Betydelsen av månen i Lejonet: känslor, sexualitet och moderskap

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Månen i stjärndiagrammet styr frågor som känslor, ursprung och familj, moderskap, den feminina sidan och vad som ger näring åt själen. I det här fallet representerar månen i Lejonet attityd, känslighet och intuition.

Månen spelar också en mycket viktig roll i den sexuella kartan och hjälper till att tolka de känslor som kommer instinktivt, både när det gäller kärlek och sex.

I den här artikeln kommer vi att prata om månens egenskaper i Lejonet och hur den utvecklas på olika områden i livet, till exempel känslor, sexualitet och moderskap.

Dra nytta av detta och lär dig mer om månen i födelsehoroskopet och om månen i sexkartan.

Egenskaper hos månen i Lejonet

Månen i Lejonet är synonymt med en person som älskar respekt, komplimanger och bra saker. Personer med den här positionen tenderar att uppskatta konst, skönhet och allt det goda och bästa.

De har också en viss ädelhet inom sig och visar det i sin attityd och stil. De som har månen i Lejonet har en personlighet som är mycket förknippad med sin egen kreativitet och med en uppmuntrande attityd gentemot andra människor.

I allmänhet är de självsäkra och försöker prägla sin image i alla sina handlingar. Dessa egenskaper kan dock utveckla känslor av stolthet eller överdriven expansivitet. Det bästa är att vara medveten om detta och inte låta sig ryckas med av fåfänga.

Lär dig allt om Lejonets tecken

Månen i Lejonet och de astrologiska husen

Alla dessa egenskaper kan dock vara mer eller mindre intensiva, eftersom månen i Lejonets tecken är kopplad till ett astrologiskt hus. Och varje hus betonar en grupp teman i ditt liv.

En person med månen i första huset är till exempel inriktad på vad han eller hon känner och kan därför tolka världen utifrån sitt känsloläge, till skillnad från en person med månen i andra huset, som tenderar att ha en stark känslomässig koppling till människor och till och med föremål.

Det är därför det är så viktigt att se födelsehoroskopet som en helhet och aldrig som isolerad information. Om du vill veta i vilket hus din måne i Lejonet befinner sig, kan du göra ditt födelsehoroskop gratis här.

Lär dig mer om de 12 astrologiska husen och betydelsen av varje hus.

Känslorna hos dem med månen i Lejonet

Det tecken som din måne står i har den viktiga rollen att visa vad som ger näring åt din själ. Personer med månen i Lejonet behöver skoj och får näring av andras respekt och beundran.

Ett annat kännetecken är att de vanligtvis håller tillbaka sina känslor lite och låtsas att problemen inte påverkar dem, men många gånger gör de det och genom att inte visa det får de inte den hjälp som skulle kunna göra bördan lättare.

Varför inte räkna med din omgivning om det kan göra dig gott?

Månen i Lejonet och moderskap

Eftersom månen är kopplad till familjefrågor och till den feminina sidan har den ett starkt inflytande på moderskap. En mamma med månen i Lejonet är vanligtvis rolig, livlig, varm och festlig.

Men hon kan också vara stolt över den där "diva-mamman", som vill stå i centrum och alltid skapar dramatik.

Barn med månen i Lejonet tenderar att se sin mamma som en "lejoninna", en som alltid försvarar och stöder, en lysande, kreativ och kärleksfull mamma. Men det finns fall där mamman, oavsett tecken, är en dramatisk person.

När vi inte har en positiv bild av oss själva kan vi bära med oss vissa trauman in i vuxenlivet. I det här fallet är det viktigt att arbeta med dessa problem för att kunna gå vidare. Lär dig hur familjekonstellationen kan hjälpa till att övervinna dessa hinder.

Månen i Lejonet Utfodring

Månen i stjärndiagrammet har ett direkt förhållande till näring, som påverkas av familjemönster och även av förhållandet till mamman. Eftersom Leo-månen tycker om goda saker kan den överdriva och äta mat som är rik på fett, salt eller socker.

På grund av detta är det möjligt att utveckla sjukdomar som högt kolesterol och triglycerider samt problem med blodcirkulationen på grund av fet mat.

