Allt om fiskarnas tecken

Douglas Harris 31-05-2023
Douglas Harris

O Fiskarnas tecken Detta är det högsta tecknet och representerar det sista steget i lärandet i Livets skola.

Och det finns något mycket intressant i det faktum att Fiskarna är det sista tecknet i zodiakåret: tecknet är ansvarigt för syntesen - överflödet, återföreningen av alla som jämlikar, enligt astrolog Naiara Tomayno.

Men Fiskarna är också förknippade med de mest sällsynta mänskliga dygderna, såsom förståelse, ödmjukhet, filantropi, medkänsla, empati, överlägsen känslighet och hängiven kärlek.

Fiskarnas tecken kan ge sig helt och hållet åt ett mål och glömma sina egna intressen, även ekonomiska. Dessutom finner vi i Fiskarna avsaknaden av omedelbarhet och en benägenhet att dyka djupt ner i det heliga, vilket astrologen Maria Eugenia de Castro förklarar.

Men i överflöd är Fiskens egenskaper dåliga för dig och ibland kan det hända att Fiskens tecken tänker mycket mer på andra människor än på dig.

Tendensen att ändra sig är inte en svaghet hos Fiskarna, utan dess största styrka, säger astrolog Alexey Dodsworth.

"Medan människor lider för sin oflexibilitet och stelhet, förblir Fisken den nästan oförstörbara typen eftersom den anpassar sig till miljön. Den kan besegra till synes starkare människor just på grund av sina föränderliga, ambivalenta och anpassningsbara egenskaper", förklarar Alexey.

Den här artikeln är som en introduktion till Fiskarnas tecken så att du främst kan lära dig om betydelserna, tecknets början och slutdatum, om Fiskarnas stenar, symbolen, personligheten och kärleken.

Vad är datumet för fiskarnas tecken?

2023 Solen i Fiskarna börjar den 18 februari klockan 19.34.

Varje år ändras den dag då ett tecken börjar och slutar, så om du är född på den första eller sista dagen i ett tecken måste du kontrollera exakt när solen lämnar ett tecken och går in i ett annat. Astrologiskt horoskop .

Vad betyder symbolen Fiskarna?

Fiskarsymbolen visar egentligen två fiskar som rör sig i motsatt riktning, men som är sammanfogade med ett snöre.

Detta går tillbaka till Fiskarnas dualistiska och motsägelsefulla natur.

"Symboliskt sett måste Fiskarna bestämma sig för om de ska följa det som går ner - och gå vilse i trenderna i en Neptunisk värld av drömmar och fantasier - eller det som går upp - och följa den andliga vägen av kärlek och medkänsla för mänskligheten", förklarar Marcia Fervienza.

Om du är nyfiken på att veta mer om ursprunget till teckensymbolerna kan du läsa mer här.

Sten i Fiskarnas tecken

Utmaningarna och tendenserna i fiskens tecken är vanligtvis medkänsla, empati och förståelse. Kristallexperten Simone Kobayashi föreslår därför följande stenar för fiskarna:

 • Rosenkvarts, eftersom den lindrar hjärtats sorg.
 • Citrin är lämplig för fasta manifestationer och ger en känsla av inre säkerhet, vilket hjälper till med självförtroende och trygghet.

Fiskarnas kännetecken

Följande egenskaper ingår i Fisken-profilen:

 • Jupiter och Neptunus är Fiskarnas styrande planeter.
 • Fiskarna är en del av vattenelementet.
 • Rytm och polaritet i Fiskarna: Mutabel respektive negativ.
 • I kroppen styr Fiskarna lymfsystemet och fötterna.

Det är inte "fisk", utan "fisk". I symbolen simmar den ena uppåt och den andra nedåt. Fiskarna är därför ambivalenta och delade mellan två världar.

Samt Tvillingar , Jungfrun e Skytten Det är till och med svårt att definiera om du är introvert eller extrovert, eftersom det beror på ögonblicket och tidvattnet. Du är sammanhängande i din osammanhängandehet och du finner dig själv i missanpassningar", förklarar astrolog Alexey Dodsworth.

Precis som med vattenelementets tecken kan Fiskarna manipulera på ett subtilt sätt och få allt och alla att anpassa sig till sina önskemål. Skillnaden är att medan Kräftan är envis och Skorpionen är egensinnig, har Fiskarna förmågan att ge en känsla av erfarenhet, av att redan känna till den här världen.

Fiskarna styrs av Jupiter och Neptunus, vilket gör att de är intresserade av att hjälpa andra människor och samtidigt hamnar de i situationer där de blir offer.

Dessutom kan Fiskarna förstå att individuella problem kan bli kollektiva och drabba alla med samma intensitet.

Tecknet påminner oss därför om att vi är mycket mer plural än singulär, mycket mer kollektiv än individuell, mycket mer "vi" än "jag".

De som förstår zodiakens djupare innebörd inser snart att detta inte bara är det sista tecknet; Fiskarna är symbolen för slutet på en stor evolutionär resa för människorna på jorden.

