Bilen: Tarotkort som hjälper dig att ta dig dit du vill åka

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Valen definierar våra liv, från det ögonblick då vi stiger upp ur sängen och tvättar ansiktet till det ögonblick då vi lägger oss igen. Denna sanning går ofta obemärkt förbi eftersom vårt dagliga liv redan är automatiserat, både av maskiner och av stress, vilket förhindrar en mer medveten syn på vår egen rutin.

Många människor skriver till mig om bristen på makt över sina egna beslut, över sina egna sätt att nå ljuset som skingrar deras problem. Inför detta faktum vänder jag mig till Tarot med en enkel begäran: ge all nödvändig vägledning till dem som behöver rädda sin egen personliga kraft.

Jag väljer en arcane och ler: BILEN Vägen som leder till framgång eller misslyckande.

Spela den halvårliga taroten här och se om bokstaven dyker upp för dig. Hur som helst, här ser du hur Bilen kan hjälpa dig att komma dit du vill.

Har denna väg ett hjärta?

Carlos Castañeda är en författare och antropolog som är känd för sina självbiografiska berättelser om den undervisning han fick av Don Juan Matus, en indian från Yaqui-stammen i den mexikanska öknen.

I sin första bok, världsbästasäljaren Djävulens ogräs Don Juan hävdar att frågan ovan är nödvändig för att bli verkligt stark. Frågan är faktiskt extremt stark.

En mycket praktisk övning är att föreställa sig det mystiska genom ett annat prisma. Se den upp och ner, som om du vore kusken som leds av hästarna. Om möjligt, skriv ut bilden och placera den mot bröstet, så blir det lättare och ännu mer kraftfullt att visualisera den.

Så fråga dig själv: Har denna väg ett hjärta?

För att ta reda på det måste du vara uppriktig när det gäller dina egna val. Att fatta beslut med hjärtat är detsamma som att acceptera kraften hos din intuition för att bättre styra ditt sätt att leva.

Om vi analyserar bilden lite djupare kan vi se att hästarna är på väg i motsatt riktning, vilket tyder på ett vägskäl som du, kusken, tar.

Har du någonsin tänkt på att det varje dag och i varje situation finns mer än en väg att välja?

Det räcker med att reflektera lite för att inse att livet erbjuder oss mer än ett alternativ för att nå vårt mål. Vad det än må vara så kräver det alltid ett ansvar att möta det med mycket uppmärksamma ögon, eftersom värdefulla lärdomar kommer att finnas tillgängliga längs vägen.

När vi till exempel säger till oss själva: "Jag borde gå till gymmet i dag, men jag känner inte för det", klargör vi inte vad vårt beslut är. Ska du gå eller inte gå?

Om du åker dit, håller du dig uppdaterad om dina personliga åtaganden. Om du inte åker dit, tar du konsekvenserna av det? Om ja, bestäm dig då för att du inte åker dit, oavsett anledning - om det är lathet, trötthet eller tidsbrist.

Det viktiga är din personliga inställning till att fatta beslut och bära dem.

Bilen: Att ta genvägar

Men hur är det när den valda vägen inte leder till att önskemålen uppfylls eller till och med till känslomässigt välbefinnande?

Ett annat jobb, ett nytt förhållande, en flytt eller ett bilbyte förändrar inte alltid ditt sätt att tänka och agera så att du får en personlig förändring som visar dig vägen till tillfredsställelse.

Då kan det vara rätt att ta en genväg. Börja med att erkänna att den väg du valde verkligen inte var den du hade tänkt dig.

Sök sedan efter den närmaste avkastningen för dig själv och förstå att varje beslut du fattar hjälper dig att växa och uppleva olika landskap på ovanliga sätt.

Låt dina säkerheter vara åt sidan för en stund och fokusera på den riktning du tar. Är du nöjd? Ser du redan det önskade resultatet? Om inte, varför försöker du inte lite hårdare?

Det finns inga förtjänster utan ansträngning, och ingen tar ifrån dig erfarenheten av de olika verkligheter, sorgliga och glada, som dansar framför dina ögon.

Det är de som fyller dig med visdom och medvetenhet och ger dig personlig utveckling. Men meningen med resan uppnås först när du verkligen tar ansvar för riktningen av din egen existens.

Det spelar ingen roll vart du vill gå, så länge din väg har ett hjärta. För att ta reda på det måste du bara göra en sak: ta det första steget.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.