Prognoser för Stenbocken år 2022

Douglas Harris 16-08-2023
Douglas Harris

prognoser för Stenbocken år 2022 Jupiter står i rampljuset och indikerar tillväxt, men också överbelastning! Årets förmörkelser kan lyfta fram den tillit du har i dina relationer. Och årets retrograderingar kan utlösa en kraftig inbromsning i ditt liv.

Kärlek, karriär och pengar, hälsa och familj är teman i förutsägelserna för Stenbocken år 2022 som astrologerna Marcia Fervienza och Yub Miranda har gjort. Läs dem om du har Solen eller Ascendenten i Stenbocken.

För att förstå hur varje förutsägelse kommer att påverka ditt liv kan du under hela året följa ditt personliga horoskop (gratis här) som matchar varje ny övergång på himlen under året med din stjärnkarta.

Innan du läser förutsägelserna för Stenbocken år 2022 kan du spara tre viktiga guider för att förstå året:

 • Astrologiska prognoser för 2022 - och lär dig allt om pandemin och den instabila stämningen under året i den kollektiva
 • O astrologisk kalender 2022 komplett här - med förmörkelser och datum för alla retrograda planeter
 • Följ datum och tecken för den Månkalender för 2022 här

Möjligheter för Stenbocken år 2022

Capricornians och Capricornians kommer att ha Jupiters transit i Fiskarna 2022 till sin fördel, vilket är en positionering som kan gynna och underlätta tillväxt - förutsatt att du följer denna rörelse.

Det är en kombination som gör att du kan föra drömmen (Fiskarna) till verklighet (Stenbocken). Detta förverkligande av drömmar och expansion, särskilt inom studier, arbete, bindningar och i din egen andlighet.

Jupiters passage i Fiskarna kommer att ske två gånger under 2022: i början av året och i slutet av året.

I mitten av året, från den 10 maj till den 28 oktober, går Jupiter in i ett tecken som inte är så vänligt inställt till Stenbocken, nämligen Väduren. Detta kan utlösa en känsla av överbelastning och trötthet. Minska dina ansträngningar. Om du tar dig an för många projekt eller för mycket arbete kan du bli överväldigad.

Det är inte heller den bästa perioden för att skörda resultat, särskilt inte mellan den 28 juli och den 28 oktober, då Jupiter blir retrograd .

Faktum är att allt som händer under den här perioden med Jupiter i Väduren kan ses som en förhandsvisning av vad som kommer att hända 2023. Acceptera det som kommer, och om det du vill ha inte händer, förvänta dig att det kommer året därpå. Med Jupiter i Väduren tenderar Stenbockens ambitioner att öka, liksom behovet av att växa.

Den coola sidan av Jupiter i Väduren för dig som är Capricornian är att det är en bra tid att kommunicera och interagera, utöka kontakter och agera mer på sociala nätverk, särskilt för att utbyta erfarenheter och sprida dina idéer och kunskaper.

Det kan också finnas ett större behov av förändring, antingen genom att flytta eller byta hus, expandera och renovera, och även en önskan att resa.

Viktiga datum:

 • Till och med den 10 maj och från den 28 oktober till den 20 december. : en fantastisk tid när det gäller studier, arbete, kontakter och andlighet.
 • Från 10 maj till 28 oktober En bra tid för att utöka kontakter och dela med dig av kunskap. Du kan känna ett större behov av förändring och expansion, oavsett om det handlar om att utöka ditt hem, resa eller till och med bo i en annan stad eller ett annat land. Det är dock bäst att du gör detta fram till den 28 juli, eftersom Jupiter därefter blir retrograd och det är bättre att planera för detta först år 2023.

Utmaningar år 2022

förmörkelser år 2022 kan belysa frågor och problem i samband med barn, romantik och kreativitet, liksom grupper, vänskap, planer och projekt för framtiden.

Eftersom förmörkelserna kommer att inträffa på axeln Taurus-Scorpio bör flera reflektioner om tillhörighet uppstå för oss från Stenbocken fram till mitten av 2023.

Med förmörkelserna i maj och oktober kan du söka nöje i umgänge, stärka vänskapen och försöka bli mer aktiv i en social cirkel eller i en sak.

Frågan om tillit bör ifrågasättas i dina relationer, särskilt under förmörkelserna i april och november. Detta blir en stor utmaning för dig Stenbocken.

Dessutom bör du eventuellt känna en stark energi för att sakta ner, eftersom vissa retrograderingar kommer att ske i Stenbockens tecken: Venus och Merkurius retrograderar i Stenbocken i början av året och återigen Merkurius retrograderar i Stenbocken i slutet av året. Med andra ord börjar och slutar du 2022 i en process av översyn.

Viktiga datum:

 • Till och med den 29 januari : en period för att se över kontrakt, partnerskap, allianser, den affektiva relationen i sig och ditt sätt att hantera din kropp, inklusive ditt utseende. Det kan också vara en tid för att reflektera och göra justeringar i ditt sätt att hantera pengar.
 • Från 14 till 25 januari Se upp för otålighet och ta tillfället i akt att sakta ner, reflektera och planera.
 • Från den 30 oktober till den 13 januari 2023 Förseningar och förseningar kan öka, men det är viktigt att inte ha bråttom eller ge upp i det här läget.
 • Från och med den 29 december till och med den 18 januari 2023 Merkurius är återigen retrograd i Stenbocken, vilket innebär att året avslutas med avmattning och revidering.

