Färger för hösten: vad det betyder och hur man använder dem

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Det är höst, säsongen som övergår från sommarens varma väder till vinterns kraftiga temperaturförändringar. Ett av de mest slående dragen i den här säsongen är att löven på träden ändrar färg. Och precis som utomhus har vi trender i våra garderober och inredningar i höstfärger.

Känner du till innebörden av höstens färger? Om du fortfarande inte vet, se nedan vad de representerar enligt kromoterapi (läs mer här) och även deras förhållande till chakrana, så att du kan associera ditt utseende med energibalansen.

Betydelse och hur man använder färgerna på hösten

Grönt ger balans

Enligt kromterapin är grönt naturens och balansens färg. Den lugnar både det mentala och fysiska och kan ge en person lugn och ro i livet. Oavsett vilken nyans du väljer är effekten av färgens energi dominerande.

Grön är också den färg som styr hjärtchakra Det är nära hjärtat, direkt kopplat till känslan.

I höst kan du prova att bära den här färgen på ett plagg eller en accessoar när du behöver de här fördelarna. Färgen passar också bra vid tillfällen när du vill imponera, bli uppmärksammad eller göra din poäng.

Violett eller lila skyddar och neutraliserar negativa energier.

Färgen açaí, som är inget annat än en starkare och mer intensiv lila färg, är mycket lik violett. Den här färgen ger personlig magnetism, neutraliserar negativa energier, ger skydd och anses av dessa skäl vara färgen för transmutation och omvandling.

Den här färgen är mycket närvarande på platser där man utövar meditation och yoga, eftersom den stimulerar medvetandehöjningen.

Violett är den färg som styr kronchakra som ligger på toppen av huvudet och som är direkt kopplad till frågor om medvetandehöjning och andlighet.

Indigo är intuitionens färg

Indigoblått är färgen för 2022! Lär dig allt om den här. Den är också jeansfärgen och är kopplad till intuition och rening av miljöer.

Indigo representeras av frontal chakra Den här tonen arbetar på energibalansen och kan bäras av praktiskt taget alla, eftersom nästan alla har ett par jeans i garderoben, eller hur?

Men det bästa är att använda den här färgen i sängkläder som pyjamas, nattlinne, lakan och örngott, eftersom den främjar vila och ger en vilsam sömn.

Orange stimulerar välstånd

Orange är färgen för mod, djärvhet och välstånd och kan därför hjälpa till att möta vardagliga utmaningar och stärka känslor.

Den representeras av Sacral- eller navelchakra Under hösten kan du bära orange i accessoarer och kläder, det gör dig djärvare och mer kraftfull.

Rosa hjälper till att balansera känslor

Rosa, i alla nyanser, är färgen för kärlek, relationer och tillgivenhet och hjälper till att balansera relationer.

Färgen representeras av thymuskörteln, som ligger mitt i bröstet, nära hjärtat, och är porten för vår livsenergi.

Använd rosa för att balansera dina relationer under hösten. Använd gärna accessoarer, skor och väskor i den här tonen.

Lär dig här övningar med chakrafärgerna för att förbättra dina känslor!

Kaffe förmedlar styrka och elegans

Kaffe har en liknande ton som brunt. Den här färgen verkar på kroppens struktur, särskilt på ryggraden - som är vårt stöd och vår pelare.

Brun hjälper till att balansera denna region, befriar oss från smärta och ger oss mer styrka. När brun används i färgerna på kläder, skor eller accessoarer ger den allvar, elegans och nykterhet. Använd därför denna färg under hösten.

Användning och missbruk av färgterapi i höst

Nu när du har lärt dig innebörden av de färger som kommer att vara på modet den här säsongen, kan du leka med färgterapi.

Vad sägs om att bära orange skor i kombination med indigoblå jeans? Försök också att variera färgerna i dina accessoarer och kom ihåg att alltid förstå vad du behöver under dagen genom att följa tipsen för färgterapi.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.