Vad betyder retrograd Jupiter?

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Jupiter retrograd indikerar att allt inte blir som förväntat, men det kan bli ännu bättre. Denna planet styr stora händelser, resor, rättvisa, livsfilosofi.

Under retrograderingen kommer inte allt som har att göra med detta att bli perfekt, eller så kommer det att vara som om vi inte helt och hållet kan veta vad vi kan förvänta oss, som om det kommer att förbli något dolt fram till sista minuten.

Nedan kommer du att förstå dessa astrologiska rörelser och deras betydelser.Men kom ihåg att du är unik och inte nödvändigtvis påverkas på samma sätt.Så, hålla ett öga på ditt personliga horoskop Den tar hänsyn till ditt astrologiska horoskop och ger mer exakta prognoser.

Jupiter retrograd 2023

År 2023 är Jupiter retrograd från 04/09 till 30/12. Detta innebär att vi har fyra Astros retrograd samtidigt. Förstå vad denna säsong av retrograd planeter innebär.

Vad är Jupiter retrograd?

Jupiter retrograd Inom astrologin är retrogradation ett fenomen av optisk karaktär (sett från jorden verkar planeten röra sig bakåt) och har en djup astrologisk betydelse.

I regel är alla planeter, när de är direkta, i sin maskulina/extroverta roll, i huvudsak inriktade på yttre handling. Retrogradation tillför feminina/introverta nyanser, där handlingen till stor del äger rum inom individen.

När planeten Jupiter är retrograd kan man därför säga att det sker en viss förlust av dess yttre funktioner och en ökning av dess inre funktioner.

När Jupiter är retrograd har resor oförutsedda händelser.

Vad kan man förvänta sig om man reser med Jupiter retrograd? Återigen, inte perfekt. Kanske en viss mängd oväntade saker, tvivel och spänningar. Men platsen bör väljas så att resan går inåt och inte bara utåt.

Det måste vara meningsfullt. Ofta när saker och ting inte går som förväntat vill vi skylla på någon och fokusera på det negativa i stället för att försöka hantera situationen och komma på hur vi ska få ut det bästa av den. En annan möjlighet är att resor har en viss spänning.

Universum expanderar, men förvänta dig inte att saker och ting ska vara linjära eller ge omedelbara resultat. Var beredd på att hålla tillbaka (retrogradation) din ångest (förväntningar styrs av Jupiter) flera gånger.

Räkna också med att de som på något sätt står långt över dig (Jupiter representerar de som är större eller har ett visst övertag) kan misslyckas oftare eller vara långsammare att uppfylla dina behov.

Exempel: flygbolag ställer oftare in flygningar, universitet eller lärare tar längre tid på sig att svara på förfrågningar osv.

Jupiter retrograd: tid att växa inifrån

När Jupiter är retrograd blir vi medvetna om att vissa saker är små och vi kan känna tydligt vad som håller oss tillbaka, vare sig det handlar om brist på pengar, njutning, tillfredsställelse, kärlek osv.

Vi kommer att tänka mycket på detta - och det är precis vad vi måste göra. Ingen gör förändringar utan att först märka vad som inte är bra.

Jätten Jupiter inbjuder oss att först växa inom oss - genom att titta på de ställen där vi inte längre passar in - och sedan sträva efter att göra det utanför.

Under den här perioden måste ni därför, snarare än att göra stora flygningar utan att observera, först redogöra för vad som fungerade - och fungerar - och vad som inte fungerade.

Vi kommer också att fråga oss själva: är det något jag gör fel? Detta är en filosofisk planet. Att filosofera är ibland inte lätt. Ur en viss synvinkel är det lättare att vara dag och natt med samma leende på läpparna, som om det inte fanns några problem.

Men under Jupiters retrograditet kommer vissa saker att göra oss upprörda - vilket de förstås gör när planeten inte är retrograd - och få de mer lyckligt lottade och modiga att tänka: Har det som händer något med mig att göra? Var är jag liten, behöver jag expandera och missar något?

Jupiter styr över överdrifter. Vilken är din?

