3 steg för att definiera och följa ditt livssyfte

Douglas Harris 29-05-2023
Douglas Harris

"Herr Katt, vilken väg ska jag gå?" - frågade Alice när hon kom till ett vägskäl.

"Det beror på, vad menar du?" - Vände på frågan Katten

"Jag vet inte" - svarade Alice.

"Så vad som helst" - Cat avslutade

Denna enkla dialog mellan Alice (från Underlandet) och katten (den med det oförglömliga leendet) illustrerar hur viktigt det är att vara tydlig med vart vi vill ta vägen. Vi tenderar att leva dag för dag för att tillgodose våra kortsiktiga behov. Därmed glömmer vi bort det som är viktigast: att veta vem vi är i grund och botten och vilken riktning vi ska följa.

Denna klarhet leder till att vi agerar med mer självförtroende och engagemang. Vi lyckas då få det vi vill ha med större lätthet och tillfredsställelse. Detta sker eftersom vi skapar en central pelare i vårt liv, som gör att vi alltid vet vart vi ska återvända - även när vi går vilse. På så sätt kan de problem, rädslor, tvivel, överdrifter och hinder som dyker upp på vägen inte längre hålla oss borta.De blir bara distraktioner eller rastplatser på vår huvudresa.

Hur kartlägger du ditt livs syfte?

Det första är att skapa en solid grund och stärka den. Om vi har ett väldefinierat centrum som överensstämmer med det vi vill ha för oss själva kan ingenting avvika från den vägen, om vi inte tillåter det.

För att definiera vårt livs syfte måste vi reflektera över de tre pelare som kommer att stödja denna solida grund.

1 - Principer (moral)

Först och främst måste vi definiera vilka principer som är sammanhängande och meningsfulla i vår nuvarande situation. Principerna är de ankare som kommer att diktera det moraliska beteende som vi kommer att följa i vårt dagliga liv. Och de måste förbli orubbliga, tills det råder ett absolut tvivel om huruvida de hjälper eller hindrar oss. Därefter kan vi ersätta dem, om det behövs, men medvetet - och inte genom attönskemålsordningar.

Dessa principer kan utgöra grunden för ett etiskt beteende hos statliga och icke-statliga organisationer med integritet.

Nedan följer några exempel på universella principer som vi kan utgå från:

 • Ödmjukhet
 • Urskiljning
 • Icke-dömande
 • Icke-motstånd
 • Avdelning
 • Närvaro
 • Observation
 • Vänlighet
 • Generositet
 • Kärlek
 • Förlåtelse
 • Oro för rädsla
 • Tro
 • Icke-våld
 • Sanning
 • Mercy
 • Medkänsla
 • Harmony
 • Fred
 • Stjäl inte
 • Icke-promiskuitet
 • Avstå från narkotika

Välj fem till sju principer som ska vara spelregler för ditt liv, principer som du inte följer och som du bara skadar dig själv om du inte följer.

2 - Uppdrag (koncentration)

Uppdraget är vägledande för vad vi åtar oss att vara varje dag, medan koncentrationen - som betyder "nära centrum" eller "med centrum" - är kartan för vår resa.

En väldefinierad uppdragsbeskrivning visar i en kort mening på en eller två rader vad vi är fast beslutna att vara på daglig basis. På ett tydligt och objektivt sätt, utan att ta i medvind och utan att ta i medvind. Den måste formateras så att den inte lämnar några tvivel.

Nedan ser vi några olika exempel på uppdrag:

 • Var snäll och vänlig mot människor och försök att byta ut fördömande mot förståelse.
 • Att vara engagerad i det jag har bestämt mig för att göra och att gå vidare även när jag möter svårigheter och motgångar.
 • Att bli en bättre människa varje dag, att observera mina misstag och misslyckanden för att lära mig och utvecklas med dem.
 • Att vara den förändring jag vill se i världen
 • Att vara en person som strävar efter att bygga ett bättre liv för mig själv och min omgivning.
 • Att vara autentisk och sann mot mig själv och människor så att jag kan skapa en grund av tillit runt omkring mig.

Efter att ha definierat ditt uppdrag kan vi gå vidare till det sista steget i uppbyggnaden av vårt livssyfte.

3 - Vision (visdom)

Att kunna se längre än andra är den egenskap som gör framgångsrika människor till visionärer. Det är trots allt genom visionen som du ser din fulla potential, din huvudsakliga långsiktiga avsikt och den destination som kommer att vägleda dig på din resa.

Vi saboterar vanligtvis oss själva när det gäller att utarbeta en långsiktig vision, antingen av rädsla för att inte uppnå den, för att bli frustrerade, misslyckas eller för att vi inte vet hur vi ska hantera en sådan kraft. Men i själva verket är visionen bara en nordlig vision, eftersom den inte nödvändigtvis kommer att inträffa. Många gånger hittar vi mer sammanhängande destinationer under vår resa, men vi hittade dem bara för att vi var på väg åt det hållet. Så det finns ingenDet är inget fel med att ändra inriktning om vi hittar en mer attraktiv vision än den tidigare.

