Hur du vet om ett förhållande går för fort

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Ni var intresserade av varandra, ni pratade, ni rörde vid varandra och genast föddes känslan. Skrämmer denna rytm dig? Har du någonsin upplevt ett så högt tempo eller haft en dålig upplevelse när allting går för fort? Men vilka förändringar orsakar denna dynamik i vårt sätt att förhålla oss till varandra? Är det bra och kan det fungera? Hur vet man om ett förhållande går för fort?

Ja, vi lever i hastigheten, dynamiken och kontakten genom Internet, som ökar omställningstiden i alla typer av relationer - och den kärleksfulla personen skulle inte komma undan oskadd.

Låt oss diskutera och reflektera tillsammans över dessa frågor nedan.

Går vi för fort?

Allt beror på hur intresserade kamrater är av att inleda ett förhållande.

Det beror också på om du har tillgång till båda för att leva en stor passion, de som snabbt ändrar rutinen och för att passa in paret i ditt liv från den ena timmen till den andra.

Har du funderat på vad som är viktigt för att ett förhållande ska bli snabbt bra?

I många fall finner vi att en av parterna med mer känslomässig intensitet kan leva ett förhållande med stor överlåtelse i en mer frenetisk takt, utan att gå igenom de stadier som vi ser i andra förhållanden.

Vi hittar också människor som kräver lite mer tid för att dyka in i ett kärleksförhållande och verkligen ge sig själv till känna.

Finns det en rätt tidpunkt för att ge upp?

Finns det en allmän regel som avgränsar den "rätta" tidpunkten för att säga "jag älskar dig"? Och för att bo under samma tak? För sex?

Även om man försöker hitta ett genomsnitt genom att lägga till olika pars erfarenheter måste svaret vara meningsfullt för de inblandade, inte för personer utanför förhållandet.

En av de punkter som är viktiga att förstå när det gäller dynamiken i relationer är följande om den här tiden är tillräcklig för oss båda om det för båda parter är lämpligt att ha en kort period för att engagera sig i förhållandet och prioritera det.

När förhållandet är för påträngande för en av parterna, dvs. när det överskrider gränserna för vad som är önskvärt för någon, måste en dialog föras mellan de två för att upptäcka den gemensamma grunden (om den finns) mellan de inblandade.

Frågan om tid har att göra med parets intresse och även med den leverans som båda vill uppleva. Det finns alltså ingen stor regel som måste respekteras. Det som måste respekteras är var och ens individualitet i sökandet efter harmoni mellan de två.

Det som börjar snabbt kan sluta snabbt

Människor som har stora passioner har en tendens att påbörja dem lika snabbt som de avslutar dem.

Därför måste du hålla ett öga på detta beteende om det finns intresse för att leva en stor kärlek.

Att hitta en möjlighet att bygga en bro så att denna förhållandet har inte bara intensiteten i ögonblicket , men en hållbarhet som byggs av båda parter kan vara intressant.

Jag har hjälpt en person som när hon träffade någon ständigt var på smekmånadshumör, utan att hon själv märkte detta mönster som alltid slutade i avsky. Hennes partner kände sig på något sätt "sugen", "för uppslukad" av förhållandet och orkade inte hålla det i mer än tre månader.

Denna analytiker upptäckte så småningom vad som underminerade hennes relationer - en känslomässig berövelse Med detta som följd flydde alla, helt enkelt alla, från detta på något sätt, försvann eller hittade på någon anledning, till och med ett svek, för att hålla sig borta.

När det gäller personer som bara kan leva i intensiva relationer, men som inte kan hålla dem länge och dessutom störs av detta mönster i sina relationer, är det viktigt att lära känna sig själv och arbeta med analys för att komma fram till hur du bättre kan hantera dina känslor.

Inga regler

Jag bekräftar att det inte finns någon allmän regel för att veta om ett förhållande kommer att vara rätt eller fel, eftersom varje förhållande fungerar medan det existerar, på något sätt.

Men det är fortfarande mycket viktigt att upptäcka sig själv för att lära sig att bättre respektera sina egna gränser, liksom gränserna för dem man vill skapa affektiva band av kärlek och lugn med.

Idag, Intensiteten romantiseras alltmer. Det är viktigt att inte förväxla de affektiva impulserna med aggressiva impulser som uttrycks genom svartsjuka och besatthet.

Det är alltid bra att komma ihåg att det kan vara bra att känna till någons livshistoria och intressen för att kunna relatera till någon, så att du inte skapar lidande genom att ha så många förväntningar på denna person som inte är någon prins eller prinsessa i en förtrollad värld.

Om du är en person som bara kan uppleva stora passioner, men som inte kan upprätthålla relationer baserade på kärlek, eller om du inte kan förstå varför dina relationer alltid är mycket intensiva och samtidigt komplicerade, och i vissa fall slutar med mycket smärta, ska du söka professionell hjälp.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.