Tarot 2023: upptäck årets kort och förutsägelser

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Genom att addera årets siffror (2+0+2+3) får vi siffran 7, som i Tarot är det stora arkan som kallas Chariot. Därför representeras Tarot 2023 av detta kort, som nämner uppfinningar, teknik, suveränitet och triumf för dem som för krig.

Tarotprognoserna för 2023 har gjorts av tarologerna Leo Chioda och Alex Lepletier och ger en djupgående analys av året.

2023 Tarotkortets betydelse

Bilen är ett kort som står för snabbhet, konkurrenskraft, förskjutning, envishet och framgång. Tarot 2023 avslöjar att vi kan räkna med mer smidighet när det gäller att uttrycka idéer eller till och med att hävda en genuin vilja.

Målen kan vara så tydliga och snabba att medierna tenderar att underlätta och samarbeta med till exempel kontrakt, intervjuer och till och med ett kortfattat genomförande av projekt.

Den arkaiska vridbarhet The Chariot tenderar också att märkas genom den hastighet med vilken samtal, möten och återföreningar kommer att hållas under månaderna. Det är som om det vore möjligt att lösa olika pågående ärenden på halva tiden, utan att förlora tråden.

När vi talar om kollektivitet kan vi också ta hänsyn till de kort som symboliserar sexmånadersperioderna. Summan av siffrorna på årets första dag - 1/01/2023 - är 9. I Tarot representeras 9 av kortet Eremit.

Om vi använder summan av årets sista dag - 31/12/2023 - är kortet som representerar talet 14 under andra halvåret Temperance, och därför är kortet som representerar andra halvåret The World, eftersom 7 + 14 är 21.

Din tarot

Varje halvår kan du välja 13 kort som visar dig vilka vägar som kan visa sig i ditt liv. Läs mer här om den halvårliga tarot och se analyserna om ditt kärleksliv, din familj, ditt yrke, din hälsa och ditt nöje under de första sex månaderna av 2023.

Tarot 2023: glöm genvägar

Chariot är ett kort som står för rörelse, hastighet och snabbhet. I negativ bemärkelse kan det dock tyda på olyckor, impulsivitet och misstag på grund av brådska. Under ett år som styrs av Chariot är det möjligt att allting rör sig framåt och accelererar, och inte nödvändigtvis i positiv bemärkelse.

Om man ser närmare på saken är det därför möjligt att Car ger mer gas, särskilt under ett år efter valet. Det finns ett behov av att visa service och få det att hända - på ett bra och ett dåligt sätt.

Även om situationen inte är den bästa när det gäller den ekonomiska frågan kan vi förvänta oss framsteg, till exempel att investeringarna återupptas. Bilen är ett marsianskt diagram som läses av krigsguden Mars.

Då hettar allting upp, spänningarna eskalerar, diskussionerna blossar upp. Man måste vara försiktig så att man inte kolliderar med människor på ett våldsamt sätt.

Årets fråga är: Hur styr du ditt liv?

Bilen kräver rörelse och ber dig att ta kontroll över ratten. Det är ett kort som säger mycket om individen - du kommer att röra på dig, du kommer att effektivisera det du behöver, du kommer att röra på dig. Trots alla bekymmer som kan komma 2023 måste du fortsätta att röra dig stadigt framåt.

Bilen är också ett planeringshoroskop, men kräver att man är försiktig med förväntningarna. Om förväntningarna är på plats och vägen är konstant kommer du att nå ditt mål. Bilen visar att allt är möjligt att uppnå, men inte nödvändigtvis vid den tidpunkt och på det sätt som vi vill.

Sammanfattningsvis betyder Car, Tower och Temperance att du måste lämna det förflutna bakom dig och gå framåt, öppna dig för det nya, frigöra dig från det som håller dig tillbaka och hindrar dig från att leva i nuet.

Använd det förflutna som en bas, som en bra referens för inlärning och minne, men förankra dig i nuet och använd det som en drivande bas för framtiden.

Tarot 2023 avslöjar hur kärleken kommer att vara

Med Chariot i spetsen kan 2023 bli ett utmärkt år för att ordna nya kontakter, vilket innebär en stor chans att hitta öppna vägar, dörrar och stigar. Den som vill dyka upp och "kika" kommer att få goda resultat, både i kärleks- och yrkessfären. Du kan locka till dig flyktiga relationer eller sådana som bygger på höga förväntningar.

För dem som redan är förlovade är det nödvändigt att analysera hur paret hanterar sitt liv tillsammans. Finns det tid för er mitt i allt det här med att springa runt, arbeta och kraven från människor i er omgivning?

Vagnen är ett kort för oro och du vill snart uppleva allt som finns att uppleva! Därför kan du bli distraherad av så många möjligheter, bli besviken av frustrerade förväntningar eller satsa allt på en person som kanske inte återgäldar din tillgivenhet.

Även om det finns gropar på vägen eller punkteringar i däcken är året lovande när det gäller relationer, oavsett om de är tillfälliga eller seriösa.

För dem som lider av obesvarad kärlek är det dags att släppa taget. Låt inte andra människor ta ratten i ditt liv. Använd därför energin från Car för att söka oberoende och självständighet.

