Betydelser av månen i Fiskarna: känslor, sexualitet och moderskap

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Månen i stjärndiagrammet styr frågor som känslor, ursprung och familj, moderskap, den feminina sidan och vad som ger näring åt själen. Speciellt månen i Fiskarna representerar empati, känslighet och tro.

Dessutom spelar månen en mycket viktig roll i den sexuella kartan. Generellt sett hjälper den till att tolka de känslor som kommer instinktivt, både när det gäller kärlek och sex.

I den här artikeln kommer vi att prata om egenskaperna hos månen i Fiskarna och hur den utvecklas på olika områden i livet, till exempel känslor, sexualitet och moderskap.

Dra nytta av detta och lär dig mer om månen i födelsehoroskopet och om månen i sexkartan.

Egenskaper hos månen i Fiskarna

Personen med månen i Fiskarna är vanligtvis en person som älskar saker som andlighet, lyssnar på musik och drömmer mycket. De tenderar att alltid tänka på andras välfärd och är tillgängliga för att hjälpa till när som helst.

Dessutom har månen i Fiskarna en genomtränglig och empatisk känslomässig natur. Hos henne finns det ett behov av att livnära sig på saker som mjukar upp verkligheten och/eller ger den mening.

Du måste dock ägna särskild uppmärksamhet åt självförtroende och självförståelse. I vissa fall kan du inte förstå dina egna känslor så bra.

Månen i Fiskarna och de astrologiska husen

Alla dessa egenskaper kan dock vara mer eller mindre intensiva, eftersom månen i Fiskarnas tecken är kopplad till ett astrologiskt hus - och varje astrologiskt hus betonar en grupp teman i ditt liv.

En person med månen i första huset är till exempel inriktad på vad han eller hon känner och kan därför tolka världen utifrån sitt känsloläge, till skillnad från en person med månen i andra huset, som tenderar att ha en stark känslomässig koppling till människor och till och med föremål.

Därför är det viktigt att se födelsehoroskopet som en helhet och aldrig som isolerade delar av informationen. För att få reda på i vilket hus din måne i Fiskarna befinner sig kan du göra ditt födelsehoroskop gratis här.

Lär dig mer om de 12 astrologiska husen och betydelsen av varje hus.

Förståelsen av månen i Fiskarna

Det tecken som din måne står i spelar en viktig roll för hur dina känslor fungerar. Människor med månen i Fiskarna är vanligtvis söta, förstående, fulla av medkänsla och känslighet.

De gillar vanligtvis att lyssna på andra, lägga märke till varje liten detalj och hjälpa till. De kan ha sina känslor starkt kopplade till ett andligt ideal eller en kollektiv sak.

Men allting har sitt pris och man måste akta sig för att inte fästa sig vid lidande, vilket är en tendens hos dessa varelser.

Lär dig allt om fiskarnas tecken

Månen i Fiskarna och moderskap

En mor med månen i Fiskarna är vanligtvis idealiserad, känslig, djupgående och mystisk. Även om hon är kärleksfull behöver hon bli omhändertagen av sin son, som ett erkännande av allt hon har gjort.

Personer med månen i Fiskarna kan däremot se sin mamma som en förvirrad, medberoende person med fysiska eller psykiska svårigheter, vilket gör att de utvecklar ett mycket starkt band till sin mamma.

Ibland är förhållandet inte hälsosamt. I så fall är det viktigt att arbeta med dessa problem för att kunna gå vidare. Läs mer om hur familjekonstellationen kan hjälpa till att övervinna dessa hinder.

Matning av månen i Fiskarna

Månen i stjärndiagrammet har ett direkt förhållande till näring, som påverkas av familjemönster och även av förhållandet till mamman.

Eftersom Fiskarna är mycket känsliga kan Fiskarnas måne väcka behov. De tenderar att synda genom att vara överdrivet empatiska, så de absorberar negativa energier från andra människor tills de överbelastar sig själva och tar ut det på maten.

