Har mitt tecken ändrats trots allt?

Douglas Harris 30-10-2023
Douglas Harris

Astronomer från Minnesota, USA, har hävdat att ekvinoxernas precession har ändrat stjärnornas placering och därmed zodiakens tecken. Det är dock viktigt att klargöra att det finns en skillnad mellan konstellationer och tecken. De förstnämnda rör sig på himmelssfären och kan byta plats, men tecknen är fasta.

För att du ska förstå bättre kan du tänka dig att en cirkelformad remsa projiceras från jorden och delas upp i tolv lika stora sektorer. Detta är vad vi astrologiskt kallar "zodiaktecken". Tecknen är geometriska för astrologin. Men eftersom vissa himlakonstellationer har samma namn som de astrologiska tecknen, blir många människor förvirrade och tror att tecken och konstellationer är samma sak.

Därför har dess tecken inte förändrats, just för att den aldrig har varit en konstellation. Astrologins tecken är tropiska och inte konstellativa.

Dess tecken har inte förändrats, just för att den aldrig har varit en konstellation. Astrologins tecken är tropiska och inte konstellativa.

Se även: Vad betyder det att drömma om en groda?

Att säga att någon är arisk har till exempel inget att göra med att personen föddes när solen passerade genom stjärnbilden Väduren, utan att solen vid födseln passerade genom den geometriska zon som enligt astrologin motsvarar Vädurens tecken.

Även om sådan information bryter romantiken i en stjärnklar natt är det nödvändigt att förstå att konstellationen och Vädurens astrologiska tecken är två helt olika saker. På så sätt vet du redan svaret när du läser runt om att ditt tecken har ändrats eller när du stöter på människor som anser att astrologin använder fel tecken.

Se även: Kinesiskt nyår 2023: lär dig mer om kaninens år

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.