Skorpionen år 2023: Astrologiska prognoser

Douglas Harris 12-09-2023
Douglas Harris

Efter fyra år med Uranus i Taurus, som gav upphov till många oklarheter och förändringar, kan de som har solen eller ascendenten i Skorpionen fira: Jupiter går in i Taurus från maj och stannar där fram till 2024, vilket ger möjligheter. Du kan vara säker på att 2023 kommer att bli ett intressant år för Skorpionen.

I prognoserna för Skorpionen år 2023 Under första halvåret kommer fokus att ligga på familj, boende, arbete och hälsa, medan andra halvåret kommer att vara gynnsamt för relationer.

Använd den här guiden tillsammans med Skorpionen förutsägelser för 2023 om detta är ditt soltecken eller din Ascendant. Men kom ihåg att endast din Astrologiskt horoskop kan hjälpa dig att förstå hela din personlighet och den Personligt horoskop (som är gratis här) ger dig personliga prognoser för hela året för varje astrologisk övergång.

Innan du börjar läsa prognoserna för Skorpionen år 2023 Spara tre viktiga guider för att du ska förstå året:

  • prognoser för alla tecken år 2023
  • O astrologisk kalender 2023 komplett här
  • O 2023 månkalender med faser och tecken här

Analyserna av Skorpionen år 2023 gjordes av tre viktiga astrologer, Marcia Fervienza, Naiara Tomayno och Yub Miranda.

Bästa tider för Skorpionen 2023

Plutos kortvariga inträde i Vattumannen kan ge en tendens till förändring på karriärområdet och på din livsväg. Barn, framtida projekt, yrkesmässiga förändringar... Vändningen kanske inte är omedelbar, men du kommer definitivt att bana väg.

Jupiter i Väduren fram till maj är synonymt med expansion för entreprenörer och mer självständighet för dem som har ett fast jobb.

Och om inte allt i ditt liv är så stabilt är Jupiter också den hand som ger dig hjälp i form av ekonomiskt stöd, partnerskap på jobbet eller till och med råd.

Den första terminen kan innebära förändringar: i hus, stat, land, civilstånd och familjeförhållanden. Fram till den 16/05, med Jupiter i Väduren, är det dags att specialisera sig, arbeta mer eller be om en ledande position på jobbet.

Från och med den 16/05 flyttar Jupiter in i Oxen, och möjligheter till nya partnerskap, kontrakt och klienter uppstår. Inflytelserika personer kan öppna dörrar för dig om du tar tillfället i akt att lära känna dem.

Slutligen kan solförmörkelserna i Skorpionen och Tyren vara tillfällen då man får en nödvändig impuls för att ändra matvanor, ta hand om kroppen och återuppta behandlingar som har övergivits.

Viktiga datum:

  • 22 juli - 3 september: Venus retrograd i Lejonet. Det är dags att värdera dig själv! Ta tillfället i akt att omvärdera det pris du tar ut för dina tjänster.
  • 20 april: Solförmörkelse i Väduren. En fas av större mod att söka nya yrkesmässiga utmaningar.

Utmaningar för Skorpionen år 2023

När Saturnus går in i Fiskarna den 07/03 kan det vara bättre att bromsa upp om du funderar på att starta ett projekt eller ett företag. På så sätt kan den här transiten innebära en begränsning eller att du kräver mer ansvar innan du tar det första steget.

Det är möjligt att Saturnus i Fiskarna kommer att innebära en period av minskad frihet. Den här transiten varar fram till maj 2025. Överarbete, moder- eller faderskapsplikter och nya ansvarsområden kan kräva för mycket av dig under den här tiden.

Dessutom går Pluto in i Vattumannen den 23/03, vilket kan innebära att du måste ändra din identitet.

Slutligen ger kombinationen av Saturnus och Jupiter en intressant utmaning för dig som är Skorpion: det kan vara svårt att förbli singel.

