Lady Gagas astrologiska horoskop och parallellen till "A Star Is Born

Douglas Harris 18-09-2023
Douglas Harris

Om Lady Gaga som sångerska redan hade uppnått en invigning, har filmen "A Star is Born" också höjt henne till en ledande skådespelerska - redan i sin debut som huvudperson är hon på väg att vinna en Oscar för bästa skådespelerska. Enligt min åsikt är synergieffekten mellan rollen hon spelar och henne själv inte en slump. Lady Gagas astrologiska horoskop visar vissa astrologiska likheter med denkaraktärsdragen hos karaktären Ally.

Födelse: ett tema från Väduren, Gagas soltecken

Födelse är ett tema som är kopplat till Vädurens tecken, som markerar början och debut. Solen, som är symbolen för ett lysande uttryck, befinner sig i Lejonets tecken i sin hemvist, som vi i astrologin kallar värdighet. Det finns dock en andra position som kallas exaltation, vilket är när planeten befinner sig i ett tecken som inte styrs av den, men där den uttrycker sig med stor styrka ochDetta är fallet med Solen i Väduren, som är börjanens tecken.

Väduren är soltecknet för Lady Gaga, som spelar huvudrollen i en film om en sångerskas födelse.

Lady Gaga: en arisk orkan

Stefani Joanne Angelina Germanotta, sångerskans förnamn, har mycket gemensamt med Ally, hennes karaktär. Det finns dock en avgörande skillnad mellan dem: Stefani var mycket mer arisk än sin Ally, hennes karaktär i "A Star is Born".

Kvinnan som en dag skulle bli Lady Gaga tog sånglektioner från tidig ålder och kämpade hårt för att bli sedd. Arisk ambition att kämpa för det han ville ha och att veta vart han ville gå.

I filmen uppträdde Ally, men utan samma självförtroende och ihärdighet som sin artist. På sätt och vis var hon uppgiven inför det faktum att hon inte fick sin chans. Hon behövde därför hjälp av Jackson Mane, countrysångaren som spelas med känslighet av Bradley Cooper.

Lady Gaga fick säkert också hjälp, för ingen når stjärnstatus ensam, men hon var själv dess lokomotiv, vilket är fallet med många arier, ofta självlärda och/eller pionjärer och initiativtagare.

Lady Gaga, som fortfarande hette Stefani Joanne, komponerade redan vid 13 års ålder sina låtar och längtade efter framgång som man behöver den luft man andas, till skillnad från Ally, en annan begåvad låtskrivare och sångerska, men som inte var lika präglad av ambition och självförtroende, ariska drag, som kvinnan som gav liv åt henne i filmerna.

Lady Gagas stjärnkarta

Enligt astrologiska databasen Astro Databank finns det ingen tillförlitlig födelsetid för Lady Gaga. En av de som cirkulerar som möjlig har en ascendent i Tvillingarna och en sol i Väduren.

I Lady Gagas födelsehoroskop är solen upphöjd (förstärkt) i Väduren, där den har stor kraft att framhäva personlig briljans och individualitet (ett tema som är kopplat till solens betydelse i horoskopet).

I den astrologiska hypotes som vi arbetar med i den här artikeln finns den lekfulla tvilling i ascendenten och det är anmärkningsvärt att Gaga alltid har lekt med tvetydighet, ett kännetecken för tvillingarna. Hon har också alltid varit en mästare på marknadsföring och sociala medier, vilket är kopplat till det tredje stjärnteckenet.

Venus i Lady Gagas horoskop: äkthet

Venus är det man gillar, beundrar och uppskattar. I Väduren gillar man mod och äkthet. Det råder ingen tvekan om att detta har gett en legion av fans - och även ovänner.

A Venus i Väduren, som i Lady Gagas fall, kan mycket väl säga: "Jag är detta och jag antar det, vare sig du gillar det eller inte." Det är en frispråkig, divaliknande positionering som allmänheten inte kan förbli likgiltig inför. Fire Venuses är på något sätt gjorda för att göra intryck, vilket är önskan hos detta element.

I filmen tillägnar sig Gaga sin Venus när karaktären tränas för att bli en popdiva. Ally lär sig att göra grimaser, dansa och koreografera (Väduren är ett tecken för rörelse), förbereder sig för att släppa kraftfulla och energiska låtar och får sitt ansikte utspritt på stora reklamskyltar (Väduren styr ansiktet och huvudet, och många Arierna och Aryerna har ett vackert ansikte).

Det annorlunda i Lady Gagas stjärnkarta

Lady Gaga nådde sin position inte sällan med utmanande ariska sånger och hållningar. Det bör också nämnas att sångerskans Venus gör en trigon till Uranus, som är framträdande i detta spekulativa astrologiska horoskop för att den upptar en av vinklarna: nedstigande, förhållandet till den andra, som i det här fallet identifieras med sångerskans okonventionella sida.