Jupiter reglerar också överdrifter Detta kan också vara ett problem, och under Jupiters retrograd kan det vara så att fasaden blir svårare att upprätthålla.

Missnöjet och olyckan bakom kan vara så stor att den tvingar personen att be om hjälp, vilket kan vara en mycket bra sak.

Så vad är ditt svar? Har du letat efter vad som uppfyller din själ, i livets stora äventyr? Ah, du visste inte det, men Jupiter styr äventyr, som måste utövas mitt i betalande räkningar och rutiner.

Ingen av oss är så byråkratisk att vi inte behöver detta "något extra", som börjar först inuti, och som vi subtilt ska eftersträva just nu, när Jupiter är retrograd.

Förstå Jupiters ankomst och avgång år 2022

Jupiter är den planet som markerar 2022 Under året passerar den genom två tecken och delar upp året i två mycket distinkta stunder: den ger magi, tro och förtrollning när den är i Fisk samt drivkraft och initiativförmåga, i Väduren.

Planeten började året i Fiskarna och gick in i Väduren den 10 maj, men på grund av retrogradation återvänder den till Fiskarna den 28 oktober och stannar där till den 20 december.

Eftersom det är ett tecken som handlar om initiativ, Jupiter retrograd i Väduren kan vara gynnsam för att ta upp tidigare initiativ, med en touch av förbättring eller förändring.

Om du vill göra något helt nytt måste du vara beredd på att arbeta hårt under hela projektet för att styra det mot framgång, för det är inte alltid man gör rätt från början. Framgångsrika människor vet att försök och misstag är en del av vägen till framgång.

Redan Jupiter retrograd i Fiskarna Den retrograda perioden, som börjar den 28 oktober och slutar den 23 november, kan innebära att man återvänder till vissa drömmar, idealiseringar och känslor, antingen för att återuppliva dem eller för att utveckla dem bättre.

Det kan till exempel hända att någon du kände förr i tiden återvänder till dig, som att "hej, försvann". Men under Jupiters retrogradation i Fiskarna måste du utvärdera om du har mognat för att gå vidare till ett nytt stadium eller om personens återkomst bara är illusorisk (den negativa sidan av Fiskarna).

Hur verkar retrograd Jupiter i våra liv?

Här är några praktiska möjligheter som kan uppstå under Jupiters retrogradation i alla våra liv:

 • Gör dig redo att hålla din ångest (Jupiter) i schack (retrogradation) flera gånger under perioden, eftersom allt inte kommer att bli som man önskar - men det är alltid en möjlighet att växa.
 • Räkna med att de som står långt över dig (Jupiter representerar dem som är större eller har ett visst övertag) kan misslyckas oftare eller vara långsammare att uppfylla dina behov av någon anledning. Det gäller även för rättvisan, som styrs av Jupiter.
 • Resor kan innehålla oförutsedda händelser, tvivel eller spänningar. Det är intressant att välja platser som har en större betydelse för dig. Resan under Jupiters retrograditet bör vara särskilt inåtriktad, inte bara utåtriktad.
 • Kanske kommer vi att känna tydligt vad som har pressat oss. Oavsett om det är brist på pengar, brist på nöje, brist på tillfredsställelse, brist på kärlek etc. Vi kommer att tänka mycket på detta - och det är precis vad vi måste göra.
 • Jupiter är en filosofisk planet, så vi kommer också att undra: Är det något jag gör fel?
 • Jupiter reglerar också överdrifter En retrogradation är alltid en inbjudan att putsa upp det som inte är rätt. I Jupiters fall är det överdrivet självförtroende, utgifter, frosseri etc.
 • Bedöm om du är redo att växa i det du har för avsikt att göra. Om du till exempel vill expandera genom att avlägga ett svårt prov eller test, fråga dig själv: Är jag verkligen förberedd för detta, psykologiskt och materiellt, med tanke på att vägen ofta kan vara lång, eller är det bättre att leta efter ett annat expansionsområde?

Vilket område i ditt liv kommer att beröras av Jupiters retrograd 2022?

