Fördelar med grön banan

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Förutom att vara välsmakande kan grön banan också hjälpa till att minska vikt och kolesterol och kontrollera mängden socker i blodet (glykemi). Frukten är rik på stärkelse och ger energi till kroppen, reglerar tarmen och underlättar matsmältningen.

Bananen innehåller också kalium, som är viktigt för cellernas funktion, eftersom det deltar i alla muskelprocesser i organismen, inklusive hjärtats. Det förhindrar också förlusten av kalcium, vilket bidrar till att förebygga benskörhet. Ett annat näringsämne i frukten är fosfor, som ingår i sammansättningen av ben och tänder och deltar i matsmältningen av kolhydrater. Magnesiumet som finns i bananen är ansvarigt förför produktion av cellenergi och muskelavslappning, särskilt lämplig för stressade personer.

När den gröna bananen finns i form av mjöl eller biomassa har den samma näringsämnen och kalorier.

Stärkelsen blir då mer resistent och fungerar i kroppen på samma sätt som olösliga fibrer: den ökar avföringsvolymen och kroppens förmåga att frigöra och minska potentiellt cancerframkallande gifter.

Mjöl av gröna bananer

Mjölet är rikt på mineraler, kan användas i vardagen och kan köpas i naturvaruaffärer eller livsmedelsbutiker. I konventionella recept ersätter du vanligt mjöl med hälften av mjölet från gröna bananer. Livsmedlet bidrar till ett långsamt upptag av glukos, vilket gör att kroppen inte behöver stimulera insulin i onödan. På lång sikt förhindrar detta uppkomsten av diabetes och bidrar till en hälsosam livsstil.hälsosammare liv.

Bananmjölet har en neutral smak och kan användas för att helt eller delvis ersätta vetemjöl.

Ett annat alternativ är att strö kliet på måltider, frukt, yoghurt eller till och med vatten.

Jag rekommenderar att du intar 2 matskedar per dag, och du kan börja med 1 skedar per dag. Dessutom är det viktigt att se till att du dricker mycket vatten för att få önskad effekt. Annars kan du drabbas av förstoppning i tarmen, den obekväma "fastande tarmen".

Biomassa från gröna bananer

Det har samma egenskaper som det gröna bananmjölet och kan köpas i industrialiserad form (fryst) eller tillverkas hemma, se receptet nedan:

Ingredienser

 • Ungefär en halv kastrull vatten (tillräckligt för att täcka bananerna).
 • 12 gröna bananer (helst ekologiska)

Material som används

Tryckkokare, mixer, gaffel, isbrickor och glasburk.

Förberedelse

Tvätta de gröna bananerna utan att ta bort handtagen. Fyll en tryckkokare med hälften av vattnet och värm upp det. När vattnet bubblar lägger du i bananerna och täcker kokaren. Vänta i 10 minuter och låt trycket släppa naturligt.

Häll sedan av vattnet från kastrullen och var mycket försiktig när du öppnar bananerna, så att du inte bränner dig. Om du föredrar det kan du använda en gaffel. Lägg fruktköttet - utan skal - att vispa i mixern (lite varmt vatten kan behövas). Lägg blandningen i isbrickor och den andra halvan i en glasburk, i upp till 7 dagar.

Om du använder fryst biomassa, ta ut den ur frysen dagen innan och lägg den i kylskåpet, eller mikrovågsugga den i en glasburk i 1 minut.

Bruksanvisningar

Skakas i vitaminer, juice, bönbuljong, soppa, paté, bröd- och kakdeg etc.

Recept för frukost

Avokadovitamin (portion för en person)

Vispa i en mixer:

 • 1 kopp mjölk, rismjölk eller havremjölk
 • 1 sked biomassa eller 1 issten om du använder fryst biomassa.
 • 1 matsked avokado
 • Söta efter smak

Vitamin med jordgubbar och bananer (portion för en person)

Vispa i en mixer:

 • 1 kopp mjölk, rismjölk eller havremjölk
 • 1 sked biomassa eller 1 issten om du använder fryst biomassa.
 • 1/2 banan och 5 enheter jordgubbar

Söta efter smak, men var försiktig eftersom blandningen redan är naturligt söt.

Fruktkött Vitamin (portion för en person)

Vispa i en mixer:

 • 1 kopp mjölk, rismjölk eller havremjölk
 • 1 sked biomassa eller 1 issten om du använder fryst biomassa.
 • ½ fruktkött

Söta efter smak.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.