Planeter i det 7:e huset i födelsehoroskopet: hur ser ditt kärleksliv ut?

Douglas Harris 31-05-2023
Douglas Harris

Planeter i det 7:e huset representerar psykologiska funktioner I den här artikeln kommer du att läsa om vad varje planet representerar i det sjunde huset och varför vissa psykologiska funktioner kan vara projicerade och varför vi kan ha svårt att känna igen dem som våra.

Sammantaget har hus 7 i astrologi representerar vår:

  • partnerskap för kärlek
  • kommersiella partnerskap
  • relationer med allmänheten
  • stabila relationer
  • En-till-en-förhållanden (terapi, klienter osv.).
  • vad vi söker i ett stabilt förhållande

Det är inte lätt att hitta "rätt person". När vi hittar den rätta personen måste vi alltid förhandla och göra eftergifter, och trots det verkar det som om vi (eller den andra personen) aldrig är helt nöjda.

Det finns så många alternativ utanför förhållandet att allting alltid verkar intressantare utanför dörren. Vi har tusen förväntningar på oss själva, på andra människor och på oss själva. Hur hanterar vi allt detta? Kan den astrologiska kartan hjälpa oss?

Se om du har planeter i det 7:e huset i ditt födelsehoroskop (se här för den kostnadsfria versionen), läs tolkningen nedan. Om du vill förstå tecknet i ditt 7:e hus Läs den här här.

SUN IN HOUSE 7

Ju mer du relaterar, desto mer känner du dig själv.

Med den här positioneringen kommer din identitet fram och lyser igenom när du är i en relation med en annan person, oavsett om det är din partner, din terapeut eller en klient.

Problemet kan uppstå just när det finns både ett beroende av den mellanmänskliga relationen och en svårighet att se den andra i relationen (dvs. att relationen handlar om dig - Solen).

Det kan finnas en omedveten förväntan att paret är en solfigur eller liknar den relevanta manliga arketypen i personens liv - vanligtvis fadern.

MÅNEN I HUS 7

Utmärkt positionering för dem som arbetar med allmänheten

Eftersom månen i det sjunde huset har förmågan att intuitivt förstå vad andra människor vill ha kan månen tala om en person som är beroende av relationer. Eftersom månen indikerar en plats för behov kan vi i det här huset bara känna oss lyckliga och kompletta när vi är ett par.

Men vad händer när du är ensam? Och om det är så viktigt att ha sällskap, hur selektivt kommer vi då att vara i vårt sökande efter vår partner?

Det är också viktigt att vara försiktig med att projicera på partnern och andra i allmänhet och förvänta sig av dem den känslomässiga näring och omsorg som vi skulle få av en mamma.

KVICKSILVER I DET 7:E HUSET

Lätt att kommunicera med allmänheten

Intellektuellt utbyte med en annan person är extremt viktigt för dem som är födda med denna Merkuriusplacering.

Den här personen behöver en partner som den känner sig mentalt stimulerad av och som är villig att diskutera förhållandet när det behövs.

Dessutom kan Merkurius i det sjunde huset tala om yngre romantiska intressen eller om att ha en ungdomlig air. Det kan också tala om mer än ett äktenskap. Terapeutiskt arbete som innefattar analys och diskussion av livshändelser gynnas.

VENUS I DET 7:E HUSET

Få människor kan relatera till andra människor och allmänheten så bra som du.

Du är den typ av person som utan större ansträngning "passar" den andra personen när du talar, utbyter och positionerar dig. På grund av sin förhandlande och ömsesidiga karaktär hamnar Venus i 7 knappast i en strid för att få det du vill ha.

Det betyder inte att hon kommer att ge efter för den andres önskemål - allt beror på Venus tecken och aspekter. Men i värsta fall kommer hon att göra vad hon vill utan att hamna i konflikt.

På relationsnivå talar denna Venus om sökandet efter partners som ger harmoni. För denna person är skönhet en viktig faktor i relationen, liksom den sociala kompetensen hos hans eller hennes partner.

Medan det sjunde huset visar hur vi ser på relationer och vilken typ av partner vi brukar attrahera, visar aspekterna mellan Venus och de transpersonella planeterna vanligtvis hur vi uttrycker tillgivenhet och kärlek, och hur vi behöver bli önskade och uppskattade. Lär dig här varför Venus i födelsehoroskopet visar ditt sätt att förföra.

MARS I 7:E HUSET

Det finns flera möjliga manifestationer för Mars i det sjunde huset. I sin mest positiva manifestation har vi en person som är motiverad i samspelet med andra människor, vare sig det är hans partner, terapeut eller klient, etc.

I sin vanligaste form har vi en person som motiveras av konfrontation med den andra, av argument, som inte tänker sig för innan han eller hon ger sig in i en konflikt, även om dessa tenderar att vara övergående.

Här kan en konflikt till och med vara en orsak till att passionen utlöses. Ofta slutar ett gräl med att man blir sams i sängen.

JUPITER I DET 7:E HUSET

Det kan tyda på både höga förväntningar på relationer och partners från andra länder, andra kulturer och andra horisonter.

Platsen där vi har Jupiter i horoskopet är en plats för tro och en plats där vi tror att vi förtjänar det bästa, samt en plats där vi ger vårt bästa. Projektionerad in i det här huset kan Jupiter manifestera sig som någon som tror att andra människor alltid är bättre än du.

