Vad betyder det att drömma om en tjuv?

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Att drömma om en tjuv symboliserar att något av värde, fysiskt eller psykiskt, är stulet. Den symboliska tjuven kan till exempel representera en aspekt av vår personlighet som tas ifrån oss, till exempel vårt uttryck eller våra talanger.

Läs mer information nedan för att hjälpa dig att bättre förstå vad du drömde om.

Reflektera över sammanhanget för drömmen om en tjuv

  • Är tjuven någon känd eller helt okänd?
  • Vad är stulet?
  • Hur interagerar eller reagerar drömmaren med tjuven i drömmen?
  • Vilka känslor tar över drömmaren när han eller hon kommer i kontakt med denna symbol?
  • Finns det en dialog?
  • Gör tjuven något?

Reflektera över vad det omedvetna sinnet kan signalera när du drömmer om en tjuv.

  • Hur hanterar jag mina destruktiva attityder som ger resultat som jag förkastar?
  • Vad förlorar jag till min inre tjuv?

Förstå möjliga tillämpningar av att drömma om en tjuv:

Att drömma om att tjuven tar värdefulla föremål eller pengar.

Om en inbrottstjuv bryter sig in i ett hus och tar värdefulla föremål eller pengar kan det tyda på att drömmaren är i kontakt med den aspekt av sig själv som hindrar honom från att uttrycka sig.

Att drömma om att inbrottstjuven bara går runt huset.

En inbrottstjuv som smyger runt ett hus, men inte går in, kan tyda på att även om det fortfarande finns psykiska spänningar kan drömmaren skydda sig mer effektivt, antingen genom att ändra attityd, idé eller utseende.

Att drömma att tjuven är arresterad

En fångad tjuv kan tyda på att drömmaren lyckas hålla tillbaka destruktiva uttryck.

Att drömma om att tjuven inte märks på platsen.

En tjuv som kommer in i ett rum där drömmaren sover eller inte märker något kan tyda på att mer uppmärksamhet behövs, eftersom drömmaren fortfarande är omedveten om sin "psykiska tjuv".

Upptäckt av omedvetna och skadliga aspekter

Tjuvar är i allmänhet inkräktare, och i psyket, liksom i den konkreta världen, representerar de invasionen av en omedveten aspekt som är dyster och skadlig för drömmaren. Dessa skadliga aspekter kan till exempel vara dåliga vanor, upprepade hållningar som alltid leder till samma resultat, en dålig kost som är dålig för kroppen, negativa tankar och känslor som invaderar sinnet och förändrarNär en dröm med detta element dyker upp hos drömmaren är det i alla fall viktigt att kontrollera drömmen mer noggrant för att förstå vad denna symboliska tjuv försöker visa.

Klarhet som återspeglas i drömmen

Om tjuven i drömmen inte lyckas i sitt försök kan det på samma sätt tyda på att drömmaren har lyckats begränsa, konfrontera eller skydda sig mot destruktiva aspekter som de som nämns ovan. Det kan tyda på att det som hindrar eller stör drömmarens välbefinnande nu kan ses tydligare så att det kan omvandlas.

Många sinnestillstånd och känslor kan vara tjuvar av psykisk energi, t.ex. överdriven blyghet, bristande självförtroende, lathet, stress orsakad av arbete och slitna relationer, rädsla, ilska osv.

Våra experter

- Thaís Khoury har en examen i psykologi från Universidade Paulista, med forskarutbildning i analytisk psykologi. Hon använder sig av drömtolkning, kalatoni och kreativa uttryck i sina behandlingar.

- Yubertson Miranda, som har en filosofiutbildning vid PUC-MG, är symbolog, numerolog, astrolog och tarolog.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.