Geranium Essential Oil: den feminina oljan

Douglas Harris 26-05-2023
Douglas Harris

Med en blommig, stark och intensiv arom, är den eterisk olja av pelargon Geranium är känd för att vara en typiskt kvinnlig olja och dämpar de obehagliga effekterna av premenstruell spänning (PMS), vilket ger känslomässig stabilitet, och av klimakteriet, vilket motverkar värmevallningar och depressiva tillstånd som är typiska för denna fas i livet.

Hur man använder Geranium Essential Oil

För att hjälpa till att minimera symptomen på PMS, såsom huvudvärk, irritation, kramper, bröstsmärta, illamående och framför allt humörsvängningar, blanda bara två droppar av eterisk olja av pelargon med två droppar eterisk grapefruktolja och två droppar eterisk rosenträdolja.

Denna synergi kan användas i en neutral kräm eller gel och appliceras dagligen på kroppen. Det är också möjligt att använda blandningen i fotskalp eller rumsdofter.

Också känd som modets olja, den eterisk olja av pelargon stimulerar till att följa mål, vidta åtgärder och ta itu med vardagens utmaningar.

Detta ämne finns främst i Sydafrika, Madagaskar, Egypten och Marocko och har antiseptiska, antidepressiva, diuretiska och bakteriedödande egenskaper. Det kan också ge välbefinnande och avslappning.

När den kombineras med lavendel och bergamott minskar den stress och lugnar sinnet, och hjälper till vid paniksyndrom och depression.

Skönhet inifrån och ut

Om den används tillsammans med menthaolja kan pelargon hjälpa till att kontrollera alla typer av missbruk, som rökning, alkohol och droger. Denna synergi hjälper också till att gå ner i vikt, särskilt om personen har en hälsosam och balanserad kost, kopplad till fysisk aktivitet.

Om en kvinna lider av låg självkänsla kan hon satsa på kombinationen av pelargon och eukalyptus stageriana för att arbeta med inre ljushet och självkärlek.

Som om alla dessa fördelar inte vore nog hjälper pelargon också till att göra kvinnor ännu vackrare. Oljan kan användas tillsammans med kräm eller neutral gel för att balansera, återfukta och återställa hudens glans, särskilt under kalla årstider.

Vibrerande aromaterapi erbjuder vibrerande eteriska oljor som med hjälp av skräddarsydda föreningar hjälper till att behandla olika livsområden. Rådgör med en aromaterapeut för att få hjälp med att välja den bästa synergin för ditt ögonblick.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.