Uranus är planeten för det bisarra, chockerande och annorlunda (som den oförglömliga köttdräkten som sångerskan bar 2010). Detta är definitivt ett av Lady Gagas kännetecken, även om det inte är Allys i "A Star is Born". Uranus i framträdande position ger en stark identifikation från hbtq-publiken. Gaga hänvisar också på ett annat sätt (Uranus) till sina fans och kallar dem "små monster",och kallar sig själv för "monstermamma".

Bakom detta rungande visitkort av Venus i Väduren i trine den ursprungliga Uranus, finns en obestridlig kreativ förmåga att alltid återuppfinna och överraska. (något av eldelementet, med turboladdning av den uppfinningsrika Uranus som är framträdande), precis som sångerskan visade när hon spelade huvudrollen i denna film.

Dessa intensitetsegenskaper var oumbärliga för att leva som huvudpersonen i "A Star is Born" och för att bli Oscarsnominerad i sin första huvudroll.

Visceral intensitet framhävd i Lady Gagas stjärnkarta

Det faktum att Gaga bär med sig den karakteristiska intensiteten inom sig, genom en Månen i konjunktion med Pluto i Skorpionen talar för att hon har mycket mer djup än en sångerska som bara är utformad för att göra succé.

För dem som inte är insatta i astrologi: när Pluto passerade Skorpionen (1984-1995), vilket tar mer än 200 år att ske, var det en långsam och av naturen intensiv planet som passerade det tecken den styr, något extremt kraftfullt.

De som är födda vid den här tiden bär på denna intensitet, som i Lady Gagas stjärnkarta förstärks av att ha en personlig och snabb planet, som månen, i konjunktion med Pluto. Månen i Skorpionen är i sig själv visceral, men ännu mer när den är allierad med Plutos avgrunder, och en respektabel Pluto i Skorpionen.

I den spekulativa tidtabell som vi arbetar med befinner sig månen i konjunktion med Pluto i hus 5. I det astrologiska horoskopet är detta det hus som talar om kreativt skapande och tolkningsförmåga. Det är just vid denna punkt som det finns en intensiv synergi mellan sångerskan och karaktären i "A Star is Born". Båda är kreativa och viscerala.

Skorpionen är där för att ge extraordinär kreativ och tolkningsförmåga, både när det gäller sång och skådespeleri, men det är inte ett tecken utan potentiella plågor, just på grund av dess starka känslighet.

Gaga lider av fibromyalgi, en obotlig sjukdom som i sina kriser (något Skorpionen) orsakar smärta i hela kroppen, vilket kan åtföljas av symptom som depression, ångest, extrem trötthet, huvudvärk, etc.

Ally har också tecknen Månen/Pluto. Hon lever en intensiv passion, får sitt liv förvandlat och uppnår stratosfärisk och ofattbar framgång och makt (Pluto). Vid en viss tidpunkt i filmen måste hon ta itu med den oroande situationen för den man som hjälpte henne att starta sin konstnärliga karriär.

Mars/Neptunus-konjunktionen i 7:e huset

Om Ally inte är Lady Gaga, utan är född ur hennes horoskop, är det samma sak med den karismatiske och känslige Jackson. I Lady Gagas horoskop finns en konjunktion Mars/Neptun i det 7:e huset. Det 7:e huset är den möjliga partnerns hus. Mars/Neptun kan, bland andra potentialer, uttrycka en mer känslig och generös maskulin typ som Jackson. Han ser en extraordinär talang i den unga servitrisen, inteInte bara för att sjunga utan också för att skapa, uppträda etc. En person som är redo för stjärnstatus. Och han drar sig inte för att försöka hjälpa henne.

Bradley Coopers karaktär har dock inte bara Neptunus fördelar - detta är en planet som kan indikera attraktion till alkohol, droger och en dåligt kanaliserad känslighet, lika mycket som en positiv känslighet för låtskrivande eller skapande. Countrysångaren är mycket äldre än Ally - Mars/Neptunus-konjunktionen är i Stenbockens tecken, som ofta förknippas med att tycka om människor mer än vad de gör.När Ally träffar honom har han missbrukat alkohol och droger under lång tid.

Efter att ha insett de allvarliga problemen hos den man hon blir kär i har Ally två svåra uppgifter: att leda en karriär som är på väg uppåt och som behöver markera utrymme och konsolidera sig, och samtidigt ta hand om sitt äktenskap. Omedvetet märker hon den bräcklighet som missbruket skapar hos hennes partner, och tar på sig en typisk neptunisk uppgift: att rädda honom.

