Vad är trots allt din hobby?

Douglas Harris 20-07-2023
Douglas Harris

Ursäkterna är oftast desamma: jag har inte tid nu, nästa vecka ska jag organisera min agenda och se om jag kan få in det, nästa månad ska jag ta ledigt och lösa det här, nästa år blir det lättare när jag har avslutat det här och det andra projektet, när barnen växer upp lite mer, när barnen slutar skolan, när jag går i pension?senare.

Vi ägnar allt vårt batteri åt arbete, skyldigheter, uppgifter, åtaganden - det vi måste göra, naturligtvis - men sedan laddar vi inte upp våra energier. Det är det som är problemet! Och du, laddar du upp dina energier? Ja, äta och sova är en del av uppladdningen, men på senare tid har inte ens detta område använts på ett hälsosamt sätt i våra liv.

Livet kombineras med nöje

Var finns nöjet i ditt liv? Det är ett viktigt element för balansen i vår styrka. Och det kan upplevas i de minsta sakerna. Till exempel har vi de så kallade hobbies, eller på portugisiska: fritidsaktiviteter som ingår i din rutin för det enkla faktum att de är trevliga! Den goda gamla hobbyn som, som namnet säger, har uppdraget att låta tiden passera, utan rigorism, i rytmen.smidig och trevlig fritid.

En trevlig hobby kan vara att sjunga, oavsett om det handlar om att delta i en sångklass eller en kör, eller i vardagliga stunder när man städar huset, badar, organiserar idéer. För vissa människor är det bästa en fysisk aktivitet, en aktivitet som är trevlig och som inte innebär ett hårt åtagande: rodd, cykling, dans, promenader bland träden, simning, stretching. Det finns sätt att göraPå så sätt hjälper samma aktiviteter oss också att komma i kontakt med andra, bredda våra mänskliga relationer - och ladda upp vår energi ännu mer! Att utöva fysisk aktivitet i grupp motiverar oss också att fortsätta.

Precis lagom roligt

Ett annat alternativ kan vara att arbeta manuellt: sy, brodera, modellera, måla. Att se våra händer skapa något nytt ger oss en ny kontakt med vår kreativa potential. Har du någonsin försökt att gå till köket, inte för att göra det vanliga riset och bönorna? Att ta sig tid att smaka på de alkemiska smakerna av kulinarisk omvandling, att våga sig in i kryddor, delikatesser, nya texturer, detta utan att ha tid.märkta, utan förpliktelser, bara för nöjet att skapa.

Besöka bokhandlar och bibliotek, lära känna andra perspektiv på samma frågor om livet i det skrivna ordet. Läsning kan också bli ett mer differentierat tidsfördriv: vad sägs om att starta en läsklubb med vännerna? Det kan vara ett möte då och då där alla lånar ut böcker till varandra, eller till och med att alla kommer överens om att läsa samma bok och träffas för att prata om den.har du tänkt på det när du läser intryck?

Reflektera över din smak och hitta en hobby som är precis som du, som passar in i din upplevelse av njutning och välbefinnande. Det som fungerar för vissa kanske inte är trevligt för andra, men gör inte detta till ytterligare en ursäkt för att skjuta upp det. Reflektera just nu och ta några steg för att engagera dig i en ny aktivitet eller för att rädda den hobby som fick dig atteller till och med den du drömde om att göra men aldrig kunde göra det på grund av tusen och en ursäkt.

Hitta tid för dig själv och fyll dig med ny energi så att du kan ta hand om de andra viktiga uppgifterna. För nu är det dags att ge dig själv en behandling genom att låta tiden gå och ha nöje och fritid som sällskap!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.