Om du inte är redo för ett förhållande kommer 2023 att handla om självkännedom och självstärkande. Vänd dig till dig själv och lägg märke till hur du mår.

Hur styr du din egen väg? Har den vägen ett syfte? Arbeta med din självkänsla, lär känna dig själv bättre och lev fullt ut den du är i den värld du lever i.

Första och andra terminen

Första terminen styrs av kortet Tornet

Den mest gynnsamma perioden för geopolitiska konflikter kommer att vara den första terminen. Detta beror på att Bilen kolliderar med Tornet. Och vi vet redan att Bilen inte respekterar det röda ljuset, utan trycker på gaspedalen och ökar farten - något som inte alltid är positivt.

Dessutom kan vi drabbas av naturkatastrofer och konflikter mellan människor, och på den politiska scenen kan det förekomma mer kraftfulla hot från världens ledare.

Andra terminen styrs av kortet Världen

Under den andra terminen kommer vi, med hjälp av diagrammet The World, att ha en korsning mellan Car, Tower och World. Med andra ord finns det en berättelse som redan pågår och som ger näring åt en potentiell konflikt som involverar kollektivet. Med andra ord är det möjligt att vi står på randen av ett världskrig.

Temperance, kortet som representerar årets sista dag, ger dock medling och fred. Detta betyder dock inte att konflikter inte kommer att förekomma - men de bör inte vara så katastrofala.

Ekonomin år 2023

Finanskrisen tenderar att förvärras - ett begrepp som ofta förknippas med bilismen. Det är som om allting har ökat i hastighet - inflationen, dollarns ökning - för att sedan sakta avta. Under den första terminen tenderar allting att öka.

Under ett år efter ett val tenderar den vinnande administrationen att visa pompa och ståt för att skapa ordning i huset, men bakom kulisserna är allting detsamma - det är som om det i folkets ögon finns framsteg, men i själva verket finns det inga.

Bilen kommer alltså att vara ansvarig för accelerationen, men det betyder inte att vi kommer att bli snabbare och längre på grund av det.

Det första halvåret kan därför bli mer kritiskt för det ekonomiska scenariot. Allt intensifieras med bilen - det som händer tenderar att följa med mer kraft och dynamik.

Närvaron av eremiten, som är en av sökandets och utredningens arkaner, ger ljus till skölden, vilket innebär att det är möjligt att olika skandaler kommer att komma fram.

Eremit kan också belysa ogynnsamma situationer och ge osäkerhet och instabilitet i olika avseenden, även ekonomiska. Under andra halvan av året är tendensen att kaoset omvandlas till ordning, så att verkligheten återställs.

Karriär och pengar år 2023

Alla råd som Carro ger handlar om att gå i riktning mot det du vill och tror på, så försök att fokusera och investera i dig själv.

Avsluta de kurser du påbörjat och specialisera dig. Det är dags att vidga dina horisonter och komma iväg. Ibland finns de bästa möjligheterna bara några kilometer bort.

Rörelserna i Car, World och Temperance kan tyda på en ny plattform för relationer. 2023 kan innebära att ett nytt socialt nätverk startar, vars livslängd blir allt kortare, eller att något mer stabilt byggs upp.

Med utvecklingen av metaverken kan en ny form av liv på nätet uppstå som är mer än ett socialt nätverk. Med dessa utvidgningar kommer nya yrkesmöjligheter också att uppstå.

Hälsa år 2023

Gå till doktorn, titta mer på din kropp och din hälsa och gå på regelbundna kontroller. En förebyggande åtgärd kan undvika ett stort problem senare.

Sätt inte ditt liv på spel på grund av en liten slarvighet, som kan få negativa konsekvenser i framtiden. Förutom det enskilda livet, lägg märke till vad vi gör för världen och miljön.

Fram till 2023 är trenden att hälsosamma levnadsvanor kommer att bli mer överkomliga och att kroppsvård kommer att få ännu större betydelse.

Det är viktigt att röra på kroppen, med måtta, utan att överskrida sina gränser. Överdriv inte och skapa inga orealistiska förväntningar på dig själv och dina mål.

Vi lever i en tid av postpandemisk återhämtning, då vi kommer att ha total kontroll över detta hot mot hälsan. Ny teknik och nya läkemedel bör dyka upp - det kommer att bli en period av stora framsteg i hälsofrågorna på global nivå, både på läkande och förebyggande sätt och på ett estetiskt sätt.

Bilen är ett bra motgift mot mentala och känslomässiga hälsostörningar. Bilen representerar att ta ansvar. Ju större självständighet över ditt eget liv, desto mindre risk för psykisk ohälsa.

Vi är på väg mot ett genombrott inom psykisk-emotionell hälsa - trots att pandemin har medfört mycket negativa konsekvenser har den trots allt påskyndat utvecklingen av studier och teknik på hälsoområdet.

Bilen är också en bokstav för mästerskap - den talar om seger, om framgång, om en krigares återkomst.

Det är som en deklarerad seger över pandemin. Nu försöker världen föregripa alla nya virus som kan dyka upp, och föregripande är ett viktigt ord för Car.

Allt om Tarot för 2023

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.