Fiskarnas personlighet

Känslig och med stor intuition är förståelse också en del av personligheten i fiskarnas tecken, och denna egenskap går långt utöver att förstå ord.

Fiskarna förstår syftet med varje tanke, passar in på alla känslor som motiverat ämnet och sätter ihop de explicita och implicita betydelserna. För detta tecken räcker det med ett halvt ord. Utöver det:

 • Fiskarna kan känna att för att förstå den andra personen måste man känna orsakerna till de olika beteendena och skilja delarna från helheten.
 • Tecknet har inte mycket världsliga ambitioner eftersom det har vuxit ur sin önskan om makt, social uppvisning eller att se bättre ut än vad det är.
 • Ödmjukhet innebär inte underkastelse eller passivitet för Fiskarna.
 • Medkänsla är ett personlighetsdrag i fiskarnas tecken.
 • Eftersom han är superkänslig för att förstå människors problem och svårigheter sympatiserar Fisken när han känner att någon lider och är i behov av stöd.

Förmågan att ställa in sig på verklighetens subjektiva aspekter ger Fiskarna en ovanlig talang för att förstå omgivningen på ett så djupgående sätt som möjligt. Och det är denna intensiva dykning som gör Fiskarna till ett av de mest mystiska och fascinerande tecknen i zodiaken.

I vardagen har Fiskarna förmodligen behov av att uttrycka sig och ett stort behov av erkännande och kreativitet. "Och om du inte har det kan du bli sjuk. Och sjukdomen kan vara ett sätt att försöka lösa det här existentiella hålet", förklarar astrologen Vanessa Tuleski.

En annan sak som Fiskarna måste vara försiktiga med är att leva ett överflödigt liv, vare sig det gäller mat, dryck eller droger: "Fiskarna behöver sol och glädje, men med måtta", säger Vanessa.

Vilket tecken passar Fiskarna ihop med?

Kärleken är Fiskarnas religion och de som har blivit älskade av någon i detta tecken kommer aldrig att glömma deras ömhetsgester. Det är en medkännande, hängiven kärlek som accepterar den andra personen utan villkor.

Fiskarna är de mest hängivna, diskreta och kärleksfulla av alla älskare. De vet hur man behagar och skapar en romantisk atmosfär, även i de mest flyktiga relationerna.

När det gäller Fiskarna är det viktigt att veta att detta tecken inte är särskilt krävande och inte heller kritiserar eller ställer krav. Dess största specialitet är att anpassa sig till andras önskemål och att glädja sig åt detta.

De låter sig översköljas av kärlek utan begränsningar och är angelägna om att tillfredsställa den andra personens minsta önskan. De har en särskild dragning till bräckliga, behövande människor som behöver kärleksfullt stöd. Ibland kan de hamna i desillusion eller desillusioneras genom att sjunka in i illusioner, resa in i fantasier och inte inse att de har blivit lurade.

Men för att matcha Fiskarna måste du gå längre än soltecknet, för du måste förstå hur de andra planeterna och aspekterna i horoskopet påverkar Fiskarnas personlighet.

Du kan till och med se om Fiskarna passar ihop med Kräftan, Väduren eller något annat tecken, men detta är ganska ytligt. Inom astrologin finns det en Sinastria Amorosa (du kan se den här ), en analys av två kartor för att se hur väl de passar ihop, vilka utmaningar och möjligheter de har och hur de uttrycker sina känslor.

Det finns alltså inget sätt att säga vilket tecken som passar till Fiskarna eftersom varje person har ett komplett och komplext horoskop som är unikt för honom eller henne. Så det här horoskopet skiljer sig från alla andra personer som har Solen i samma tecken.

Ascendenten i Fiskarna

Personer med Ascendenten i Fiskarna De har ofta en stor förmåga att smälta in i en miljö. Ibland kan deras idealism stå i vägen för deras praktiska förnuft. De kan också vara bra lyssnare - mer än problemlösare.

Om du är Fiskarna och har Ascendenten i ett annat tecken, vet du vad det betyder:

 • Fiskar med Vädur Ascendant: Du kan verka impulsiv, modig och lite orolig.
 • Fiskar med Taurus Ascendant: Du tenderar att ta längre tid på dig att reagera på saker du upplever.
 • Fiskar med tvillingascendent: Du kan vara superöppen och nyfiken.
 • Fiskar med cancerascendent: ger intryck av att vara moderlig, men kan också dra sig undan när de blir attackerade.
 • Fiskar med Lejonascendent: Din generositet väcker uppmärksamhet och människor kan dras till din energi.
 • Fiskar med Ascendenten i Jungfrun: han tänker vanligtvis inte två gånger på att han är redo att utföra en uppgift.
 • Fiskar med Vågen i Ascendenten: Din starka känsla för rättvisa är ett viktigt kännetecken, liksom ditt sätt att samarbeta med andra människor.
 • Fiskar med Ascendenten i Skorpionen: Du tenderar att ta självskyddande ställning eftersom du kan vara mycket osäker på människors motiv.
 • Fiskar med Ascendenten i Skytten: Din position i livet gör dig till en inspirationskälla för andra.
 • Fiskar med Ascendenten i Stenbocken: Du tar knappt några risker och folk tror oftast att du inte har bråttom.
 • Fiskar med Aquarius Ascendant: Alla känner att de kan vara en del av din vänskap och att de kan räkna med dig.
 • Fiskar med Fiskarnas Ascendant: tenderar att vara en mycket anpassningsbar person, idealistisk, med lite praktisk förmåga men med stor vilja att hjälpa till.

