Planeter i retrograd 2021: datum och betydelse

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Gör dig redo för vi kommer att ha sex retrograda planeter under 2021. Är det dåligt? Naturligtvis inte! Varje retrogradation är en intressant fas för att se över frågor i ditt liv, för att se in i dig själv och ibland för att revidera något från det förflutna som inte var så bra löst.

Retrograda planeter betyder inte att stjärnorna "går bakåt", utan att den retrograda planetens placering i förhållande till jorden gör att vi ser dem som om de "går bakåt" under en viss period.

Astrologin tolkar de retrograda planeterna från jorden och förstår att denna positionering kan ge trender om de psykologiska aspekter som planeterna representerar under den fasen.

Merkurius representerar till exempel kommunikation och det är möjligt att samtalen inte är så tydliga under Merkurius retrograd, att avtal inte går som planerat och att det som har avtalats kan behöva omprövas.

Här kan du se vilka retrograda planeter som kommer att vara i 2021 och vilka datum de kommer att vara och förstå dem i ditt liv.

Planeter i retrograd 2021

Merkurius retrograd 2021

  • 30/1 a 20/02
  • 29/05 a 22/06
  • 27/09 a 18/10

I allmänhet är det inte en bra tid för att utföra mycket viktiga affärshandlingar. Kontrakt, överenskommelser eller formella planer som upprättats vid den här tiden kommer förmodligen att behöva ändras.

Men det kan vara bra för att gå igenom saker som du redan har gjort. Hur kan du förstå Merkurius retrograd år 2021 i ditt liv? Titta bara på din Horoskop Personare På länken nedan kan du se hur du går tillväga steg för steg och vilka prognoser som gäller för dig.

Venus retrograd 2021

  • Från och med den 19/12/2021 till och med den 29/01/2022

En gång vartannat år går relationsplaneten Venus retrograd i cirka 45 dagar. När Venus är retrograd är det värt att vara försiktigare med ovanliga estetiska ingrepp, särskilt de som är mer intensiva och invasiva.

Inköp, försäljning och förhandlingar tenderar att bli svårare när Venus är retrograd. Det finns en inneboende spänning när det gäller ekonomiska frågor vid den här tiden.

Det finns också en större risk för att det blir pinsamt och att det uppstår frågor i relationer.

Hur kan du förstå de här frågorna i ditt liv? Kontrollera i ditt Personare Horoskop i vilket astrologiskt hus Venus kommer att befinna sig när den blir retrograd. Det är i det här området i livet som du kan känna de frågor som planeten för med sig.

Saturnus retrograd 2021

  • 23/05 a 10/10/2021

När Saturnus är retrograd börjar ansvar och gränser som rör karriär, yrke och offentlig image att ses över.

Mars retrograd 2021

  • Efter att ha varit retrograd i fyra månader 2020, Mars blir inte retrograd år 2021 .

Jupiter retrograd 2021

  • 20/06 a 18/10

Jupiter retrograd Jupiter styr stora händelser, resor, rättvisa och livsfilosofi. När denna planet är retrograd kan man säga att den förlorar en del av sina yttre funktioner och vinner de inre.

Resor med Jupiter retrograd kanske inte är perfekta (men vad är perfektion?) Det kan finnas en viss mängd oväntade händelser, tvivel och spänningar.

En annan viktig sak: jätten Jupiter uppmanar oss att först växa inom oss - titta på de platser där vi inte längre passar in - och sedan sträva efter att göra det utanför. När planeten är retrograd får du chansen att ta en stor flygtur inåt.

Uranus retrograd 2021

  • 19/08 a 18/01

Uranus representerar frihet och oberoende, men inte på det sätt som man vanligtvis tror. Det oberoende som Uranus representerar står i relation till vad som är etablerat som social norm.

En Uranus-transit kan medföra viktiga förändringar. Fram till 2026 befinner sig Uranus i Oxen (bara så att du förstår: den senaste gången Uranus befann sig i Oxen var mellan 1935 och maj 1942, ja, under andra världskriget, ett ögonblick som förändrade världen drastiskt).

Med Uranus retrograd är det möjligt att pendla mellan kollaps och sammanbrott och uppmuntra oss att möta de hinder vi behöver ta itu med. Det du vill förändra kan vara lättare att analysera under Uranus retrograd.

Neptunus retrograd 2021

  • 25/06 a 01/12

Neptunus har att göra med att ompröva och fördjupa drömmar och ambitioner. Något som "är jag verkligen kopplad till mina drömmar?", "vad gör jag egentligen för mina drömmar?", "saboterar jag mig själv?". Inte sällan kan det ge upphov till misstag och illusioner, som om det vore ett test.

Pluto retrograd 2021

  • 27/04 a 06/10

Fenomenet retrogradation är ganska vanligt: en gång om året, i nästan sex månader, är Pluto retrograd, vilket innebär att nästan hälften av befolkningen kommer att ha en Pluto retrograd på kartan.

Enligt vissa astrologer, Pluto retrograd kommer att uppfattas bättre om den under denna period står i opposition till solen eller om den är huvudpersonen i någon viktig astrologisk konfiguration. mer personliga sammanhang .

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.