Fiskmånen uppmanar personen att söka terapi, särskilt alternativ och holistisk terapi, samt meditation och yoga. Terapeuten Solange Lima ger tips om aromaterapi för att hjälpa till med dessa frågor:

 • Lavendel : hjälper till att skapa känslomässig balans och undvika "känslomässigt ätande", som kan leda till ätstörningar.
 • Fänkål, fänkål, citron och peppar : eftersom de är avgiftande oljor kan de hjälpa till att rena organismen hos en person som har ätit för mycket för att han eller hon är ledsen eller behövande. Även fänkålste eller en nypa peppar i maten kan hjälpa till med processen.
 • Citronella, te träd e oliban : Detta är oljor som hjälper till att skydda energin.
 • Sandelträ och olibanum : underlättar koncentration och övningar som meditation och yoga.

Lär dig mer om förhållandet mellan månen i det astrologiska horoskopet och mat.

Månen i Fiskarna och sexualitet

Som vi sa i början av texten spelar månen en viktig roll i den sexuella kartan. De som har månen i Fiskarna är vanligtvis intensiva i sina relationer.

Med mycket romantik tenderar personen med månen i den här positionen att ge sig själv helt och hållet till sin partner. Deras känslighet kan förvandla sex till en unik och oförglömlig upplevelse.

En överdriven empati kan leda till relationer med alltför problematiska personer, eller till och med till att man ger sig själv orimligt mycket, vilket leder till att man i slutändan upphäver sig själv i relationen.

Ta tillfället i akt att ta reda på mer om din måne på den sexuella kartan.

Sol, måne och ascendent

Solen, månen och ascendenten i ditt födelsehoroskop är kända som astrologins tre stora stjärnor. Tecknen på dessa tre planeter utgör grunden för din personlighet.

 • Sun: Det gör jag, det är min roll.
 • Moon: Jag känner det, det är här jag kommer ifrån.
 • Ascendant: Det är så här jag uttrycker mig, det är så här folk ser mig.

Det är därför som hela stjärnhoroskopet måste beaktas, men om du anger soltecknet, månen och ascendenten ger du goda ledtrådar om vem du är.

Gör ditt gratis astrologiska födelsekort och upptäck dina Big 3

Vad betyder det när månen står i Fiskarna?

Du vet att din stjärnkarta visar hur himlen såg ut när du föddes, eller hur? Detta förändras inte. Din stjärnkarta kommer alltid att vara densamma. Men det finns något som vi kallar Dagens himmel, som är stjärnornas dagliga disposition. Och den här läsningen talar till din karta, och agerar i ditt dagliga liv.

Detta är ännu mer relevant eftersom månen byter tecken ungefär varannan dag, och eftersom månen styr känslor kan denna förändring påverka ditt humör och din sinnesstämning.

Vad kan då hända när månen står i Fiskarna?

 • Positiva stämningar: intuition, känslighet, empati, integration med andra människor, harmoni.
 • Negativa stämningar: Överkänslighet, melankoli, överdriven genomsläpplighet i miljön, vaga rädslor, uppblåsthet, allergier och vätskeretention.
 • Bra för: låta flödet flöda, vattenaktiviteter, dansa, lyssna på musik, avkoppling, distraktion, bön, andlig kontakt, meditation, esoteriska aktiviteter eller tro.
 • Inte bra för: upptaget schema, frågor där du behöver vara mycket uppmärksam och fokuserad, frågor där du behöver mer fasthet.
 • Affärsområden: Vattenpark, fritidsanläggningar, affärer med esoteriska produkter, esoteriska tjänster, konserter, fester, ålderdomshem, religiösa platser och tempel, icke-statliga organisationer, konstnärlig fotografering, biograf, nattklubb, platser och aktiviteter för fantasi och fantasi (t.ex. teaterpjäser eller vaxmuseer), musik-, rit- eller målarskola, nattklubb med levande musik, skola för barn med någon form av funktionsnedsättning,sociala projekt.

Förstå dina personliga transiter bättre

Du kan se att tecknet i kombination med månens passage kan göra skillnad för din dag. Det är därför det är viktigt att göra ditt personliga horoskop. Det hjälper dig att förstå alla dessa kombinationer.

Dessutom är det värt att veta mer om månens faser och i vilket tecken den kommer att befinna sig vid ett visst datum, se 2022 års månkalender.

Nu när du vet allt om månen i Fiskarna, vad sägs om att använda dessa tips för att reflektera över vad du känner? Är du nöjd med dina känslor eller har du några som stör dig?

I Personare hittar du flera artiklar som kan hjälpa dig i denna fråga. Räkna med oss!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.