Vad betyder det att drömma om en vigselring?

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

En allians är något som skapar en länk, som upprättar en förbindelse. I vårt samhälle är alliansen en symbol för ett pars förening, tillverkad i ädel metall för att den ska vara bestående. Denna idé bär på religiösa föreställningar om det eviga äktenskapet. Men det finns också symboliska allianser, det vill säga allianser mellan vänner, mellan föräldrar och barn, med naturen ... Alliansen som en känslomässig förbindelse som kankan manifesteras av något annat föremål än nödvändigtvis en ring. Därför bör sådana aspekter beaktas i en dröm.

En allians förutsätter ett utbyte mellan två eller flera människor. Tao, ett gammalt begrepp i kinesisk visdom, representerar denna idé väl när vi ser att det finns en svart punkt i det vita rummet och en vit punkt i det svarta rummet - symbolen för Yin och Yang. På samma sätt innehåller varje part i en allians mellan människor lite av den andra, känslomässigt sett.

Se även: Allt om tecknet Leo

En allians kan representera en fördelaktig eller illvillig förening beroende på drömkontexten. Det är viktigt att vara uppmärksam på andra konjugerade symboler som möjliggör en bredare förståelse.

Frågor för att bättre förstå din dröm

Tolkningen av en dröm genom frågor som utforskar dess symbolik och förhållandet mellan symbolerna i drömmen och våra upplevelser kallas förstärkning. Genom denna process kan vi förstå vad vårt omedvetna sinne vill berätta för oss om en situation som vi går igenom, oavsett om den är svår eller trevlig.

Första steget: reflektera över drömmen i sitt sammanhang

Är det ett konkret föremål eller upplevs det av drömmaren som en känslomässig förbindelse?

Vad består det av? Varför händer det? Förenar alliansen vem eller vad? Vilka känslor väcker föremålet eller idén hos drömmaren?

Andra steget: reflektera över vad det omedvetna signalerar.

  • Med vilka konstruktiva och destruktiva aspekter av min personlighet förenar jag mig för att agera i världen?
  • Hur skapar jag kontakter och partnerskap i mitt liv?
  • Vad gör det möjligt eller hindrar mig från att skapa band i mitt liv?

Möjliga tillämpningar

Att drömma om en vigselring i en bröllopsritual kan tyda på att drömmaren förenar motsatta eller olika delar i sig själv, samt att han/hon ansluter sig till kompletterande aspekter av personligheten. Vi kan säga att drömmaren förbinder sig med sig själv på någon nivå.

En allians som kastas bort kan tyda på att tidigare meningsfulla förbindelser nu har förlorat sin betydelse, vilket kan tyda på en paus eller en frigörelse för nya förbindelser.

Våra experter

- Thaís Khoury har en examen i psykologi från Universidade Paulista, med forskarutbildning i analytisk psykologi. Hon använder sig av drömtolkning, kalatoni och kreativa uttryck i sina behandlingar.

- Yubertson Miranda, som är filosofiutbildad vid PUC-MG, är symbolog, numerolog, astrolog och tarolog.

Se även: Vad betyder det att drömma om ett sjukhus?

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.