Neptunus: musikens och förtrollningens planet

Filmen har starka Neptuniska kännetecken: den är charmig, musikalisk och spännande. Synergin mellan Gaga och Cooper, både som skådespelare och sångare, är anmärkningsvärd. När Neptunus är som bäst flödar saker och ting, som den sagolika magin i mötet mellan en till synes vanlig kvinna och en musikalisk stjärna. Men Neptunus, precis som den flödar, kan också gå vilse och gå vilse.

  • Från och med nästa punkt innehåller texten följande spoiler, Om du inte har sett den ännu och inte vill veta vad som händer, sluta läsa här.

Moon/Pluto i Gagas horoskop tjänar karaktären i kris

I filmen blir Jackson och Allys romans komplicerad i takt med att Allys karriär expanderar. I framgångens stratosfär är Ally samma person och älskar Jackson på samma sätt, men hennes konstnärliga persona är större än hon är. Som med alla kändisar börjar den som bär upp individen och kollektivet i en oskiljaktig förening. Det finns något otroligt med sådan makt (Pluto), menockså skrämmande och ibland omedvetet destruktiva.

När han träffade Ally var hon en fläkt av liv och förnyelse, glädje och förtrollning i det hav av sorg och desillusionering som Jackson bar på (en av Neptunus användningsområden). Men den person som med tiden blir alltför identifierad med Neptunus inser inte att man inte kan leva på drömmar.

Dessutom märker han hennes försök att hjälpa honom och hålla honom borta från missbruket. Det visar sig att många människor som är djupt involverade i Neptunus destruktiva processer inte alltid vill ha hjälp. Djupt nere i sitt omedvetna har många redan avstått från allt hopp om läkning och gjort valet för missbruk. Detta är fallet med Jackson.

Den dag då han måste närvara vid hennes insjungning och prisceremoni som sångerska inser han att han alltid kommer att misslyckas. Hon har bestigit den ultimata toppen, medan hans livets bräckliga och förfallna struktur slutligen bryts ner i denna sorgliga jämförelse. Det finns ingenting kvar att hålla fast vid.

Och denna märkliga dag väljer han att lämna världen genom ett neptuniskt medel, gasen. Medan stjärnan som han hjälpte till att skapa håller på att få ett pris, ger han upp inför misslyckandet av sin existens, som han förstår som redan fullbordad och avslutad. Stjärnor som föds och stjärnor som dör.

Månen/Pluto i Gagas horoskop kan passa en karaktär som går igenom en överväldigande kris och förlust. Det är svårt att bedöma konsekvenserna av en närståendes självmord, i synnerhet när det gäller en kamrat som lämnade dig i centrum för att förverkliga ditt livs största dröm. Självmord är vanligtvis en ännu djupare förlust än döden i sig, eftersom det innebar en avsikt: "Vad kunde ha gjorts, vad missades, varför valde den andra personen den här vägen?" smärtsamma frågor somförblir för alltid obesvarade.

Ally älskade Jackson och det var han som gav henne ett nytt liv, vilket gjorde att kärleken mellan dem kunde skapa otroliga förbindelser och kompositioner. Hon kunde dock inte leva mycket av sitt nya liv tillsammans med den som hjälpte henne. Hon blev en stjärna och förlorade en stor kärlek. Hon blev en stark stjärna som förtvivlade och led inför döden, och som är tvungen att göra om sig själv och fortsätta, vilket är det mest typiska uttrycket för Skorpionen, som är förnyelsens tecken. Men inte utan märken, smärta och förlust.

Nyfikenhet: Poker Face speglar Lady Gagas födelsehoroskop

När man gör succé bär man inte bara på solen, och i Lady Gagas fall även på Venus/Uranus-aspekten, utan även månen, vår känslighet och vårt sätt att känna, kommer att vara närvarande i arbetet och i hur allmänheten (som styrs just av månen) kommer att uppfatta artisten.

När vi kan uttrycka vår födda potential får det vi skapar ett mycket större efterklang.

En av Gagas låtar som översätter popstjärnans Scorpio Moon är "Poker Face". Att inte låta sig avkodas är något som Skorpionen, det intensiva och känsliga tecknet för tystnad och mystik, lika mycket som för makt och sexuell spänning.

Märkligt nog talar texten om ett kasino, en miljö som är förenlig med det femte huset i det spekulativa horoskopet som används i den här artikeln, där sångerskans måne befinner sig - huset för konst, underhållning, spel, kärlek, talanger och kasinon. Den intensiva tolkningen av skådespelerskan, som ledde till att hon nominerades till en Oscar, är också ett resultat av skorpionmånen, som är konjunkterad med Pluto och befinner sig i huset för skådespeleri,den femte.

Det är inte konstigt att "Poker Face" blev en enorm framgång över hela världen, eftersom den helt och hållet speglar det astrologiska horoskopet för Lady Gaga, dess skapare.

Bild: Divulgation/Warner Bros.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.