Partnerens svartsjukekris: vad ska man göra?

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Har du någonsin stött på någon som har överdriven svartsjuka Många tror att den här känslan är kryddan i ett förhållande och fram till en viss punkt - där den inte tar din eller den andra personens frihet - är det oftast så.

En Svartsjukekris kan vara extremt påfrestande för alla relationer.

I det här avsnittet av webbserien Breathe får du upptäcka följande hur man hanterar svartsjuka i relationer på ett mer produktivt sätt : försöker se på oss själva för att förstå vad vi lockar till oss i kärlek.

Vi har inga förutsättningar att utvärdera den andra, eller ens döma honom.

I denna situation föreslår jag att du hämtar inspiration från principerna i Ho'oponopono. Se på dig själv och försök att se vad du drar till dig. Vi hittar inte alltid en anledning till en svartsjukekris.

På ett visst sätt, i mer omedvetna aspekter och mer riktade mot oss själva, kan de dock tjäna som material för självkännedom och känslomässig mognad.

Svartsjuka är en aspekt av svek, besatthet och rädsla för att förlora. Därför är det värt att observera dig själv för att förstå om du uppfyller dessa egenskaper eller inte. Lägg märke till var du sviker, var du är besatthetsskapande och om du är rädd för att förlora eller förändra saker i allmänhet.

Den andra personens svartsjukekris är inte ditt fel

Har det någonsin hänt att den andra personen har känt sig rädd för att bli sviken av dig, trots att du inte ens har tänkt på det? Låt det stå klart: det är inte ditt fel. Det som är värt att undersöka här är vad i dig som ger upphov till det här tillståndet. Men det betyder inte att den andra personen har rätt, och ännu mindre att du bär skulden för den andra personens svartsjuka. Det är dock värt att titta på var du sviker dig själv.

Du är inte skyldig, du har bara det i dig som den andra visar dig.

Se på dig själv med kärlek och försök att hitta roten till problemet. Jag vet att det kan vara svårt att möta. Men om det är en utmaning som har uppstått i ditt liv, vet att du kan övervinna den och lära dig mycket av den. Så det är nödvändigt att se på problemet och inte springa ifrån det. På så sätt kommer du att bli mycket fastare och starkare inom dig själv. Tveka inte att be om hjälp om allt är väldigt utmanande.

Andas!

Mindfulness av andningen kan vara ett utmärkt verktyg för att lugna ditt sinne och dina rädslor. I tystnaden under övningen har du trots allt möjlighet att se bortom problemet. På så sätt kan du lyssna på dina mest legitima svar för att förändra dessa konflikter. Tro det!

För att andas rätt försöker du skicka luften till basen av magen, i diafragmaregionen, och andas ut luften längre än du andades in, vilket ger ett djupt andetag. Bröstkorgen expanderar först när diafragmaregionen är helt full. Njut av detta ögonblick!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.