Att drömma om pengar: vad betyder det?

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Drömmar kan vara en kanal för kommunikation med sig själv, en form av självkännedom. Det är därför viktigt att förstå mer om symbolen. Vad betyder det då att drömma om pengar?

Mycket mer än en önskan att bli rik eller till och med ett tecken på att vinna eller förlora pengar, har den mest relevanta betydelsen av att drömma om pengar. förhållandet till vår självkänsla Detta beror på att pengarnas symbolik är självkänsla.

Därför kan drömmen hjälpa dig att förstå hur du ser på dig själv och på vilket sätt du tar hand om dig själv. Du har chansen att reflektera över om du saboterar dina egna mål.

Att drömma om pengar: är det bra eller dåligt?

Pengar är ett bytesmedel. Du betalar för något som du gillar. Det du värdesätter investerar du. Om du vill eller behöver skaffa något använder du pengar för att skaffa det.

På den symboliska nivån, Pengar kan representera vad vi vill. , vi önskar och hur vi hanterar processen för att förverkliga denna önskan.

Mer djupgående, Pengar är det pris vi sätter för det vi har att erbjuda. Vad menar du med det?

Du har vissa färdigheter, du använder ditt yrke för att producera något och du tar betalt för det.

Sedan kommer vi till aspekten mest relevanta av pengarnas symbolik: självkänslan. Därför är uppenbarelsen av den attityd som präglar nivån på vår självkänsla ett tecken på att vi är nöjda med oss själva.

Det är därför det alltid lönar sig att att i samband med drömmen om pengar förstå om vi värderar oss själva eller inte Naturligtvis kan denna typ av onirisk bild också göra det möjligt för oss att utvärdera på vilket sätt vi förvaltar våra pengar väl - eller inte .

HUR DU FÖRSTÅR INNEBÖRDEN AV DIN DRÖM

Förstärkningen av en dröm består i att ytterligare utforska symboliken i det som det omedvetna har valt att representera en psykisk situation för oss.

På så sätt kan vi med hjälp av de frågor vi ställer i drömmen utforska den betydelse som symbolen har för varje individ.

De underlättar reflektion och stimulerar personliga associationer till drömmarens egna erfarenheter.

Reflektera på grundval av detta över frågorna nedan.

STEG ETT: FRÅGOR ATT STÄLLA TILL DIG SJÄLV OM DRÖMMEN

 • Betalar du för mycket för det du köper?
 • Ser pengarna smutsiga ut, är de försämrade?
 • Har den ett värde som inte existerar, till exempel en tre reales-sedel, eller har den ett format som inte existerar i verkligheten?
 • Är det någon som stjäl dina pengar i din dröm?
 • Finns det ett rikligt flöde av pengar?
 • Är du orolig eller nöjd med denna stora summa i dina händer?

STEG TVÅ: VAD SOM HÄNDER I DITT VERKLIGA LIV

 • Omvärderar jag min självkänsla? Har jag nedvärderat eller uppskattat mig själv?
 • Står jag uttryckligen inför ekonomiska utmaningar, t.ex. att omförhandla skulder, att få en löneförhöjning eller att justera priserna på de produkter och tjänster jag säljer?
 • Hur har jag sett på materiell framgång? Är jag rädd för att bli ekonomiskt framgångsrik eller är jag beredd på överflöd?
 • Är mina önskningar mycket tydliga? Är behovet av att tillfredsställa dem intensivt, "driver mig till vansinne"? Är jag "besatt" av önskan att få något?
 • Är det en felaktig representation av vissa värderingar i detta skede av mitt liv?
 • Förnedrar folk mig eller nedvärderar de mig helt enkelt? Eller lovordar de vissa gåvor och talanger som jag har?

Vad betyder det att drömma om pengar?

Att drömma om smutsiga pengar

När vi sover överförs en stor del av all den information som vårt omedvetna samlar in under dagen till vårt medvetande genom drömmar.

De som visar smutsiga, trasiga, illaluktande pengar, kort sagt, har en aspekt av försämring och kan visa på en felaktig användning av pengar i sig, t.ex. att de anses vara en källa till problem ("att vara rik är att vara en tjuv", "att ha pengar är farligt", "det är en synd att vara ekonomiskt framgångsrik").

Det kan också tyda på att drömmaren inte anser sig ha något värde, vilket är typiskt för de faser där vi inte ser några kvaliteter hos oss själva, utan bara brister och ofullkomligheter.

Att drömma om ett obefintligt valutavärde

Var uppmärksam på ditt dagliga liv när du drömmer om papperspengar eller valuta som har ett värde som inte existerar, till exempel en tre reales-sedel eller i ett format som inte existerar i verkligheten, eftersom du kan önska dig något som är en illusion.

Du värderar en person, en situation eller en önskan som du inte ser som du ser den.

Att drömma att du förlorar pengar

Om du förlorar pengar i din dröm och känner dig ledsen kan det vara så att du går igenom en förändring av dina värderingar, men du är fortfarande fäst vid det som inte längre tillfredsställer dig och har svårt att släppa taget om det som inte längre tillfredsställer dig.

Att drömma om att dina pengar är stulna

Om någon stjäl dina pengar i din dröm tyder det på att en del av dig saboterar dig, även i yrkesmässigt, materiellt och ekonomiskt hänseende.

Genom att vara någon du känner kan du utvärdera de egenskaper som är mer uppenbara i personens personlighet, för om det är någon med en aggressiv eller impulsiv profil, till exempel, kan aggressiviteten eller impulsiviteten skapa hinder och problem i deras dagliga verksamhet.

Så det är värt att följa detta tips från ditt omedvetna sinne för att inte längre låta dig själv agera så här, ändra ditt beteende och inte längre sabotera din process för självkännedom och personlig utveckling.

Att drömma om ett rikligt flöde av pengar

I många drömmar kan din reaktion avslöja hur du ser på välstånd eller ökat ekonomiskt flöde i verkligheten när du drömmer om ett rikligt flöde av pengar, t.ex. när du bär en stor summa pengar i en resväska medan du sitter i en taxi.

Om du är orolig för att bli kidnappad eller rånad kan du hysa negativa föreställningar om överflöd. Om du är lycklig, okej med det värde du bär och bär på, kan du vara i en fas av mer acceptans för att öka dina inkomster och få mer pengar.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.