Visionen kan vara inriktad på det personliga, yrkesmässiga, sociala, andliga eller relationella området. Den bör också byggas upp på ett direkt och objektivt sätt och om den är konkret kan den ha en tidsfrist som ska uppnås. Den bör byggas upp med en eller högst två rader.

Exempel på visioner:

 • Att bli en multiföretagare med filialer utomlands
 • Uppnå en ökad medvetenhet och andlig tillfredsställelse.
 • Vara en inspiration för min umgängeskrets att utvecklas tillsammans.
 • Att vara en specialistreferens inom marknadsföringsområdet senast 2025.
 • starta mitt eget företag och arbeta inom det område jag älskar senast 2018
 • Att skapa en solid och konstruktiv familjebas för samhället.
 • Resa runt på de fem kontinenterna och lära känna så många kulturer som möjligt.

När du har beskrivit denna makrointention kan du se den i ditt sinne med klarhet och detaljrikedom, som om den fanns på en skärm. Var dock försiktig så att du inte faller in i en känsla av önskan, som tror att lyckan finns där ute eller i framtiden. Se i stället dig själv i den scen du har idealiserat, med en känsla av kärlek och förtjänstfullhet, och njut av varje steg på resan.

Vad hindrar oss från att följa vårt syfte?

Det är normalt att vi prioriterar kortsiktiga nöjen som att gå ut på lunch varje dag, köpa kläder när vi shoppar, gå på happy hour eller på klubb med vänner, resa till en trevlig plats med jämna mellanrum eller någon annan underhållning som vi gillar. Dessutom skapar vi övertygelser om att vi "behöver" många saker som vi tycker är slitna, gamla eller olämpliga. Ofta är dessaBehoven kommer i själva verket från samma källa som nöjen: lusten.

Enligt Dr. David R. Hawkins, M.D., PhD, i sin bok "Truth vs Falsehood", har en person som visar att han eller hon har ett mål på medellång och lång sikt i sitt liv, det vill säga som minskar betydelsen av impulser av begär och uppbådar mod för att uppnå sina mål och övervinna hinder, ett genomsnittligt första hopp i sin lycka på daglig basis från 22 % till 55 % - mer än en fördubbling.

Begäret kommer utifrån och föds av en sensorisk stimulans som fångar upp information och stimulerar våra tankar att söka belöningar som tillfredsställer våra sex sinnen: lukt, beröring, syn, smak, hörsel och sinne (åsikter).

Ju mer impulsivt önskan är, desto mindre tar vi hänsyn till konsekvenserna efteråt.

Det är därför som många människor efter att ha ätit för mycket på en grillfest lovar sig själva att aldrig äta eller dricka så mycket igen, förrän vid nästa grillfest. Eller när de reser och blir bländade av så många olika turer, attraktioner och materiella varor att de till slut spenderar mer än de planerat och skuldsätter sig.

Sanningen är att vi skämmer bort oss själva och tenderar att uppfylla alla våra önskningar när de dyker upp. Eftersom vi är så fästade vid våra önskningar och inte balanserar oss själva, gör vi dem till skurkar. Det är dock möjligt att låta våra önskningar stå i bakgrunden i våra liv och välja när vi vill uppfylla dem, vilket gör att de inte längre är kejsare utan tjänare.

Det är en inre kallelse som får oss att analysera och möta en utmanande situation för att nå ett nytt medvetandetillstånd och resultat, med hänsyn till vår utveckling som varelse och de fördelar som följer.

Denna inre kraft kan leda oss dit vi vill och hjälpa oss att uppnå vårt syfte varje dag, utan att beröva oss själva på trevliga stunder.

Nedan kan vi se några jämförande egenskaper som skiljer impuls från önskan och kraft från avsikt.

Allt är möjligt, så länge det delas upp i utförbara delar.

När du har byggt upp en solid grund kan du sedan lägga upp en kurs med mindre åtgärder och intentioner som visar att du är på rätt väg mot att uppnå din vision. Om du gör lite omvänd planering för att veta vilka nästa steg du ska ta kan du göra din vision mer konkret.

Inget av detta är dock bra om vi håller denna planering och vårt livssyfte på papper utan att följa dem. Det kommer att finnas hinder och distraktioner som är tillräckligt starka för att få oss att avvika från vår väg. Så med denna karta ritad är det viktigaste att försöka följa en livsstil med självutmaningar.

Olycka på jobbet är relaterad till livets syfte

Självutmaningar är praktiska och enkla övningar som vi föreslår oss själva att göra för att bryta och minska suget efter våra kortsiktiga önskningar. Något enkelt som har kraften att förvandla det komplexa. Genom att minska och lära oss att behärska våra önskningar börjar de få mindre inflytande i vårt liv och vi börjar fokusera bättre på våra mål och vårt syfte.

Här hittar du en första lista med självutmaningar så att du kan börja den nya livsstilen lite efter lite, i din egen tid, utan att behöva skapa stora chocker. Om du föredrar att få mer exakt vägledning kan du anmäla dig här och begära en exklusiv mentorsession med mig, så att vi kan bygga upp den nya cykeln i ditt liv tillsammans.

Om du tyckte om artikeln och kommer ihåg någon som förtjänar eller kan behöva denna vägledning, dela den med den personen och andra i din umgängeskrets.

Goda metoder. Tacksamhet!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.