Hur man onanerar medvetet för att öka njutningen

Douglas Harris 21-07-2023
Douglas Harris

Sex är mycket mer än bara njutning. Sex påverkar också vår självkänsla, vårt självförtroende, vårt mod, vår kreativitet, vår sensualitet, vår initiativförmåga... Och är sex med dig själv okej? Självklart, alltid! Den kvinna som hanterar sin sexualitet på ett bra sätt, som kan ge sig helt och hållet hänga med, kan börja aktivera de kraftfulla neurala kopplingar som gör henne tryggare och mer motiverad att utforska livets vägar. Så låt osspratar om hur man onanerar så att du kan ta ännu mer hand om dig själv, din njutning och din självkärlek!

När sexet är väl genomfört och stimulerat kan vi faktiskt få en adrenergisk urladdning (kroppens utsöndring av signalsubstanserna adrenalin och noradrenalin) som inträffar vid orgasmen. Med andra ord ger orgasmen gott humör, avlastar känslor och kan till och med bidra till att minska premenstruell spänning (PMS).

Hur man onanerar medvetet

Förutom att onani är en kärlekshandling för dig själv är det också viktigt att du börjar stimulera din kropp och upptäcka dina erogena zoner. Känner du till din klitoris och hur du gillar att bli stimulerad på den? Känner du till din G-punkt? Vet du vilka delar av din kropp som är mest känsliga?

Även om det är mycket känsligt är det neurala nätverket i vulvan och klitoris oerhört kraftfullt när det berörs på rätt sätt. Och det bästa sättet att aktivera detta system är att beröra dig själv.

Många kvinnor vet dock inte hur de ska ge sig själva njutning, så här är fem tips på hur du kan onanera medvetet.

1 - Medveten onani till att börja med

De flesta kvinnor börjar först röra vid sig själva innan de blir upphetsade, och detta kan vara en viktig fråga. Att stryka slidan utan att vara upphetsad kan göra nervändarna i området, som är känsliga, hårda. Vulvan går då i sömn, med andra ord känner personen mindre och mindre njutning, vilket minskar libido och gör det svårt att få orgasm.

Tipset är: börja onanera medvetet Innan du rör vid dig själv bör du söka efter mentala stimuli som framkallar din önskan, oavsett om det är ett minne eller en fantasi.

2 - Det kan vara mycket bra att använda smörjmedel

Ofta räcker inte slidans egen naturliga smörjning till, så det kan vara mycket bra att använda vattenbaserat glidmedel, vaginala fuktighetskrämer eller kokosolja. Kokosolja är för övrigt ett mer naturligt alternativ som även kan återfukta slemhinnan och skydda mot bakterier.

Men se upp: kokosolja kan inte användas tillsammans med en kondom, eftersom det riskerar att bryta skyddet!

Om man rör vid "torr" kan man faktiskt gnugga och förhöra nervändarna. När vi inte smörjer oss ordentligt kan det uppstå små vaginala sprickor. Och dessa sprickor kan öppna dörrar för bakterier.

Det är inte heller lagligt att använda saliv som smörjmedel eftersom snabb oxidation av huden kan uppstå och skada den korrekta smörjningen vid "hh"-tiden.

3 - Spänningen kan börja utanför sängen

Den kvinnliga lusten kan (och mycket!) stimuleras långt före sex eller onani.

Det är mycket bra att kunna ge ditt sinne näring så att onani kan ske på ett hälsosamt sätt. Ju mindre mental stimulans du ger dig själv, desto mer måste du anstränga dig genom fysisk friktion, vilket kan skada din intima känslighet.

Tanken är alltså att onani också sker i sinnet. Och hur gör man det? Genom att välja den resurs som bidrar mest till din upphetsning. För vissa kvinnor är det att läsa erotiska berättelser, andra föredrar att ha pikanta konversationer på nätet, en del fantiserar i sina tankar, tittar på romantiska filmer... Hitta det bästa sättet att upphetsa ditt sinne och försök att börja med denna stimulans innan duberöring.

4 - Gå bortom händerna

Även om många kvinnor bara använder händerna för att röra vid sig själva kan det vara trevligt att erbjuda sig själv annan stimulans, till exempel:

  • vibratorer (men med måtta, okej? Överdriven användning kan skada)

  • stimulering av klitoris med handen, samtidigt som du för in en dildo i slidan.