Terapeuten Solange Lima ger tips om aromaterapi för att hjälpa till med dessa problem:

 • Citron e Orange De är avgiftande och renande för blodet, samt ökar den glädje och lätthet som är typisk för Lejonet.
 • Lavendel Det balanserar den typiska strävan efter överflöd hos eldtecknet.
 • Patchouly : för att ändra osunda vanor och bryta beteendemönster är patchouly idealisk för att skapa synergier.
 • Cypress : kan hjälpa till att lindra symtomen på problem med blodcirkulationen.

Lär dig mer om förhållandet mellan månen i det astrologiska horoskopet och mat.

Månen i Lejonet och sexualitet

Som vi sa i början av texten spelar månen en viktig roll i den sexuella kartan. De som har månen i Lejonet är vanligtvis huvudpersoner i sina relationer.

Personer med den här positionen gillar vanligtvis att stå i centrum för uppmärksamheten, vilket är anledningen till att de alltid strävar efter att förbättra sina prestationer - vilket inkluderar att tillfredsställa dem som delar ögonblicket med dem.

Faran med månen i Lejonet är att falla in i exhibitionism och att använda förförelse bara för att tillfredsställa ditt ego. Att känna sig åtråvärd är bra, men du kan inte lämna det affektiva ansvaret åt sidan, eller hur?

Ta tillfället i akt att ta reda på mer om din måne på den sexuella kartan.

Sol, måne och ascendent

Solen, månen och ascendenten i ditt födelsehoroskop är kända som astrologins tre stora stjärnor. Din personlighet grundas på de tecken som du har på dessa tre planeter.

 • Sun: Det gör jag, det är min roll.
 • Moon: Jag känner det, det är här jag kommer ifrån.
 • Ascendant: Det är så här jag uttrycker mig, det är så här folk ser mig.

Det är därför som hela stjärnhoroskopet måste beaktas, men om du anger soltecknet, månen och ascendenten ger du redan goda ledtrådar om vem du är.

Gör ditt gratis astrologiska födelsekort och upptäck dina Big 3

Vad det betyder när månen står i Lejonet

Du vet att din stjärnkarta visar hur himlen såg ut när du föddes, eller hur? Detta är oföränderligt. Din stjärnkarta kommer alltid att vara densamma. Men det finns en daglig disposition av stjärnorna, som vi kallar Dagens himmel. Och den här läsningen talar till din karta, som fungerar i ditt dagliga liv.

Detta är ännu mer relevant eftersom månen byter tecken ungefär varannan dag, och eftersom månen styr känslorna kan denna förändring påverka ditt humör och din sinnesstämning.

Så vad kan hända när månen står i Lejonet?

 • Positiva stämningar: livlighet, glädje, självförtroende, utåtriktad.
 • Negativa stämningar: Arrogans, auktoritärt styre, egocentrism, överdriven fåfänga, irritabilitet, sårat ego.
 • Den är bra för: fester, firande, evenemang, festande, happy hour, glamour, att ta tid för sig själv och ta hand om sig själv, skönhet, fritid, bröllopsfirande.
 • Inte bra för: byråkratiska eller tyngre frågor, att vara alltför mycket i den andres tjänst, tyngre arbete utan fritid.
 • Affärsområden: Skönhetssalong, nattklubb eller diskotek, evenemangs- och festföretag, evenemangs- och konsertlokaler, kläd-, kosmetika- och smyckesbutik, lyxvaror eller -tjänster, exklusiva tjänster, lyxhotell eller hotell på högsta nivå, kanal med inriktning på skönhet, kläder och smink.

Förstå dina personliga transiter bättre

Du kan se att tecknet i kombination med månens passage kan göra skillnad för din dag. Det är därför det är viktigt att göra ditt personliga horoskop. Det hjälper dig att förstå alla dessa kombinationer.

Dessutom är det värt att veta mer om månens faser och i vilket tecken den kommer att befinna sig vid ett visst datum, se 2022 års månkalender.

Nu när du vet allt om månen i Lejonet, vad sägs om att använda dessa tips för att reflektera över vad du känner? Är du nöjd med dina känslor eller finns det något som stör dig?

I Personare hittar du flera artiklar som kan vara till hjälp i denna fråga. Räkna med oss!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.