Meditation för att sova: hur man slappnar av och sover djupt

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Meditation för att sova Sömnen är den tid då vårt omedvetna tar till sig och organiserar informationen från hela dagen. Om detta inte sker tenderar vi att bli mer och mer obalanserade, stressade och få ett förändrat minne.

När vi ska sova ligger vi i sängen och söker avkoppling och tystnad, men många av oss överraskas av ett mentalt prat som hindrar oss från att somna.

Det är i det här ögonblicket som vi inser att vi har för många bekymmer, som om vi har händerna fulla av paket och väskor för att omedelbart ta ett dopp i en pool.

Men för att acceptera inbjudan måste vi först lägga det vi har i våra händer åt sidan och sedan, ja, ta steget.

Om vi dyker med väskorna i handen kommer vi annars att förlora armens fria rörlighet, vilket gör att vi inte kan simma. Det är ungefär vad som händer när vi somnar och inte slutar tänka.

Meditation och vikten av god sömn

Efter den industriella revolutionen, som upphöjer multitasking, hamnade samhället i en fälla. Vi kan naturligtvis lägga in flera uppgifter samtidigt, men denna vana kommer alltid att vara en risk när vi strävar efter goda resultat.

För att åstadkomma något bra i våra liv måste vi fokusera på det vi gör. Annars kommer vi att ta längre tid på oss och få ett genomsnittligt resultat av våra uppgifter. I vissa fall kan vi till och med riskera våra liv, till exempel när vi kör bil medan vi sms:ar i en mobiltelefon.

Detta är mycket allvarligt och få av oss uppmärksammar det, eftersom vi är vana vid det och tror att vi kan hantera all denna oro. Men faktum är att detta inte sker i praktiken under lång tid. Efterverkningarna visar sig alltid och finns där för vem som helst att känna av - och inte bara under en natt med djup sömn.

För att åstadkomma något bra i livet måste vi fokusera på det vi gör.

Eftersom sinnet redan har tillbringat hela dagen fritt och obehindrat och producerat bra och dåliga saker är det verkligen svårt att styra det när vi vill sova.

Det är dags att inse att vi måste agera för vår egen räkning och tämja, få makt över vårt sinne genom att träna fokus. Det är faktiskt det enda i vårt liv som vi kan och bör kontrollera.

Meditationsvideo för sömn

Hur man gör en meditation för djup sömn

Det är enkelt att träna sitt sinne, även om det kanske kan verka svårt i början eller i vissa situationer. Du behöver bara din beslutsamhet och uthållighet för att fokusera på det nuvarande ögonblicket.

Försök att göra dagens aktiviteter, en efter en, med större uppmärksamhet. Denna attityd kommer gradvis att bli en vana och hjälpa dig att fokusera.

Om du vill kan du förbättra denna träning genom att bara sitta ner och lägga märke till var du är, vilken temperatur det är, vilka ljud och dofter som finns och hur din kropp mår.

Om du ägnar dig åt denna nya aktivitet i några minuter kan det leda till ett bättre humör.

Att somna blir en glädje, eftersom tendensen är att vi redan har kontroll över vårt sinne, vilket leder till att vi snabbare kommer att sova och återställa vår hälsa i sin helhet. Ingenting är mer prioriterat än detta.

Faktum är att ordet "prioritering" kan vara till stor hjälp i den här träningen, för om du gör det under dagen i allmänna aktiviteter och i meditationsögonblicket behåller du fokus och vid sänggåendet kan du äntligen uppleva avslappning och mer inre tystnad.

Den här upplevelsen kommer att ge dig en omedelbar frid, som kan ge dig intuitioner, svar och mycket glädje utan orsak.

Om du redan är en person som använder ditt fokus bör du inte ha några problem med att sova, men med övningen nedan kan du förbättra sömnkvaliteten ännu mer. Prova!

Steg för steg: meditation för sömn

När du har bestämt dig för att åtminstone observera dig själv och försöka göra en sak i taget, kan du också göra en nattlig övning för att förbättra ditt fokus. Tanken här är att införa en antiaktivitet som hjälper dig att lugna dina tankar, så att du kan somna på ett mer naturligt sätt.