I sin mest positiva form gynnar de människor vi umgås med oss, öppnar dörrar för oss, ger oss möjligheter, och det ömsesidiga är sant.

I några få fall kan detta dock vara en person som föredrar att förbli singel eftersom ingen är tillräckligt jupiteriansk för henne - även om det inte saknas möjligheter till relationer.

SATURNUS I 7:E HUSET

Principen om struktur och stabilitet projiceras på relationer.

Du kan attrahera eller välja kärlekspar som är kalla, distanserade, strukturerade, rigida, tråkiga och som begränsar din personlighetsuttryck på något sätt.

Det kan vara personer som gifter sig senare, eftersom de letar efter någon med mognad och stabilitet och även på grund av rädsla för äktenskapet, som ses som något med mycket ansvar.

Å andra sidan tenderar de att stanna kvar i förhållandet längre än de borde, när de anser att det inte längre fungerar, eftersom de försöker rädda det till varje pris.

Detta är förståeligt eftersom de är vanliga manifestationer av Saturnus. Förstå mer här om vad Saturnus representerar i det astrologiska horoskopet. Horoskopet med Saturnus i 7 är dock horoskopet för den infödda som klagar över partnerens kyla, distans och rigiditet. Det kan vara en person som trots alla dessa svårigheter inte kan lämna. Så frågorna som passar här är:

  • Varför fortsätter du att välja det här förhållandet (trots allt detta)?
  • Varför drar du till dig eller väljer den här typen av person?
  • Varför behöver du någon annan som ger dig gränser och struktur?
  • Varför behöver du någon annan för att utöva den "ansvariga" delen (Saturnus) av ditt liv?

URANUS I 7:E HUSET

Du behöver en rejäl dos frihet i dina relationer

Repliken från Tribalistas låt Old Childhood, som säger att "My best friend is my love" är kanske den tydligaste och mest hälsosamma definitionen för Uranus i det sjunde huset. Svartsjuka, kontroll och besatthet är uteslutet.

De är människor som förhåller sig till varandra enligt sina egna regler, oberoende av samhälleliga krav, och som kan vara extremt attraherade av människor som är annorlunda - fria, originella, excentriska. De kan vara gifta länge om de kan förhandla fram äktenskapsregler som inte inkräktar på deras personliga frihet, eller så kan de ha flera äktenskap under hela sitt liv.

NETUNE IN 7

Är din radar inställd på vem som behöver räddas eller tror du att någon kan rädda dig på något sätt?

En av de svåraste positionerna för relationer är Neptunus på 7. Dessa infödda är de personer som vi skämtar om att de har ett "ruttet finger" när det gäller att välja en partner. Här kan du förstå att Neptunus i födelsehoroskopet avslöjar inom vilket område av livet du kan bli mest vilseledd.

Den stora svårigheten för Neptunus i det sjunde huset är att se den andra personen som den är. Den kan täcka verkligheten med en slöja av illusioner, och när den gifter sig kan den oundvikligen bli besviken.

Det finns ingen verklighet som överlever Neptunus illusioner och projektioner, vilket är anledningen till att den här personen tenderar att ha flyktiga, platoniska relationer eller drabbas av flera kärleksbesvikelser.

Å andra sidan kan det vara en person som föds lovad till en stor kärlek, från andra liv, och som finner den. Hur vet man det? Försök att använda Neptunus positiva sida - genom välgörenhet, hjälparbete och till och med magi. Om den stora kärleken från en annan värld som vi föds lovade till existerar, kommer den personen att finna dig.

PLUTO I DET 7:E HUSET

Pluto representerar både vår personliga kraft och skuggan av vår personlighet. I Pluto hittar vi allt som vi förkastar hos oss själva och allt som vi måste hålla i skuggan (för att vi anser att det är fult, skamligt eller för svårt att hantera). Läs mer om Plutos betydelse i födelsehoroskopet här.

De som är födda med Pluto i det sjunde huset måste alltså vara försiktiga så att de inte projicerar sin skugga på den andra personen (sina rädslor och komplex) eller drar till sig manipulativa personer som försöker utöva kontroll över dem. Varför? För att Pluto också är vår kraftkälla och när Pluto är närvarande i det sjunde huset projiceras vår kraft.

För att använda planeten på ett positivt sätt bör du leta efter relationer som stärker och förändrar dig och vice versa. Akta dig för den oemotståndliga och magnetiska attraktionen som har giftiga inslag. Du förtjänar någon som kommer att avslöja och ge av sig själv till dig. Om det är möjligt och nödvändigt bör du vända dig till terapi. Detta är ett utmärkt läge för att arbeta med din egen skugga genom en annan person.

NEDSTIGANDE I FÖDELSEHOROSKOPET

Ascendenten och Descendenten, i astrologi, finns i hus 1 och 7. (representanter för jaget och den andra personen) och arbetar i termer av komplementering och projektion. Läs allt om din Ascendant och Descendant här.

HUS 7 PÅ KARTAN TOMT

Ett tomt 7:e hus i födelsehoroskopet indikerar ett livsområde som inte är föremål för planeter och planetpositioner. I det här fallet analyserar vi tecknet på spetsen, linjalen i tecken, hus och dess aspekter. Men i allmänhet ger tomma hus den infödde mer fri vilja att skapa - eller inte skapa - det livsområde som han eller hon önskar.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.