Planeter i Fiskarna

Planeter i Fiskarna ger teckenets psykologiska betydelser till din personlighet. Förstå lite mer om hur det är att ha planeter i Fiskarna i horoskopet och vad det kan indikera:

 • Solen i Fiskarna : empati och ödmjukhet kan vara starka i din personlighet. Mer om solen i horoskopet här.
 • Månen i Fiskarna : dina känslor kan vara starkt kopplade till ett andligt ideal eller en kollektiv sak. Läs mer om månen i ditt födelsehoroskop här.
 • Merkurius i Fiskarna : du har en tendens att vara fantasifull och kan uttrycka dig på ett mycket känsligt sätt. Läs mer om Merkurius i horoskopet här.
 • Venus i Fiskarna: kan betyda att du känner något som liknar hängivenhet gentemot dina nära och kära. Läs mer om Venus i horoskopet här.
 • Mars i Fiskarna: du tenderar att manifestera din kraft på ett omvägen sätt och använder intuition som motivation.
 • Jupiter i Fiskarna: kan din personlighet vara starkt kopplad till din andlighet. Läs mer här om Jupiter i horoskopet.
 • Saturnus i Fiskarna: kan du ha svårt att komma i kontakt med verkligheten och till och med sabotera dig själv när du måste ta ansvar... Du kan läsa mer om Saturnus i ditt födelsehoroskop här.
 • Uranus i Fiskarna: Dina idéer tenderar att vara ganska originella och revolutionära och du kan manifestera din ovanliga sida i ditt inre liv.
 • Neptunus i Fiskarna: ditt undermedvetna tenderar att vara starkt och din känslighet extremt närvarande. Läs här om Neptunus i horoskopet.
 • Pluto i Fiskarna: kan utveckla sin intuition mycket väl, men går förlorad i sina personliga dramer. Läs mer här om Pluto i horoskopet.

Alla har Fisk i det astrologiska horoskopet

Fiskarna finns i allas liv, det räcker att titta på mandalan i ditt astrologiska horoskop (som i bilden bredvid) och leta efter symbolen för fiskarnas tecken.

Även om det verkar som om tecknet ligger mellan hus 3 och 42, är det egentligen viktigt vilket hus som börjar från Fiskarna. Lägg märke till att det är hus 4 som i det här exemplet börjar från Stenbocken - även om det ligger i "mitten" av tecknet.

I det här fallet säger man att Fiskarna befinner sig på toppen av det fjärde huset. Med den här informationen kan du förstå ditt förhållande till personligheten och Fiskarnas tecken i ditt liv bättre. Detta beror på att de astrologiska husens betydelser representerar olika delar av varje människas liv.

Kort sagt, för att ta reda på var du har varje tecken i ditt stjärndiagram kan du kolla in dessa guider:

 • Väduren i födelsehoroskopet
 • Taurus i födelsehoroskopet
 • Gemini i stjärndiagrammet
 • Kräftan i födelsehoroskopet
 • Lejonet i ditt horoskop
 • Jungfrun i födelsehoroskopet
 • Vågen i ditt stjärndiagram
 • Skorpionen i födelsehoroskopet
 • Skytten i stjärndiagrammet
 • Stenbocken i stjärntecknen
 • Vattumannen i stjärndiagrammet
 • Fiskarna i födelsehoroskopet

Mycket mer om tecknet Fiskarna

Nu när du har gjort den här inledande fördjupningen om Fiskarna kan du titta på tips för att få ut det bästa av tecknet i ditt liv.

 • Blomessenser för varje tecken: Rue hjälper i stunder av överskott och trötthet vid servering.
 • Eteriska oljor för varje tecken: Lavendel hjälper till att skapa känslomässig balans och undvika "emotionellt ätande", enligt aromaterapeuten Solange Lima.
 • Fiskarnas mörka sida kan vara besatt av detaljer, förlora tron och känsligheten, kritisera och döma de minsta sakerna eftersom de upplever inre problem, samt göra ogrundade uppoffringar, förlora styrka och handlingskraft, enligt astrologen Ana Andreiolo.
 • Meditation för Fiskarna: Terapeuten Raquel Ribeiro har spelat in en speciell meditation för Fiskarna, som kan göras i 21 dagar så att du kan aktivera din personliga kraft.

Lär dig mer om Stenbocken genom att förstå:

 • Vad Fiskarna gillar i sex
 • Som en Fiskarnas pappa
 • Modern till tecknet Fiskarna
 • Barn till varje tecken
 • Kuss av varje skylt
 • Lögnerna om Fiskarna och andra tecken
 • Hur du vinner över varje tecken

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.