Följ steg för steg den guidade meditationen för att sova:

 1. När du har gjort allt du måste göra innan du somnar, sätt dig upp i sängen med rak rygg.
 2. Kom snabbt ihåg din dag, acceptera den som den var och tänk på att det nu inte finns något annat att göra än att sova och återhämta dig inför nästa dag.
 3. Var tacksam för allt gott som har hänt, även de små sakerna. Det är mycket viktigt att komma ihåg positiva saker innan du somnar.
 4. Andas djupt ungefär tre gånger och föreställ dig ingenting, eftersom varje stimulans kan ge ditt sinne ännu mer näring.
 5. Känn djupt din kropp och luften som går in och ut ur den. Skapa ett "fokus" på en punkt under näsan, där luften passerar. Känn, håll fast vid att känna luften som går in och ut.
 6. Stanna så här i minst fem minuter och om du vill lyssna på en meditationsmusik för att sova, som är Var försiktig och avslappnande under denna period (se tips längre ner i artikeln).
 7. Många tankar kommer säkert att besöka dig, men prata inte med dem, erkänn bara deras närvaro och låt dem försvinna som om de vore moln som passerar med vinden. Välj att inte uppmärksamma dem nu. Efter en god natts sömn kommer allt att lösas genom prioriteringar och med mycket uppmärksamhet.
 8. Återgå till din träning. Att fokusera på luften som går in och ut ur näsborrarna är det viktigaste just nu.
 9. Om du vill öka antalet minuter som du övar kan och bör du göra det, eftersom denna övning i tystnad kommer att förbättra alla delar av ditt liv. Ge aldrig upp.
 10. Du förtjänar att få en kvalitativ natt med djup sömn, och att fokusera på din andning kommer att leda dig dit. När du känner dig väl fokuserad och ofta märker att du nästan sover redan när du sitter upp, lägg dig ner.
 11. Det är mycket viktigt att du släcker ljuset och lämnar rummet helt mörkt, helst utan de små lamporna från elektroniska apparater, eftersom de kan påverka sömnens djup och kvalitet.
 12. Nu är det dags att ladda upp dina vitala energier och som en gåva få allmän hälsa för nästa dag. God natt!

Meditationsmusik för sömn

Musik och meditation för sömn har allt att göra. Beroende på musiken kan den hjälpa till att slappna av och lugna ner sinnet. Vi är energi och därför vågfrekvenser och ljud är också vågfrekvenser, precis som allt annat i detta universum.

Mjuk musik vibrerar vanligtvis på en hög frekvens som kontaminerar oss och därmed omvandlar och anpassar vår egen energifrekvens.

Jag är ingen expert på musik, men jag använder den mycket i min dagliga verksamhet och i mitt privatliv. Beroende på vilken situation jag befinner mig i använder jag den för att slappna av, för att mantra, för att dansa och få in rörelse i min vardag, för att framkalla självläkning... en riktig oändlighet av stimuli.

Ljudet är i sig självt en kraftfull manifestation av materialisering.

Lista över musik för meditation och sömn:

Jag listar här några av mina favoritalbum och favoritlåtar för sängdags. Klicka på följande länk, lyssna på dem och gör dig redo för en natt med djup sömn:

 1. Jewels of Silence: Meditations on the Chakras for Voice and Crystal Singing Bowls, av Ashana och Thomas Barquee (album)
 2. Amma: Los 12 Nombres del Universo, av Matías De Stefano och Guillermo Juan Cappelluti (album)
 3. Om Namah Shivaya, av Awaken Love Band (album)
 4. Clair de Lune av Debussy
 5. Tibetanska skålklockor, Zen Nun
 6. Sleep Deeply, av Dan Gibson (album)
 7. Fåglar och vatten, Dan Gibsons solitudes

Ljud: guidad meditation för sömn

Det finns många sätt att göra det på meditation för god sömn. Vad de flesta människor vill är att bekämpa ångest för att få en god natts sömn. meditation guidad för att slappna av och sova Ja, vissa är mer specifika i detta avseende, men sångerna kan, som jag sa tidigare, vara till stor hjälp.

Men det finns också många löften, till exempel följande m redigering för att gå ner i vikt sova eller . meditation för helande sömn .

Meditation är verkligen kraftfull, men den är inte mirakulös i sig. Den kräver engagemang, uthållighet, självkännedom och medvetenhet.

Om det å ena sidan är möjligt att sova gott efter meditation för djup sömn När det däremot blir en vana, får du fördelar som sträcker sig långt längre än till en enda natt.

Du kan göra följande Ho'oponopono meditation för sömn - Klicka här för att lära dig mer om den hawaiianska självläkningstekniken och göra en guidad meditation baserad på Ho'oponopono.

Eller hitta meditation för sömn på YouTube - det finns många alternativ. Men om du letar efter meditation för små barn sömn eller . barnmeditation för sömn föreslår jag att du sätter på lite av den musik som anges tidigare. .

Nedan delar jag med mig av en guidad meditation för sömn som jag har gjort speciellt för dig:

Engagemang som lönar sig

Jag hoppas verkligen att den här artikeln och länkarna kan bli början eller fortsättningen på en väg till välbefinnande i ditt liv. Verbet ge upp bör uteslutas från möjligheterna, eftersom det skulle vara som att lämna sig själv åt sidan, och en sådan attityd kan få allvarliga konsekvenser.

Gör allt du kan för att uppnå balans, även om det bara är en minut, det är trots allt du som lever ditt liv! Välj!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.