Bergsalts hängen: vad det är till för och hur man använder det

Douglas Harris 14-09-2023
Douglas Harris

Kan ett hänge av stensalt användas som skydd och amulett? Skyddar det mot negativa energier? Låt oss börja med att förstå att stensalt är en saltkristall som består av små fyrkanter eller tillplattade kuber.

Dessa kristaller har specifika och speciella egenskaper. Bergsalt kan användas för att balansera, ge energi, rena och harmonisera energifältet.

Den mest kända egenskapen hos saltkristallen är dess egenskap att absorbera överskottsenergi. Vi använder den för att neutralisera negativa elektromagnetiska fält eller, som de är mer kända, "negativa energier".

I Japan anses salt vara ett kraftfullt reningsmedel. Traditionellt kastar japanerna salt på dörrtröskeln när en mindre välkommen besökare lämnar huset. Syftet är att rena den energiladdning som personen kan ha lämnat kvar i huset.

Här har vi stensaltbadet och den gamla fotskållningen (fötterna doppas i mycket varmt vatten blandat med stensalt), som har förmågan att neutralisera kroppens elektricitet. Det är också ett utmärkt sätt att slappna av och ladda av efter en särskilt "tung" dag.

Och för att skrämma bort det "onda ögat" eller undvika oönskade besök har vissa människor som sed att placera en rad salt på dörrtröskeln eller ett glas med vatten och bergsalt på vänster sida av ingången.

Använd bergsaltet med måtta

Betyder det här att om du bär ett hänge av bergsalt kommer det att rena ditt energifält? Ja, men inte varje dag och inte varje timme. Saltkristallen är så effektiv att den släpper ut för mycket energi om den används i överskott.

Så det kan vara bra att rensa bort negativa energier, men du måste också ge dig själv energi. Tanken är alltså att du ska använda ditt hänge med stensalt endast när det är användbart.

Fyll sedan på dina energier genom att använda andra kristaller eller stenar som är i enlighet med det du söker just nu. (Här finns en guide om hur man använder kristaller och stenar för dig att läsa).

Rosmarinbad efter användning av bergsaltet

Ett alternativ för att få ny energi efter att ha använt en hängande saltpjäs är att förbereda ett grönt bad med rosmarin. Ta två till tre grenar av örten och tvätta dem väl.

Placera två fulla glas mineralvatten eller filtervatten i en glas- eller porslinsbehållare (undvik behållare av järn, aluminium eller plast, så att de inte stör rosmarinens egenskaper) och låt rosmarinen blöda av i vattnet.

Ta sedan en handfull rosmarin och gnugga örten tills vattnet blir grönt. Så där ja, ta ditt bad som vanligt och häll sedan den gröna rosmarinblandningen över kroppen.

Du kommer att känna dig lättare och mer energisk. Badet kan tas upp till en gång i veckan.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.