Elementet vatten: betydelse, egenskaper och kombinationer

Douglas Harris 30-10-2023
Douglas Harris

O elementet vatten är ett av de fyra elementen i de astrologiska tecknen, tillsammans med eld, jord och luft. Här talar känslorna högre.

Vattenmänniskor, det vill säga personer som är födda i tecken Kräftan, Skorpionen och Fiskarna Och i det här fallet är det inte bara deras egna känslor som är kopplade till dem, utan även andras.

Det är svårt att inte minnas en vän eller släkting med dessa egenskaper, eller hur? I den här artikeln får du veta mer om dessa egenskaper, hur vatten förekommer i varje tecken och hur det kombineras med andra element.

Elementets egenskaper Vatten

Människor med vattenelementet utvecklar vanligtvis en stark instinktiv intuition och ignorerar det rationella. Det är alltså lätt, styr sina handlingar med hjälp av sina känslor.

Enligt astrologen Leonardo Lemos "följer vatten en mer diskret och djupgående väg. Det fångar miljön, känner och ger näring genom fantasin". Försiktighet och att möta rädsla och osäkerhet är något som finns i vattenmänniskornas personlighet.

Å andra sidan varnar Leonardo för bristen på detta element i det astrologiska horoskopet: "Personer med vattenbrist kan ha en personlighet som är mer avskärmad från sina känslor och behov." Klicka här för att skapa en gratis astrologisk karta.

Vattenmärken

Det är aldrig för mycket att komma ihåg att även om elementet är detsamma har varje vattentecken - Kräftan, Skorpionen och Fiskarna - sina egna särdrag. Detta beror på att de har solen i olika hus i det astrologiska horoskopet. Läs mer om dem:

Cancer

Människor i Kräftans tecken har en tendens att Känslighet och ömhet. De är känsliga, känslomässiga och har vanligtvis starka band till familjen och det förflutna - de kan till och med bli melankoliska.

De kan vara mycket fästade vid sin omgivning, särskilt vid dem de älskar. Kräftorna är instinktiva och styr sina handlingar av sina känslor, och om de är omogna kan de bli manipulativa.

Kräftan har månen som härskare, vilket förstärker tecknets moder- och fadersprofil och signalerar också möjliga känslomässiga svängningar. Lär dig allt om Kräftans tecken.

Skorpionen

Intensitet är kanske det bästa sättet att beskriva en Skorpionperson, men egenskaperna slutar inte där. Intuition, styrka och förmåga att återuppfinna sig själv. r är också en del av hans personlighet.

Skorpioner och skorpionkvinnor är vanligtvis ganska passionerade, generösa och mycket känslomässigt engagerade, men om dessa egenskaper är obalanserade kan de utveckla ett possessivt och tvångsmässigt beteende.

Mars och Pluto är Skorpionens härskare, den förstnämnda betonar strategisk aggressivitet och den sistnämnda tecknets förhållande till död och pånyttfödelse. Lär dig allt om Skorpionens tecken.

Fisk

Fiskare identifierar sig vanligtvis med Känslighet och intuition. De tenderar att vara empatiska och ödmjuka människor som alltid försöker se helheten genom sig själva, med en stark förmåga till förståelse och medkänsla.

Se även: Ascendant i cancer: teckenets betydelse och egenskaper

Det är vanligt att Fiskarna lägger för stor vikt vid sina drömmar och det som ännu inte är verkligt. De är också romantiker, och den här kombinationen kan leda till platoniska kärleksaffärer eller romantiska besvikelser (men vem har aldrig gjort det?).

Fiskarna har Jupiter och Neptunus som ledare. Jupiter betonar å ena sidan den andliga aspekten och Neptunus ger å andra sidan en stor potential för fantasi och fantasi.

Lär dig allt om fiskarnas tecken.

Kombinationer av vatten

Enligt astrolog Vanessa Tuleski "harmonierar vattnets behov av känslomässig trygghet med jordens behov av materiell trygghet". Vi kan alltså säga att dessa element kompletterar varandra.

Men när vi talar om motsättningar är det med luft: "Luft agerar genom vad den tänker, vatten genom vad den känner. Luft är mer bekväm i sinnet, vatten i känslorna. Luft kopplar bort sig lättare, vatten gör det inte", förklarar Vanessa.

Målet måste vara att söka balans: vattnets känslor och luftens förnuft.

Vatten och andra element

Astrolog Alexey Dodsworth analyserade olika personligheters astrologiska horoskop och visade hur kombinationen av vattenelementet med andra element fungerar i praktiken:

  • Eld + vatten = intuitiv känsla / sentimental intuition
  • Air + Water = sentimentalt tänkande / intellektuell känsla
  • Jord + vatten = sentimental känsla

Den sista punkten tar sångerskan Elis Regina som exempel, som är född med Solen i Fiskarna och Ascendenten och Saturnus i Kräftan (båda vatten). Å andra sidan har hon Månen och Venus i Oxen och Jupiter i Jungfrun (jordtecken). "Hon är ett vackert exempel på känslomässigt djup som kanaliseras genom musiken", analyserar hon.

Klicka här för att se alla exempel på kombinationer av element i personligheter.

Se även: 6 januari, tacksamhetsdagen

Nyfikenhet: ursprunget till tecknens beståndsdelar

Vet du varför eld, jord, luft och vatten är de astrologiska elementen?

För de gamla, bland dem filosofen Aristoteles (384 f.Kr. - 322 f.Kr.), tolkade verkligheten som om allting bestod av dessa fyra element. Astrologen Alexey Dodsworth berättar: "För dessa filosofer fanns det en exakt uppdelning mellan vår värld och himlen, en uppdelning av metafysisk karaktär."

I dag vet vi att det inte är så det fungerar, men de fyra elementen sågs som en perfekt metafor för verklighetens struktur. "Låt oss till exempel tänka på de fyra grundläggande mänskliga behoven: vatten att dricka, mat (som kommer från jorden), luft att andas och ljus/värme (som kommer från solen).djur) blir ohållbar", analyserar Alexey.

På detta sätt visar astrologen också vikten av alla element, utan att lyfta fram något av dem: "Det är bara tillsammans som elementen får sin verkliga kraft", avslutar han.

På ett mycket lekfullt sätt visade Alexey Dodsworth hur eld, jord, luft och vatten är närvarande i musik och film. Klicka här för att förstå mer om detta.

Nu när du vet tillräckligt mycket om elementet vatten kan du läsa mer om eld, jord och luft.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.