Tecknens polaritet: vad är positiva och negativa tecken?

Douglas Harris 30-10-2023
Douglas Harris

Har du hört talas om Positiva och negativa tecken. Om du trodde att det betyder att det finns "bra" tecken och "dåliga" tecken bör du veta att det inte alls är så. Låt oss förstå vad teckenens polaritet egentligen betyder.

Det finns 12 stjärntecken i zodiaken, eller hur? Vi kan dela upp eller gruppera dessa 12 stjärntecken på olika sätt. Det vanligaste och mest frekventa sättet att dela upp dem är genom element, rytmer och polariteter .

Astrologiska element

När vi delar tecknen med element Med andra ord: handling, sinnlighet, tanke och känsla.

I allmänhet vänder sig en arisk person omedelbart om och säger: "Jag är eld!" - ja, det är verkligen eld - i personlighet, i element, men inte nödvändigtvis i temperament (vi kommer att förstå varför senare).

  • Eldtecken: Väduren, Lejonet och Skytten
  • Jordtecken: Taurus, Virgo och Capricorn
  • Lufttecken: Tvillingarna, Vågen och Vattumannen
  • Vattentecken: Kräftan, Skorpionen och Fisken

Tecknets rytm

Förutom elementen kan vi dela in tecknen i följande kategorier rytmer som är kardinal , Fastställt e utbytbar I det här fallet dansar var och en till en annan melodi.

Kardinaltecknen har en energi som är mer inriktad på den början De är Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken (som en löpare som specialiserar sig på korta sträckor).

De fasta tecknen har en energi på högre koncentration i mediet De är Taurus, Leo, Scorpio och Aquarius.

De föränderliga tecknen har som differential en stor målinriktad energi (Det är de som skulle klara sig bäst i ett maratonlopp, till exempel, eftersom de skulle öka sin prestation under hela loppet tills de tar det sista "skottet"). De är: Gemini, Virgo, Sagittarius och Pisces.

Tecknens polaritet

Det finns också en uppdelning av teckenens polaritet, och i det här fallet säger vi bara att tecknen är, positiv eller negativ eller också, män och kvinnor och även Yang och Yin .

Jag har redan påpekat att när vi talar om positivt och negativt så handlar det inte om goda eller dåliga egenskaper utan om polariteten hos en energi. Två motsatta och kompletterande poler hos en kraft (som i ett batteri).

Jag anser att det är lättare att se det när vi betraktar det ur en orientalisk synvinkel, Yin och Yang (har ni kommit ihåg symbolen?). Det är alltså precis vad det är: ytterligheterna kompletterar varandra så att det finns en universell balans.

Om du en dag hör någon tala om feminina och maskulina tecken är det viktigt att du också förstår att vi inte talar om kön, utan om energi.

För att illustrera detta kan du titta på diagrammet nedan:

  • Tecken Positivt, maskulint, aktivt, Yang = Eld och Luft = Väduren, Lejonet, Skytten, Tvillingarna, Libran och Vattumannen
  • Tecken Negativt, feminint, passivt, Yin = jord och vatten = Taurus, Virgo, Capricorn, Cancer, Scorpio och Pisces.

Det är viktigt att säga att din personlighet (ditt temperament sett som en helhet) förmodligen har en övervikt i en av de två polariteterna, i det här fallet kommer jag att välja Yin och Yang.

Se även: Taurus i stjärndiagrammet: Var vill du bygga säkerhet?

Det betyder att om du är mer Yang (maskulin/positiv) är du förmodligen mer utåtriktad. Du är en person som, som Geraldo Vandré skrev, "känner till och skapar tiden, väntar inte på att den ska hända". Men det betyder inte att du är sådan i alla situationer.

Hur fungerar tecknens polaritet i praktiken?

Nu förstår du vad jag citerade i början av artikeln.

Med samma exempel: det är inte för att du är arisk (har solen i Väduren) som du har mer eld (elementet i tecknet) eller är positiv (polariteten i tecknet), eller kan betraktas som en Yang-person. Detta kommer att definieras utifrån helheten, genom att titta på ditt astrologiska horoskop.

Se även: Vad innebär det att drömma om en kyrka?

Men låt oss säga ja, att du i sin helhet är mer av en positiv/Yang-typ, utåtriktad. Om universum har placerat din ascendant i ett negativt/feminint/Yin-tecken, som Stenbocken till exempel, tenderar du att vara lite mer tillbakadragen, åtminstone vid första anblicken. Den typ av människor som alltid får höra: "Om jag inte kände dig så väl skulle jag tro att du är blyg.

Det omvända gäller också.

Det är därför det är så viktigt att känna till ditt astrologiska horoskop, för i varje område av ditt liv (eller astrologiskt hus) verkar energin från ett tecken (och ibland även från en planet), vilket påverkar hur du agerar, möter, ser eller blir sedd av andra.

Det är inte konstigt att astrologi är en så rik källa till kunskap, och att du varje gång du fördjupar dig lite djupare inser du hur unik och speciell du är.

Foto: Bigstock

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.