Viktiga datum:

  • Fram till den 12 januari: Mars är retrograd i Tvillingarna. Akta dig för oväntade utgifter eller skulder som kan komma ur kontroll under den här perioden.
  • 20 april: Solförmörkelse i Väduren. Det är dags att försöka bli mer medveten och självständig när det gäller hälso- och sjukvård.

Kärlek till Skorpionen år 2023

Venus och Jupiter lovar att röra upp Skorpionens kärleksliv under 2023, så i maj, när Jupiter går in i Oxen, kan Skorpionen uppleva faktorer som ett uppbrott.

Jupiter pekar till och med på frestelsen av ett svek - och det är svårt att säga nej till Jupiter.

Jupiter i Taurus är en tid då du kan ha flera alternativ - och de brukar alla se mycket bättre ut! Så, gör en avvägning: är det värt att byta ut det säkra mot det tveksamma?

Kom ihåg att du förutom Jupiter också har Saturnus i spel som rör till dina romanser, kära Skorpionperson. Saturnus kräver objektivitet och lugna, tysta och fasta passioner.

Gynnsamma datum för kärlek:

  • 20 april: Månförmörkelse i Oxen. Om du letar efter trygghet och stabilitet bör personer med detta intresse korsa din väg.
  • 16 maj till 26 maj 2025: Jupiter i Taurus. Det kan ske förändringar i ditt kärleksliv. Å ena sidan kan du få många möjligheter, å andra sidan kan det bli varningar om inkonformiteter, missnöje och frestelser.
  • 7 mars till 25 maj 2025: Saturnus i Fiskarna. Det här är en möjlighet för dem som vill göra ett mer seriöst och fast åtagande. Det kan snart verka tråkigt med tanke på Jupiters äventyr, men det är långvarigt. Utvärdera exakt vad du önskar.

Karriär och pengar

Medan Jupiter befinner sig i Väduren, fram till första halvan av maj, kan den person som har sol eller ascendent i Skorpionen få mer energi att tävla och tur att vinna.

Vid Jupiters övergång från Väduren till Tyren flyttas tonvikten till framgångsrika partnerskap på jobbet.

När det gäller ekonomi, fram till den 12 januari, då Mars är retrograd - vilket kan medföra oväntade och plötsliga utgifter - ger Jupiters närvaro ett visst skydd, men man måste vara försiktig så att man inte hamnar i skuld.

Hälsa

Hälsa kommer definitivt att vara ett problem för personer med Solen eller Ascendenten i Skorpionen år 2023. Fram till den 16/05 måste du ta itu med överdrifter i ditt liv - för mycket arbete, för stillasittande...

Excesser av typen "jag förtjänar det" kan bli starkare vid den här tiden på året, och för Skorpionen kan hälsoproblem uppstå på grund av otyglad självförtjusning.

Förmörkelserna föreslår att du kontrollerar att allt är okej och därför uppmärksammar dina dagliga vanor mer. Det är dags att bli medveten om omedvetna och tvångsmässiga processer. Så vet när du ska vila och när du ska arbeta.

Familjen år 2023

Skorpionen år 2023 kan gå från en omstruktureringsprocess till en djupgående omvandling. Förklaringen är slutet på Saturnus transit i Vattumannen och början på Pluto i Vattumannen i mars.

Det sätt på vilket du ställer dig inför din far, din mor och dina förfäder kommer att vara ett sätt att återintegrera efter några år av isolering. Varje person är unik och Skorpionen kan arbeta med att stärka respekten för familjemedlemmarnas individualitet under första halvan av 2023.

Fysiska förändringar eller förändringar i hemmet kan också ske när Pluto passerar kortvarigt genom Vattumannen, så under den här perioden kan du få en glimt av framtiden. Detta beror på att Pluto stannar i Vattumannen i tre månader. I november 2024 återvänder den sedan till Vattumannen igen, där den måste stanna i många år.

Fullständig video för Skorpionen år 2023

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.