Hur man rengör och ger energi till stenar och kristaller

Douglas Harris 19-07-2023
Douglas Harris

Stenar och kristaller kan användas i olika syften: för att aktivera, rensa eller balansera chakrana, för meditation eller för att harmonisera det mentala, fysiska och emotionella området.

För att uppnå dina mål på ett effektivt sätt måste du hålla dina stenar och kristaller rena och energirika. Först då kommer du att kunna använda dem för att lösa problem eller situationer, förbättra din livskvalitet och höja ditt medvetande.

Processen med att rengöra och ge energi till stenar gör att deras frekvenser fortsätter att resonera med oss och omgivningen med större stabilitet och klarhet. Men hur rengör och ger vi bäst energi till stenar och kristaller?

Det finns tre viktiga förfaranden: fysisk rening, energetisk rening och energisering. Vissa stenar och kristaller kan gå i vatten, andra inte. De som inte kan gå i vatten är de som har en låg hårdhetsgrad och som löser sig, eller de som är mer porösa, såsom svavel, azurit, kalcantit, selenit, bland andra.

Om du är osäker på om du har en sten, rengör den torrt, enligt förklaringen nedan.

Hur man rengör stenar och kristaller

Fysisk rengöring är inget annat än att tvätta med vatten och en rengöringsmedel. Eftersom vissa stenar löses upp i vatten, tänk om man också använder ett rengöringsmedel?

Stenar som inte kan gå i vattnet: rengör med en torr bomullsduk eller borste för att ta bort damm.

Stenar som kan fuktas: rengöras med vatten och neutral tvål.

Hur man får energi från stenar och kristaller

Den energetiska rengöringen kan göras med vatten eller torrt. Med vatten kan den göras i regn, under rinnande vatten, med vatten och havssalt, i ett vattenfall, i en flod eller i havet. Uppmärksamhet: Var extra försiktig när du tvättar i naturen och lägg stenarna och kristallerna i en bomullspåse så att du inte riskerar att förlora dem.

Vissa stenar och kristaller kan läggas i vattnet, andra inte.

Å andra sidan kan torr energirengöring göras med stenarna på en drusa (kristallgruppsformation) eller selenit (sten).

Det finns också en traditionell energirengöring av stenar på ett torrt sätt: i solen.

Energigivande stenar och kristaller

Energinering av stenar och kristaller kan ske med hjälp av solljus, månljus, eld, jord, storm, regn, vattenfall eller hav. Vilken form av energitillförsel som är bäst beror på vilken typ av energi som är mest gynnsam för stenen eller för det arbete som ska utföras med den.

För att hantera apati kan vi t.ex. tänka oss att det lämpligaste är att placera stenen bredvid elden, men om detta inte är möjligt eller nödvändigt kan vi placera den i solen i några timmar för att absorbera ljuset.

För större mottaglighet är det lämpligt att använda månens ljus, en symbol för det feminina/mottagande. Om man däremot söker efter en förankring finns det inget bättre än jorden.

Genom dessa sammanslutningar, tillsammans med stenarnas kunskap, blir arbetet mer effektivt och anpassat till varje persons behov.

Hur ofta ska vi rengöra och ge energi till stenar och kristaller?

Det beror på hur mycket vi använder stenarna och kristallerna. I allmänhet rekommenderas det att man rengör två till tre gånger i månaden. Det är viktigt att påpeka att om du någon gång känner att du behöver rengöra eller ge energi till stenarna är det förmodligen för att det verkligen är nödvändigt att utföra proceduren.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.