomiska dokument som går tillbaka till förhistoriska perioder.

Se även: Daglig meditation: 10 guidade övningar för att komma igång idag

Källa

Vanan att studera himlakropparna föddes framför allt ur mänsklighetens behov av att förstå naturfenomenen på jorden. På den tiden var det viktigt för människans försörjning att upptäcka vilken tid på året som var mest gynnsam för att plantera och skörda livsmedel. Människorna började därför observera himlen och letade efter samband mellan himmelska händelser ochMånga av dem observerades vara cykliska till sin natur, t.ex. årstiderna, tidvattnet och månens faser.

Se även: Det är nödvändigt att säga nej

Astronomi och astrologi

Fram till dess var observationen av stjärnorna mer förknippad med det som vi idag känner till som astrologi, som i sin tur utvecklas som ett verktyg för självkännedom, som, även om det inte har några vetenskapliga bevis, är baserat på experiment (som är fallet med psykologi) och fungerar i den meningen att man observerar förhållandet mellan de astrologiska cyklerna på himlen och hur dessa cykler förhåller sig till varelser.människor på jorden.

De astronomiska och astrologiska upptäckter som gjorts under mänsklighetens historia är viktiga inte bara för att de har förändrat vårt sätt att leva idag, utan framför allt för att de är levande kunskap, vars studier är en källa till inspiration och ständig forskning, som drivs av människans önskan att veta mer om sig själv och det universum hon lever i.

Bibliografi :

  1. Nationella astrofysiklaboratoriet - Portal för en av forskningsenheterna vid ministeriet för vetenskap och teknik med inriktning på astronomisk forskning.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.