Jupiter börjar retrograderingen i Väduren, så det område i ditt liv där du har tecknet kommer att aktiveras av rörelsen under större delen av perioden. Förstå hur du ser var du har Väduren i horoskopet och lär dig sedan hur retrograderingen kommer att verka i ditt liv.

 1. Gör eller öppna din gratis astrologiska karta här .
 2. Titta på bilden av din mandala. Där hittar du symbolerna för alla tecken enligt den astrologiska himlen för din födelse.
 3. Hitta symbolen för Väduren (om du är osäker kan du titta på videon här) och se vilket astrologiskt hus (1, 2, 3...) som tecknet inleder.
 4. Här är vad detta hus betyder, med andra ord vilket område i livet som kommer att påverkas av Jupiters retrograditet. Vanessa Tuleski rekommenderar en fråga för varje tecken, eftersom retrograder alltid handlar om att se över teman och alltid söka expansion på det området.

Om du har Väduren i första huset

 • Ämnen: Identitet, individualitet, början, självständighet, fysisk kropp.
 • Reflektera: Söker du nya fronter i ditt liv och upptäcker du nya sidor hos dig själv?

Vem har Väduren i Hus 2

 • Ämnen: Ekonomi, inkomster, utgifter, personliga värderingar, praktiska frågor.
 • Reflektera: Vad har du gjort för att bättre utnyttja dina talanger och hur tjänar och hanterar du pengar?

Väduren i Hus 3

 • Ämnen: Kommunikation, skrifter, intellektuellt arbete, relationer med bröder, rörelser, mentala plan, idéer.
 • Reflektera: Hur har du försökt bredda dina omedelbara kunskaper och förbättra din kommunikation?

Om du har Väduren i Hus 4

 • Ämnen: Hem, familj, föräldrar, privatliv, intimitet, känslomässiga frågor.
 • Reflektera: Vad behöver du göra med ditt hem, din familj och ditt privatliv?

För Väduren i Hus 5

 • Ämnen: Fritid, personlig tillfredsställelse, barn, kärlek, självkänsla, kreativitet, identitet, nöje.
 • Reflektera: Vad behöver du lära dig om kärlek, barn och att uttrycka din identitet?

Väduren i Hus 6

 • Ämnen: Arbete, hälsa, vardagsliv, vanor, mat, organisation, arbetsuppgifter, kunder för egenföretagare.
 • Reflektera: Vad kan du göra för att förbättra ditt dagliga liv, din kost eller din hälsa?

Vem har Väduren i Hus 7

 • Ämnen: Relationer, kontakter, partnerskap, människor i ditt liv, umgänge.
 • Reflektera: Har du försökt utvidga eller förbättra dina relationer, ditt sätt att förhålla dig till varandra och dina partnerskap?

Väduren i Hus 8

 • Ämnen: Pengar i samhällen, partnerskap, avslutningar, omvandlingar, intimitet, sexualitet, kriser.
 • Reflektera: Vilka förändringar känner du att du behöver göra i dig själv och/eller i andra frågor i ditt liv?

Om du har Väduren i Hus 9

 • Ämnen: Studier, möjligheter utomlands, expansionsprojekt, resor, specialisering, kunskap.
 • Reflektera: Finns det något som du skulle kunna förbättra när det gäller studier, språk eller världsåskådning?

Väduren i Hus 10

 • Ämnen: Karriär, mål, prestationer, viktiga beslut, synlighet, framträdande.
 • Reflektera: Vad behöver du fortfarande göra för att bli mer synlig i din karriär och/eller uppnå vissa mål?

Om du har Väduren i Hus 11

 • Ämnen: Grupper, kollektiv, framtidsprojekt, integrering i något större, koppling till kollektivet.
 • Reflektera: Hur går det med dina ansträngningar för framtiden och dina relationer med grupper och vänner?

Om du har Väduren i Hus 12

 • Ämnen: Inre värld, psyke, andlighet, insikter, arbete bakom kulisserna.
 • Reflektera: Vad behöver du först expandera inom dig själv för att utveckla dina personliga och familjeförhållanden, vad behöver du för att skapa nya projekt?

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.