  • krämer som ger varma/kalla känslor

  • lustens trollstav

När du onanerar eller har sex med någon ger din hjärna din kropp information om vad du känner. Problemet är att denna information inte alltid är verklig.

Har du till exempel någonsin kört i timmar på vägen och när du steg ut ur bilen hade du en känsla av att du fortfarande rörde dig? Eller har du någonsin gått till en snurrande leksak i en nöjespark och när du steg ut ur bilen hade du en känsla av att du fortfarande snurrade? Det är vad som händer!

Negativa triggers kan göra sex negativt utan att det egentligen är negativt. Låt oss till exempel säga att du känner dig utnyttjad av en person som inte verkar värdesätta dig särskilt mycket i stunden. Och denna person tog din hand och lade den på sitt könsorgan för att röra vid dig. Och om du nu blockerar dig själv i liknande situationer med andra människor kan det vara hjärnan som ger dig negativa signaler även om det aktuella förhållandetEn negativ mental utlösare har aktiverats.

Det motsatta händer också: när vi hittar en utlösande faktor för en positiv relation kan detta också fungera som en utlösande faktor för att nästa relation ska bli bra. Exempel: låt oss säga att du hade underbart sex medan du lyssnade på ljudet av regn. Varje gång du hör samma ljud kan du få intrycket att handlingen blev lika underbar, eftersom din hjärna sänder signaler i den riktningen.

Därför är det nödvändigt att ha denna medvetenhet för att lära sig hur man "manipulerar" sexuell aktivitet, särskilt under onani, där du ansvarar för aktiviteten från början till slut. Ta något som du gillar och förstärk den känslan för att njuta av den när det behövs. Som en viss låt, ett sätt att röra vid en del av kroppen, en fantasi. Skapa din egen positiva utlösare vid onani.och förstärka den goda känslan i dina partnerrelationer för att göra dem mer lustfyllda.

6 - Rensa bort skadliga minnen från din vagina

Få människor vet detta, men kvinnors upplevelser kan samlas i livmodern och vaginalkanalen. När du upplever rädsla, sorg, trauma eller svårigheter registreras därför allt detta för alltid i form av cellminne i dessa organ.

Det är möjligt att en kvinna inte kan få orgasm på grund av att hennes livmoder är fylld av skadliga minnen om sexualitet. Och hur mycket hon än inte minns dessa minnen medvetet, fortsätter de att genljuda.

När en flicka till exempel i flera år har hört fraser som "stäng dina ben!", kan det som registreras i henne vara den omedvetna tron att hennes vagina måste stängas, dämpas och döljas.

Eller en kvinna som kommer från en familj som rekommenderar sex först efter äktenskapet. I detta fall kan hon se sig tvingad att undertrycka sin sexuella lust. Med tiden börjar detta cellminne som registreras i livmodern att ge en känsla av att det är fel, farligt och syndigt att älska eller onanera.

När du känner dig "pressad" att gå till sängs med någon (oavsett om det är för att behaga dem, av rädsla för att förlora dem eller av andra skäl) förstår din kropp att det är en kränkning och kan hindra dig från att ge efter för njutning.

Förutom de ovan nämnda situationerna kan även andra händelser i livet ha registrerats i form av cellminne i din kropp, vilket påverkar din njutning i sängen. Till exempel: trakasserier, svek, situationer där hon kände sig förminskad eller förlöjligad osv.

Du kan arbeta med dessa händelsers inverkan på ditt sinne och även med en minnesrensning av din livmoder.

Det är därför jag rekommenderar alla kvinnor att göra en erfarenhet som kallas " Återinvigning av livmodern "Den här metoden görs i en enda upplevelse. I den gör vi pompoarism och andningsövningar för att förbättra din genitala hälsa och även "dra" minnena som är installerade i din livmoder och vagina.

Livmodern reagerar på återinvigningen och börjar dra ihop sig för att driva ut minnena. Processen är så stark att de flesta kvinnor känner kramper under upplevelsen på grund av utdrivningskontraktionerna.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.