Kärlek för Stenbocken år 2022

Det är ett gynnsamt kärleksår för Capricornians. Om du vill inleda ett förhållande kan förmörkelserna i april och november väcka frågor om hur du kan öka dina nöjen, även sexuella.

Chanserna att hitta en ny kärlek och inleda ett långsiktigt hållbart förhållande är stora. Det är dock bra att se över ditt sätt att ge och ta emot ömhet och vad som ger dig glädje.

Om du är i ett förhållande är det viktigt att söka mer romantik i ditt kärleksliv. Det är också viktigt att investera i att förbättra ditt sexliv och njuta mer av din kärlek. Ju mer du ägnar dig åt detta, desto bättre kommer hela ditt liv att bli.

Uranus befinner sig i Taurus, vilket kan medföra behov av förändring och översyn av relationer för Stenbocken. Den goda nyheten är att dessa förändringar kan ske på ett lätt sätt.

Men det är viktigt, ja, att experimentera med nya sätt att älska, visa ömhet och att förhålla sig till människor som står dig nära.

Viktigt datum för kärleken:

 • Till och med den 29 januari: Det här är en utmärkt tid för att se över och utvärdera fasthållanden och lidande, särskilt när det gäller romanser som inte längre är meningsfulla. Om du känner att det är dags att avsluta dessa relationer, gör det så att du inte missar möjligheten att njuta av de förmörkelser som hjälper dig att nå en ny nivå av erfarenhet och njutning.

Karriär och pengar

Stenbockens styrande planet är Saturnus, som fram till 2023 befinner sig i Vattumannen, vilket innebär att dina värderingar, dina pengar och din självkänsla genomgår en period av översyn och omstrukturering.

Naturligtvis är du försiktig med din ekonomi, så utnyttja året till att vara lite mer uppmärksam på vad du tjänar och vad du spenderar.

Dessutom är det viktigt att se över ditt personliga värde, hur du tar betalt för ditt arbete, vilket har en direkt inverkan på självkänslan, och om du är ömsesidig mot andra människor.

Saturnus visar också att pengar kan komma genom hårt arbete, hårt arbete och många idéer. Konkretiseringen och inkomsten kan komma genom ett partnerskap med en vän, lagarbete eller sociala nätverk.

Viktiga datum för pengar:

 • Från den 30 oktober till den 12 januari 2023 Det är viktigt att undvika konflikter med kollegor eller kunder, eftersom du kan bli mer otålig och vill att saker och ting ska gå snabbt, men retrograderingen förhindrar detta.

Hälsoprognoser för Stenbocken år 2022

Saturnus lyfter fram frågor som rör din kropp under hela året. Detta kräver större omsorg om din tid och mer disciplin för att ta hand om din hälsa. Det kan vara svårt att utöva fysisk aktivitet eller att följa en diet eller behandling. Därför krävs det större ansträngningar för att hålla din hälsa uppdaterad.

En period som kan vara mer känslig är den Mars retrograd Allt kan vara långsammare, även de estetiska eller medicinska resultat som du förväntar dig. Därför är det viktigt att ha tålamod och undvika negativa känslor.

Du måste också vara mycket försiktig så att du inte bygger upp stress på daglig basis, som naturligt orsakas av förseningar, behov av revidering eller förseningar i Stenbockens planering, så att detta inte påverkar din mentala och känslomässiga hälsa.

Acceptera att slutet av året kommer att vara en period av översyn. Detta är en del av en nödvändig process för att göra allting effektivare.

Viktiga datum:

 • Från 22 juni till 17 juli En mycket gynnsam period för hälsan.
 • Från den 30 oktober till den 12 januari 2023 Ge inte efter för den martialiska impulsen att vilja springa ett maraton efter att ha suttit i en soffa i sex månader. Håll en viss dosering så att du inte skadar dig.

Stenbocken och familjefrågor år 2022

Från den 10 maj till den 28 oktober kan familjefrågor få mer utrymme i ditt liv. Frågor som juridiska och rättsliga frågor, resor och flyttningar med familjen eller separation från familjen kan uppstå, särskilt fram till den 28 juli, innan Jupiter retrograderar.

Allt detta kan skapa ett större behov av dialog, förhandling, översyn och mer interaktion med dina familjemedlemmar, i ett ömsesidigt utbyte av kunskap och åsikter. Om du ska fatta ett beslut, till exempel att flytta stad, så gör det helst innan Jupiter går in i retrograd rörelse.

Från den 28 juli till den 28 oktober är det bättre att fokusera på att lösa utestående frågor så att planerna kan genomföras 2023, då allt kommer att flyta bättre.

En annan möjlighet är att utöka familjen. Det kan vara att ett barn föds, men inte nödvändigtvis direkt ditt barn. Det kan vara ett barnbarn eller en brorson, eller att en släkting som bor utomlands kommer på besök eller att du åker med familjen för att besöka någon som bor någon annanstans.

Viktigt datum:

 • Från den 2 till den 28 maj Investera i att inreda vardagsrummet eller göra något som gör att ditt hem representerar dig, välkomnar dig och är mer välkomnande för dig.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.