Vilken färg ska man ha på sig varje dag i veckan?

Douglas Harris 25-07-2023
Douglas Harris

Vill du förgylla dina dagar och vet inte var du ska börja? färger för veckodagar och missbruka den lämpligaste tonen när du vill njuta av dess fördelar.

Innan, förstå här vad kromterapi är, hur och vad denna behandling fungerar för .

Färger för veckodagar

Måndag

Generellt sett behöver människor mer gas och energi på måndag, dagen då de ska börja om på nytt och möta de utmaningar och svårigheter som kan uppstå.

Ett bra tips är att bära ett rött plagg, eftersom det är stimulerande och uppfriskande, ger energi och humör och motverkar depressioner. Så använd dig av rött för att börja veckan bra. Läs mer om den röda färgen här.

Tisdag

Använd orange för att skapa mer rörelse, mod och djärvhet under resten av veckan. Färgen hjälper dig också att bearbeta dina rädslor och osäkerheter.

Så om du känner dig fast i ett projekt eller en aktivitet som behöver lösas, bär orange. Om du måste fatta beslut och lägga fram dina idéer hjälper färgen dig också att klara av dessa utmaningar. Läs mer om fördelarna med apelsin i den här artikeln.

Onsdag

Prova att bära ett klädesplagg eller en accessoar i gult, som hjälper till att förbättra sinnet, jobbar med den intellektuella sidan och ger även mer koncentration och disciplin i dagliga uppgifter. Lär dig andra sätt att använda gult i ditt liv.

Torsdag

Att satsa på grönt, som är balansens färg, fungerar på självkänslan och lindrar ångest. Färgen hjälper dig också att slappna av och ger dig mycket kraft att se fram emot slutet av veckan. Den ger också mer balans i vardagen. Här hittar du fler tips om hur du kan dra nytta av den gröna färgen.

Fredag

Kvällen före helgen är vanligtvis hektisk. På fredag är många människor oroliga för lördagens ankomst eller måste skynda sig för att hinna ikapp med arbetet. Bär därför ett blått plagg eller en accessoar som ger lugn och ro. Lär dig allt om blått i den här artikeln.

Lördag

Prova att använda färgen indigo, som främjar intuition, ger skydd och renar miljöer och hjälper dig att ladda upp din energi.

Om du njuter av dagen med din partner kan du använda rosa för att arbeta med din tillgivenhet och kommunikation med din älskade. Men om du försöker vinna någon speciell, använd rött, som förutom att ge dig mod även stimulerar din förföriska sida. Läs mer om andra fördelar med indigofärgen.

Söndag

Söndagen är en dag att vila och reflektera, så använd violett, som omvandlar, förvandlar och hjälper till i sökandet efter det inre jaget. Det är andlighetens, det transcendentala och självkännedomens färg. Lär dig tips om hur du kan integrera violett i ditt liv.

Ta tillfället i akt att ladda upp din energi, gå tillbaka in i dig själv och söka svar på dina frågor. Du behöver inte följa dagens färgförslag till punkt och pricka.

Men nu när du känner till innebörden av varje färg, kan du ta vara på det mesta av det som färgerna har att erbjuda dig. En färgsprakande och energisk vecka till dig!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.