Årets färg 2023 är violett: ta reda på allt om energin i denna ton.

Douglas Harris 24-07-2023
Douglas Harris

Färgen för år 2023 är violett, enligt studierna av kromoterapi, dvs. färgterapi. Denna färg är direkt kopplad till självkännedom, till en djupdykning i sig själv och andlighet.

Därför är det violett som styr sjunde chakra av kroppen, som kallas Koronar - I kromoterapi har violett kraften att omvandla och förvandla.

När du söker självkännedom och vill främja förändringar i ditt liv är detta rätt ton.

Förutom Årets färg 2023 måste du veta vilken din personliga färg är 2023. Här är vad nyårsfärgerna betyder för ditt liv.

Hur väljs 2023 års färg ut?

Färgen för 2023 är inte relaterad till ett varumärke, utan till en kunskap som arbetar med balans och harmoni mellan kropp, sinne och känslor.

Kromterapi är kopplat till numerologi för att definiera varje års färg. 2023 kommer vi alla att leva i universellt år 7 (2+0+2+3 = 7). Numerologiskt sett betyder det här numret självkännedom, det vill säga 2023 är ett utmärkt år för att studera och för att koppla ihop sig med sin andlighet.

Den ton som är kopplad till nummer 7 är alltså violett eller lila.

Varför är violett färgen för år 2023?

Ett universellt år 7 kräver vanligtvis mycket tålamod, introspektion, självkännedom och intresse för andlighet. Nummer 7 är en evig frågeställare som alltid söker efter svar. Därför är det ett år för att reflektera och analysera något som du fortfarande behöver omsätta i handling.

Kontakt med naturen kommer också att vara viktigt under det här året, särskilt för personer som har det här numret på viktiga positioner i sin numerologi.

Hur bär man 2023 års färg?

För att dra nytta av den energi och betydelser av färgen violett Försök att visualisera den här tonen i din heminredning, på dina kläder och accessoarer eller till och med genom att dricka solcellsdrivet vatten (läs mer om hur du gör det här).

Färgen violett hjälper dig att få en bättre balans, att söka efter den självkännedom förändra något i ditt liv.

Dessutom kan du använda färgen för år 2023 i en meditationsövning. Se hur enkelt det är:

  • Sitt i en bekväm ställning
  • Andas djupt i några sekunder.
  • Blunda och visualisera färgen violett ovanpå huvudet.
  • Försök att hålla dig så här i ungefär två minuter.
  • Andas sedan in och föreställ dig att färgen flödar genom din kropp som en ljusstråle.
  • Ta några andetag och avsluta.

Den här korta meditationen med den violetta färgen kan göras på morgonen eller kvällen. Om du föredrar det kan du sätta på lite musik för att guida dig.

För färgterapin är fördelarna med violett färg: lugn, stillhet, balans och skydd. Dessutom förmedlar denna ton också auktoritet och ökar koncentrationen.

Det är till exempel en bra färg att använda vid föreläsningar och presentationer eftersom den hjälper människor att uppmärksamma dig när du ska säga något viktigt.

Utnyttja all violett energi under 2023 för att söka mer självkännedom och internalisera dig själv. Och om du har några frågor eller vill dela med dig av dina erfarenheter av att använda färgen, skriv till mig: [email protected].

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.