Kristallterapi: hur den fungerar, vad den är till för och fördelar

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

Stenar och kristaller fungerar som energiförstärkare: deras styrka ligger i deras förmåga att förstärka och styra våra egna krafter. kristallterapi är att kunna anpassa våra vibrationer till dessa stenars vibrationer, vilket förbättrar och förstärker våra energier.

Med kontinuerligt arbete kan vi dra nytta av att vibrera i resonans med frekvenserna hos de stenar och kristaller vi behöver.

När vi blir medvetna om våra inre processer deltar vi mer medvetet och aktivt i dem. Vi uppnår mer balans, harmoni och inre tillfredsställelse. I den här artikeln får du veta mer om följande användning av kristaller i det dagliga livet och dess fördelar.

Fördelar med kristallterapi

Genom att bearbeta obalanserna och förstå orsaken till att vi hamnade i dem kan vi bli mer alerta och medvetna när dessa processer dyker upp igen. På så sätt kan vi välja annorlunda och bryta det mönster som utlöser dem.

Kristall- och stenterapi är energetisk och fokuserar på dig, på harmoni och balans. Den kan vara till hjälp i vardagliga situationer, eftersom mångfalden av konflikter, obalanser och problematiska omständigheter i vårt dagliga liv är enorm.

Ibland kommer det stöd vi behöver för att omvandla detta krismoment till lärande och utveckling från extern hjälp. Detta är den hjälp som holistisk terapi ger oss genom en kombination av följande tekniker med energetiska stenar och kristaller .

En väg till balans mellan vår inre sanning, vår essens och vår personlighet och vårt dagliga liv.

Den här typen av terapi syftar till att öka medvetenheten om vad som är viktigt för vårt väsen, förhållandet till det "högre jaget", själslig tillfredsställelse, vad som är inom vår räckhåll och vad vi kan göra bättre, samt att hjälpa oss att hantera konflikter runt omkring oss, till exempel i vår egen familj och på jobbet.

Den hjälper oss också att eliminera och hantera smärta och ilska, lindra osäkerhet, ge oss en extra dos av självkärlek och självförtroende, ge oss mer sinnesfrid och klarhet i våra visioner.

Alternativa terapier med kristaller

Olika tekniker för alternativa terapier med kristaller är en kombination av kunskap om stenar och metoder som hjälper till att bearbeta djupa, känsliga och svåra frågor, t.ex. Reiki (Reikristal), Punture (Crystalpuncture), Massotherapy och Energetic Harmonization (stenar och kristaller i chakrana).

Det finns också aurikulär terapi med kristaller, det vill säga en kombination av den aurikulära reflexologitekniken och kristallpunktur, dvs. användning av kristallterapi i örat.

Var och en av dessa tekniker är speciell och extremt effektiv. Valet av den "bästa" tekniken för den specifika personen och vid det tillfället i hans/hennes liv görs genom en professionell analys. Idealet är att identifiera de energiska obalanser som verkar för tillfället och inom vilka områden (energiska, känslomässiga, mentala och fysiska).

Därefter avgörs vilken teknik som är mest effektiv för en viss person. Med andra ord finns det en bättre teknik för en person vid en viss tidpunkt, men det finns inte en teknik som är bättre än den andra.

Hur man använder stenar: lär dig om de viktigaste kristallerna

  • Ametist: Den här stenens frekvens vibrerar med visdom och ödmjukhet. Den kan användas vid spänningar och oro för att lugna ner oss.
  • Citrin: har en solenergi som stimulerar aktivitet och hjälper oss när vi behöver komma ur trögheten. Använd stenen för att ta det "första steget" du behöver.
  • Obsidian: tar dig ut ur din komfortzon och har en energi som känner av exakt vad som hindrar vår utveckling.
  • Orgonit: Föremål som hjälper till att avlägsna stagnerad energi från omgivningen och vars huvudsyfte är transmutation.
  • Onyxsten: renar energifältet och ger trygghet i att trivas var som helst. Den är som en bästa vän vid din sida.
  • Turkossten: ger lugn och välbefinnande, motverkar ångest och kan lindra sömnsvårigheter, nervös spänning och negativitet.
  • Pyrit: Den är känd som välståndets sten och kan placeras på skrivbordet eller på en framträdande plats på kontoret.
  • Rosakvarts: känd som kärlekens sten hjälper till att lösa upp ackumulerade laddningar i hjärtat som hindrar oss från att ge och ta emot ömhet.

Kristallterapi i det dagliga livet

Stenar och kristaller kan användas på olika sätt i det dagliga livet. Vilken typ av användning beror på personen, men det enklaste och mest effektiva sättet att arbeta med denna terapi är att placera stenarna och kristallerna i chakrana.

Vid särskilda tillfällen kan du också bära stenen i din ficka eller handväska, hålla den när du känner behov av den, ha den nära den plats där du tillbringar mest tid (kontor, sängkanten etc.) eller bära någon accessoar med stenen.

Välj därför den form av användning som du verkligen kommer att använda i praktiken och som hjälper dig att ansluta dig till den nödvändiga energin och intentionen.

Rengöring

När det gäller rengöring är det alltid bra att använda sunt förnuft. Om du har hittat, vunnit eller köpt en sten eller kristall är det första du ska göra att rengöra den!

När vi hittar dessa gåvor i naturen finns det säkert material som är knutet till dem. När du köper eller vinner en sten eller kristall kan du tänka dig hur många händer och platser den har passerat genom under de senaste årtusendena.

Den "traditionella" rengöringen av stenar har alltid gjorts på ett mycket enkelt sätt av de mest skilda kulturer och folk. Med andra ord räcker det med att lämna stenarna exponerade för solen i några timmar, oavsett om det är för personligt eller professionellt bruk.

Använd en bomullsduk eller en mjuk borste för att avlägsna smuts eller material som fastnat på stenen. Rengöring med vatten rekommenderas för stenar och kristaller med högre densitet, dvs. sådana som inte löser upp sig lätt. Använd i så fall rinnande vatten - ju mer naturligt desto bättre.

Efter det gör du den energibildning som passar bäst för din sten och dig.

Energigivande

Stenar och kristaller kan få energi genom sol- eller månljus, eld, jord, storm, regn, vattenfall eller hav.

Den bästa formen av energitillförsel beror på vilken typ av energi som passar bäst för stenarna och/eller det arbete som ska utvecklas med dem.

Till exempel: för att hantera apati är det lämpligt att placera den sten som ska användas nära en eld, eller till och med, beroende på vilken sten det är, bränna den i några sekunder. Om detta inte är möjligt, låt stenen absorbera solljuset i några timmar.

Om man söker större mottaglighet är det lämpligt att använda månens ljus, som är en symbol för det feminina/mottagande. Om man söker förankring och trygghet finns det inget bättre än att lämna stenen i kontakt med jorden.

Med hjälp av dessa associationer, tillsammans med kunskapen om stenarna, blir det terapeutiska arbetet med stenar och kristaller effektivare och bättre anpassat till de aktuella behoven. Helhetssynen och sambanden mellan de energetiska mönstren och de känslomässiga och vardagliga mönstren är något man bör leta efter i en kurs i kristallterapi.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.