Är du eller känner du en tråkig person?

Douglas Harris 26-06-2023
Douglas Harris

Är det bara de som vill vara tråkiga? Inte alltid. Många gånger blir människor tråkiga utan att inse det. Det är inte särskilt svårt att identifiera en tråkig person, men den som är tråkig inser inte att han eller hon blir tråkig eller ens att han eller hon är en sådan person.

Vanligtvis tittar människor som är eller blir tråkiga inte på sitt beteende, de lägger inte märke till sig själva. De är så uppslukade av sitt universum att de inte kan lägga märke till hur andra reagerar på deras närvaro. Vissa fraser som hörs från vänner eller kollegor kan vara en ledtråd om att du är eller håller på att bli tråkig. Lägg märke till de inte alltid så subtila ledtrådarna:

 • När du kommer till en grupp vänner finns det en besvärlig tystnad i luften?
 • Ger människor ofta ursäkter för att lägga på luren?
 • Är du inte längre inbjuden till alla program med vänner?
 • När du söker upp människor, är de alltid upptagna med att uppmärksamma dig?
 • Hör du kommentarer som "xi, här kommer hon (eller han)"?
 • När de leker med dig, imiterar folk dina favoritfraser?

Det är möjligt att dessa och andra händelser inträffar då och då, men när de blir frekventa kan de signalera att ditt sätt att vara inte är välkommet, att det stör dig på något sätt.

Den irriterande personen har vissa egenskaper som är värda att räkna upp. Även om han har goda vänner känner sig dessa personer ofta generade över att påpeka hans irritation. Vissa försöker till och med tala på ett mer subtilt sätt, men får i allmänhet inga resultat. Den irriterande personen brukar inte ägna någon större uppmärksamhet åt subtiliteter.

Du blir en tråkig person när:

 • Vill alltid stå i centrum för uppmärksamheten
 • Han väljer ett ämne och pratar om det hela tiden (uppbrott, politik, religion, kost, fotboll, arbete osv.).
 • Avbryter ofta vad de talar om genom att göra olämpliga kommentarer, skratta i onödan eller ändra samtalets riktning.
 • Pratar hela tiden och förklarar allt i detalj utan att ge möjlighet till dialog.
 • Han kritiserar allt, ingenting är bra, han klagar bara på livet och människorna.
 • Han tror att han är sanningens ägare, den absoluta herren över rätt och fel, han är en domare.
 • Han är alltid på dåligt humör
 • Försöker till varje pris övertyga andra om sin ståndpunkt i en fråga.

Alla har naturligtvis sina stunder, men den riktigt tråkige är förutsägbar, han har ett personlighetsdrag som gör att folk slutar att avstå. Den tråkige är "över", han saknar balans.

Typer av borrning

Det finns flera olika former av tjat. Se sex typer av tjat nedan och identifiera om du är eller känner till någon av dem.

 • Nasty bore - ger otrevliga kommentarer, t.ex. om torr hud, tråkigt hår, extrakilon etc. Talar alltid högt och saknar diskretion.
 • Inconvenient nag - frågar om hälsofrågor eller ett särskilt problem för att de vill känna sig intima, de vill visa att de har viss information om den andra personen.
 • Aggressiv tråkmåns - kommer och diskvalificerar (på skämt) dina kläder, dina åsikter eller någon annan egenskap hos en annan person. Till skillnad från den otrevliga tråkmånsen gör denna typ av tråkmåns mer kränkande kommentarer, som till exempel: "Har du övergett din dumma idé att öppna en butik?
 • Sympatisk tråkmåns - ler alltid och håller med om allting, upprepar vad som redan har sagts, eftersom han tror att han på detta sätt kommer att accepteras av en viss grupp.
 • Envist tjat - ställer alltid samma frågor, föreslår alltid samma saker och gör en poäng av att återkomma till ett visst ämne. Den här typen gillar att hålla fast vid samma åsikt, som oftast strider mot deras egen.
 • Tråkig besserwisser - berättar vanligtvis vad du "måste" göra. Han använder fraser som: "du måste byta jobb", "du måste dejta", "du måste gå till tandläkaren", "du måste ändra ditt sätt att klä dig". Den här typen tror att han är bra på att styra ditt liv.

Tråkighet kan botas

Den goda nyheten är att det är möjligt att sluta vara tråkig. Om du identifierar dig själv som en av de ovan nämnda grupperna eller om du känner någon som är i samma situation, ska du veta att ångest, svårigheten att acceptera skillnaderna mellan människor och deras synvinklar, en lätt depression, avvikelser och dålig självkänsla kan varabakom oändligt prat och olämpligt beteende.

Många gånger utvecklar individen en övertygelse om att det är nödvändigt att alltid ha en åsikt om varje ämne, eller tror att allt som han inte förstår är fel. Av ren osäkerhet eller av personliga skäl ser han inga färger i livet och tar med sig sin svartvita syn till grupperna, eller känner sig underlägsen och behöver någon som uppmärksammar honom. Bakom en tråkig person finns en person.Det kan också vara människor som går igenom en svår period eller som långsamt har kristalliserat sitt sätt att vara som en form av försvar.

Om du inte kan urskilja tillräckligt för att veta om du är en tråkig person eller inte, fråga en uppriktig vän. Ge honom eller henne friheten att utan förbehåll berätta vad han eller hon verkligen känner och uppfattar om dig. Se sedan på dig själv och försök förstå vad som får dig att agera på ett sådant sätt att du kan identifieras som en tråkig person. Om du inte kan hitta ett sätt att bli av med detta drag avDu bör veta att en terapeutisk process kan hjälpa dig att hitta balansen så att dina relationer blir mer uppriktiga och hälsosamma, utan att du får känslan av att vara för mycket, vara besvärlig eller, ännu värre, att bli avvisad på något sätt.

När du hittar tråden, orsaken till att du började bete dig på ett sätt som gjorde dig till en irriterande person och löser problemet vid orsaken, kan du småningom bygga upp dina relationer på en mer balanserad grund och tro mig: alla kommer att märka skillnaden i din förändring!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.